Nieuwe potloden

Eindelijk eens behoorlijke grafietpotloden gekocht, ik had alleen nog maar een paar Bruna potloden en 2 vulpotloden. Ik miste wat zachtere potloden (B) om meer contrast aan te brengen dus kocht ik deze set van Faber-Castell voor een euro of 15.

potloden1potloden

Dat moest natuurlijk uitgeprobeerd worden en heb er dit oog mee getekend, ik ben er erg blij mee, is echt een heel verschil.

IMG_20190208_135829

11 gedachten over “Nieuwe potloden

 1. Prima set potloden. Daar kun je heel wat kanten mee op. En dat oog… wat heb je dat prachtig getekend. Ik ben er stil van.

  • Dank je wel. ๐Ÿ™‚ Ik wil eigenlijk ook graag met pastelkrijt en pastelpotloden aan de gang, maar dat ligt nog even buiten mijn budget. Duur spul, en duur papier wat je nodig hebt, pastelmat schijnt het fijnste te werken, maar dat kost wat. Dan nog maar even oefenen met grafiet. Ik ben ook nog maar net begonnen eigenlijk hรจ, rustig aan. ๐Ÿ˜‰

 2. Hoeveel kost zoiets Marika? Dat zou ik graag willen weten want ik mag dat spul ook graag gebruiken.

 3. Nee ik bedoel pastelkrijt , pastelpotloden en mat papier.
  Wat zou je daar ongeveer voor kwijt zijn, denk je?

  • Tja dat is afhankelijk van het merk en zo. ๐Ÿ™‚
   Als je op de link klikt…. die man legt heel goed uit wat je het beste kunt kopen als je met pastel gaat beginnen. https://youtu.be/kD303Jt9YmU
   Het wordt meestal aangeraden om een set van 60 kleuren te kiezen voor pastelpotloden, die zijn al snel zo’n 80 euro voor Faber Castell en Stabilo Carbothello. De pastelkrijtjes zijn ook best prijzig, die worden ook vaak gebruikt voor de achtergrond maar je kunt er ook details mee aanbrengen met de randjes. Zo’n 65 euro voor een set van 36 Faber-Castell polychromos pastelkrijtjes.
   En pastelmat (is geen mat papier) is ook duur, prijs varieert tussen de 25 en 40 euro, afhankelijk van de maat. Daar zitten dan 12 vellen pastelmat in. Pastelmat heeft een speciale laag waardoor je niet hoeft te fixeren en je kunt veel laagjes aanbrengen.

   • Oei, dat klinkt erg professioneel. Ik weet niet of ik al zover ben. Als ik jou oog zie dan denk ik: dat niveau ga ik nooit halen. Maar ik doe het zo graag, dus nou ja en ach… ik hoef het aan niemand te laten zien als ik het niet wil. Waar koop je zo iets? Waar jij woont zul je daar wel speciale winkels voor hebben. Dat van die pastelmat is me nu een beetje duidelijk. Maar ik ga morgen eens die link aanklikken, dan wordt ik wel wat wijzer ๐Ÿ™‚
    Dank je wel voor de info.

 4. Oh, heerlijk, zeg! Zodra ik weer wat meer tijd heb, wil ik ook weer gaan tekenen. Ik heb me ooit ingeschreven voor een thuiscursus tekenen. Niks mee gedaan maar de spullen die je erbij kreeg… Geweldig!

  Teken je altijd ogen als je iets uit probeert? Ik wel! Ook als ik zomaar wat krabbel (aan de telefoon of zo) teken ik ogen.

 5. We zijn al weer drie maanden verder in de tijd.
  De potloden zijn deels versleten
  De blog is nadrukkelijk vergeten
  Wat moeten wij… in deze vergetelheid?
  Snik….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s