Poppenbeurs Brabanthallen 2015

IMG_5444Het was weer zover op 24 en 25 oktober, de jaarlijkse Poppen- en Berenbeurs in de Brabanthallen in Den Bosch!

Daar ben ik natuurlijk naartoe geweest, beide dagen zelfs want ik wilde deze keer weer gaan filmen net als in 2012. Het waren twee beurzen voor de prijs van 1. Naast de poppen- en berenbeurs, was er nu ook een poppenhuizen- en miniaturenbeurs. Dat was dus mooi meegenomen want dat leek mij ook wel eens leuk om te zien.

Er was zelfs een pendelbus ingezet vanaf het station waardoor ik nu eens niet op de fiets ging (dat blijft een risico namelijk ) maar voor 2 euro een retourtje kocht in die bus. Altijd gezellig met zo’n bejaardenbus mee, nou vooruit er waren ook een paar jongere bezoekers bij. 😉 Gezien de gemiddelde leeftijd bleef ik toch maar alvast staan, die paar vrije plaatsen zouden vast nog hard nodig zijn voor de oudere dametjes…. en inderdaad.
De bus reed vervolgens een hele aparte route, waardoor ik spijt had niet lopend te zijn gegaan, dat was namelijk een stuk korter, maar ja dan mis je natuurlijk wel de sfeer van zo’n rijdend kippenhok.

IMG_5288Het Fairy Fantasy Forum waar ik lid van ben, stond er ook weer met een aantal leden. De eerste dag heb ik vooral daar rondgehangen om te filmen, foto’s te maken en bij te kleppen. Het thema voor de Challenge van dit jaar was “Dryade”, mooi om te zien wat er allemaal gemaakt was.IMG_5295

Met heel wat foto- en videomateriaal keerde ik terug naar de pendelbus, maar dat zie je natuurlijk niet en gelijk kwam er commentaar van iemand die ook op de bus stond te wachten. “Heb jij niks gekocht?!?” riep iemand geschrokken. Eh… neuh…? 😐 Mag ik de bus nog wel in dacht ik, stel je voor zeg, dat wordt voor straf lopen.

De tweede dag ben ik toch maar gaan fietsen, dat gaat iets sneller. Nu kreeg ik eindelijk tijd om ook wat van de rest van de beurs te zien, al had ik na twee middagen nog niet alles gezien. Ria Odijk stond er ook tot mijn verrassing, met haar muizenhuizen (te zien in de video), dat vond ik erg leuk om te zien. Toen ik 25 jaar geleden begon met boetseren was dat met behulp van haar boeken.

IMG_5846

Deze sfeervolle elfen boomhuisjes van Faylinn, een standhouder uit Engeland, vond ik ook erg bijzonder om te zien.

IMG_5857
Tegen het eind van de tweede beursdag probeerde ik ondanks de zere voeten toch nog links en rechts wat te filmen, van wat ik nog gemist had. Bij een bepaalde stand stond ik nietsvermoedend te filmen toen er ineens een mevrouw naast me stond die mij ging vertellen dat ik mijn camera verticaal moest houden. Ze greep zelfs mijn camera vast om hem voor mij om te draaien, want dat kon wel want zij had precies zo’n zelfde camera…. ook al had ik al 3 keer gezegd dat ik aan het filmen was en dat je dat horizontaal doet. vil2_secoueDus hield ik het daarna maar voor gezien (voordat ik ging slaan, want kom niet aan mijn camera… lol).

Het werd tijd om toch nog iets van materiaal te scoren. Maar ondanks de grootte van de beurs, heb ik me rot lopen zoeken naar een materialen stand, er was van alles te krijgen maar voor mensen die zelf boetseren was het wat karig qua klei, verf, gereedschappen en bijvoorbeeld mohair. Hopelijk volgend jaar meer materialen voor poppenmaaksters. Na lang zoeken toch penseeltjes gevonden, had ik toch nog iets gekocht en op het eind van de beurs kreeg ik ook nog een “kusje van Sas”, een broche van Saskia Hoeboer, wat een leuke verrassing!

IMG_5932

Foto’s van het mooie werk van leden van het forum kun je via deze link bekijken in een fotoalbum. En een video-impressie van de hele beurs kun je hieronder zien, bijna een half uur gefilmd.

13 gedachten over “Poppenbeurs Brabanthallen 2015

 1. Heb jij niks gekocht, hahaha. Alsof je dat verplicht bent. Echt niet.
  Wat een brutale tante, om je camera vast te grijpen, en nog doof ook. 😉

  De foto’s en film zijn prachtig.
  Leuk van Ria Odijk en van Saskia Hoeboer. 🙂
  Heel leuk verslag, Marika !

  • Ja het klonk bijna verwijtend, hoe was dat nou mogelijk dat ik niks had gekocht. Ik zei ik ga morgen gewoon weer en toen keek ze helemaal alsof ik niet spoorde. De meeste mensen in de bus kwamen van verre. 😉

   Die brutale was idd erg irritant, die beelden zijn ook niet in de video gekomen want je hoorde haar overal doorheen kleppen. Dat krijg je er nou van. 🙂

 2. Wat prachtig. Ik ben blij dat ik jou blog via Reismeermin heb onrdekt. Je staat in mijn favorieten en komt nog op mijn blogroll.

  Groetjes, Ria

 3. Het is een heel mooi verslag met een prima filmpje geworden. Rustig gefilmd, veel diversiteit in de onderwerpen en ook de bekende aapjes niet vergeten. Heel mooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s