Tootsie

Vorige week zag het er even niet zo goed uit, ik dacht dat ik ook van Tootsie afscheid zou moeten nemen.
Hij had pijn bij het opstaan en gaan liggen, het ging allemaal erg langzaam en hij mauwde dan soms ook daarbij. Eerst dacht ik aan artrose gezien ook zijn leeftijd van 14,5, maar hij mauwde niet alleen bij het opstaan, ook een keer toen hij gewoon lag. Aangezien ik 2 jaar geleden nog 3 bultjes had ontdekt op de flank vrij bovenaan die ook groter waren geworden, dacht ik nu is het vast mis.
Zijn suikerwaardes waren ook al langere tijd onstabiel, het ging alle kanten op zonder duidelijke reden, dan speelt er vaak nog iets anders mee.

Dus vorige week woensdag met lood in mijn schoenen naar de dierenarts, bij de laatste twee bezoekjes kwam ik zonder kat thuis, dus ik had de hele nacht niet geslapen.

Volgens de dierenarts leek het toch op artrose, ze voelde verder geen rare dingen in de buik. Hij heeft zwakke gewrichten en weinig bespiering, dus ging er een spuit anabolen in en kreeg ik pijnstilling mee voor om de dag of desnoods dagelijks. Ook werd er glucosamine aangeraden als supplement. Zijn hartje klonk nog wel sterk, dat was fijn om te weten, toch nog iets goed.

We zijn nu 5 dagen verder, met 3 tabletten Seraquin (glucosamine) en 3 methyl-B12 en een halfje foliumzuur per dag en om de dag pijnstilling gaat het stukken beter. Hij laat geen pijn meer merken, staat makkelijker op en zijn suikerwaardes zijn zo verlaagd dat ik al twee dagen op rij de insuline moest verminderen.

Hij is er dus gelukkig nog, hopelijk gaat het nog een tijdje goed zo.

8 gedachten over “Tootsie

  1. Ohhh, wat kun je toch in de rats zitten om zo’n beestje. Fijn dat het weer beter gaat! Dikke knuffel van z’n look-a-like!

  2. Hoi Marika en tootsie, ik heb het hetzelfde probleem bij Frits alleen heeft hij geen suiker wijst het bloedonderzoek uit. Dierenarts wist niet wat het was. Gisteren met mijn konijn naar een andere geweest verhaal verteld en die zei meteen neuropathie ik las je verhaal en heb meteen de tabletten besteld. Frits zijn eigen dierenarts belde wilde hem op antibiotica en prednison zetten die ik net sinds oktober heb afgebouwd. Mag ik de tabletten van 1 mg ook alle drie ineens geven frits is geen makkelijke innemer los tabletten altijd op in water.. ik hoor het graag mijn email is Tradinova@hotmail.com. mvg Anita

    • Tootsie heb ik helaas op 13 december in moeten laten slapen.

      Ik begrijp niet helemaal uit je verhaal of Frits nu een konijn is of een kat?
      Indien toch een kat dan mag je idd 3 tabletjes tegelijk geven, of verspreid over de dag kan ook. Ze lossen niet echt heel goed op in water, blijft wat ‘zanderig’ als je ze fijnmaalt met water. Er zit geen smaak aan, als je die van Lamberts hebt tenminste. Dus is vrij makkelijk door natvoer te mengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s