14 gedachten over “Mini de muis

 1. Is ie helemaal tam geworden, Marika? Het ziet er wel zo uit. Hoe oud worden muizen eigenlijk? Toch niet zo oud? Maar deze is misschien wel zo gelukkig dat ie alle andere muizen overtreft.

  • Een stuk tammer dan in het begin, ze is nergens bang van, komt naar je toe als ze je ziet.
   Muizen in het wild worden niet oud omdat ze prooidieren zijn. Dan mogen ze al blij zijn als ze een half jaar halen. Tamme muizen, kleine hamsters en ratten worden vaak maar een jaar of 2 gemiddeld. Dus ik denk dat dit ook geldt voor deze, al heb ik ergens gelezen dat wilde muizen gezonder en sterker zouden kunnen zijn dan gekweekte kleurmuizen.

   Het is in ieder geval wel een muis op leeftijd nu. 😉

 2. Tjee, twee jaar alweer ? Je zorgt heel goed voor haar. 😉
  Is het toch een vrouwtje, je dacht toen dat het een mannetje was.
  Leuke foto’s, ze heeft zo’n schattig kopje.

  • Ik heb de onderkant een keer vergeleken met een andere muis die de katten hadden vermoord en toen zag ik dat daar de anus en plasgaatje verder van elkaar zaten, dus dan moest die van mij wel een vrouwtje zijn. 😉

  • Ja dat muisje moet toch wel een sterk gestel hebben, iedereen zei dat die muis de eerste nacht niet zou halen en moet je nu zien. 🙂

 3. Tommie zag vandaag de foto’s van Mini. Nu moet ik haar de groeten geven en vragen of hij een keer met haar mag komen spelen. Hij keek er een beetje gni-gni achtig bij.

  • Ze is niet bang voor katten maar voor haar eigen veiligheid zal ik bij deze toch maar vriendelijk bedanken. 🙂
   Een tijdje geleden had ik de kooi beneden neergezet op het dressoir, binnen een mum van tijd aan elke kant een kat die ogen als schoteltjes kregen toen ze zagen wat er in die kooi zat. Mini vond het eigenlijk wel interessant en stond op de achterpootjes met voorpootjes tegen de plastic wand aan om zo dicht mogelijk bij de kat te kunnen. Toen ze zelfs boven aan de tralies ging hangen om bij Tootsie in de buurt te komen, die al bijna zat te kwijlen… heb ik de kooi toch maar weer boven neergezet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s