Photobucket chantage

Al vele jaren ( jaartje of 12) gebruik ik Photobucket om mijn foto’s op mijn weblog te laten zien en ook voor fora e.d. Het is een gratis aanbieder en leek betrouwbaar aangezien ze al 14 jaar bestaan. Het eerste jaar had ik mijn foto’s voor mijn weblog op de webruimte van mijn provider gezet, maar aangezien je daar toen nog erg weinig ruimte kreeg, ben ik na een jaar toch maar gaan linken via Photobucket. In 2014 ben ik mijn foto’s bij WordPress zelf onder gaan brengen.

Afgelopen week kreeg ik op een forum ineens dit plaatje te zien waar ooit een foto van Tootsie stond. Ik dacht wat krijgen we nou? 
Nadat ik meer info had opgezocht hierover, blijkt dat je ineens na 14 jaar niet meer mag linken naar andere websites.
Quote: “Photobucket defines 3rd party hosting as the action of embedding an image or photo onto another website. For example, using the <img> tag to embed or display a JPEG image from your Photobucket account on another website such as a forum, Etsy, eBay auction listings, a blog, etc. is definitively 3rd party hosting.”

Oh oh dacht ik en het zweet brak me uit toen ik mij herinnerde hoeveel jaar aan foto’s op mijn weblog gelinkt is via Photobucket. Dan zal ik vast moeten upgraden naar een betaald abonnement besefte ik en keek eens wat dit zou kosten… bijna 400 dollar per jaar! Eh sorry???
Ja echt…

Dat was dus voor mij, en ik denk voor Photobucket zelf ook, het einde van Photobucket. Dit betekent dat er 7 jaar aan foto’s verloren gaat op mijn weblog. Van 2006 t/m 2013 zullen die foto’s niet meer zichtbaar zijn. Sommige foto’s werken nu nog maar dat zal niet lang duren voordat die ook veranderen in het Photobucket chantage plaatje.

Druk bezochte logjes zal ik proberen te herstellen door de foto’s op WordPress te zetten, maar alle logjes aanpassen daar is geen beginnen aan. 😦

8 gedachten over “Photobucket chantage

 1. Oh nee he. Ik probeerde ook al op de site te komen om weer foto’s neer te zetten voor het forum, maar kan niet eens inloggen. Ik was al stilletjes aan de foto’s die eerst op Dumpyourphoto stonden naar Photobucket te verplaatsen, kan ik weer iets anders zoeken dat gratis is. Jij succes met het verplaatsen.
  Ik zie trouwens dat jij meerdere foto’s kunt plaatsen op WordPress, daar loop ik telkens vast.

  • WordPress heeft een media bieb waar je foto’s kunt toevoegen (via WP admin) , en in een nieuw blogbericht kun je via media invoegen steeds een foto daar kiezen en invoegen. Of meerdere foto’s selecteren en tegelijk invoegen.

   Ik denk dat ze daar veiliger staan dan bij een andere gratis foto host. Je hebt bij WordPress 3 GB.

 2. Vreselijk, als ik door je oudere logjes scrol, (even geprobeerd), kom ik steeds dat plaatje tegen. 😦

 3. Sinds ik op wordpress zit, upload ik rechtstreeks vanaf mijn eigen map, met 3 gb kun je een eind komen als je de foto’s flink verkleint, mja…het zal toch wel een keer vollopen, nu heb ik nog even de tijd om na te denken over “wat dan” en ik vermoed dat ik er dan gewoon veel oud spul af ga gooien 🤔

 4. Echt zo slecht! En geen beginnen aan inderdaad om dat weer in orde te krijgen. Ik heb er ook foto’s van oude logjes staan. Het zij zo. Ik heb (voor mezelf) inmiddels per jaar mijn weblog in boekvorm af laten drukken. Erg leuk en daar gebeurt niks meer mee 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s