Speeltuin

Blijkbaar zijn er wat mereljongen uitgevlogen in de buurt en ze zitten natuurlijk weer bij mij in de tuin. De nog wat onhandige vogeltjes die nog nauwelijks kunnen vliegen, gingen op tuinsafari. Eentje wist zich door de bush bush te werken om daar stromend water te ontdekken. Al snel kwam er een tweede bij die het ook wel interessant vond.

Gelukkig zaten de tuintijgers achter slot en grendel anders was hun avontuur van korte duur geweest.


Van al dat struinen krijg je natuurlijk wel honger, gelukkig was pa daar met… kattenbrokjes?

Ik heb ook nog een filmpje gemaakt waar de merels het water net ontdekt hebben. 🙂

Had ik al verteld dat ik een nieuwe camera heb sinds half april? 😉 Heeft 50x optische zoom, vandaar dat ik zo dichtbij kon komen, dit heb ik gefotografeerd en gefilmd vanuit het slaapkamerraam.

11 gedachten over “Speeltuin

  • Ik moet eerst een rondje door de tuin lopen om te zien of ze niet ergens op de grond zitten voordat ik de katten naar buiten kan laten. Zometeen maar weer een rondje doen. 😉

 1. Wat aandoenlijk, die jonge merels.
  Je moet er toch niet aan denken dat ze gegrepen worden.
  De natuur is hard.

  Prachtige foto’s en filmpje, die camera is geweldig, maar jij weet hem ook heel goed te bedienen.
  Erg leuk, de merels op tuinsafari en dat onbeholpen drinken. 🙂

 2. Lief zijn die kleintjes he, met hun kleine staartjes. En hun onbeholpen gefladder. Het tuinrondje herken ik 🙂 En dan zie ik ze soms nog over het hoofd, met hun schutkleuren tegen de bruine schutting. Maar de kattebeesten verraden zich dan gelukkig, door hun alerte ‘zit daar niet iets’ houding.

  • Die jonge merels kunnen zich zo stil houden hè. Vorig jaar deed ik ook een rondje door de tuin voordat ik de katten naar buiten liet en dacht geen jong grut te zien. Ik draaide me om en keek er ineens een recht aan op een halve meter afstand, daar stond ik dus gewoon naast hahaha.

 3. Goed dat je af en toe een rondje doet. Ik heb ooit eens jonge koolmezen zien opvreten door een Vlaamse gaai. Wat een rot gezicht. Je foto’s en filmpjes zijn prachtig. Veel succes met de nieuwe camera. Dat moet een geweldig ding zijn.

  • Hè bah doen Vlaamse gaaien dat? In dat geval ben ik blij dat ik ze hier nooit in de tuin zie. Ja die camera is erg leuk. Het is een Canon SX50 HS. Zit een beetje tussen compact camera en spiegelreflex in.

 4. Je foto’s en filmpje zien er super uit Marika. 🙂
  Heb wel gemerkt, hoe meer zoom, hoe stiller je de camera moet houden. Eigenlijk heb je dan een statief nodig.

  • Dat is zo fijn aan deze camera, die heeft een hele goede stabilisatie, ik fotografeer eigenlijk (bijna) altijd uit de hand. Zelfs bij 50x optisch ingezoomd gaat dat prima. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s