Marsepein

Al een paar weken begeef ik me in marsepein land. Het leek me wel eens leuk om iets van marsepein te maken, ze verkopen het tegenwoordig in allerlei kleuren.

Eerst wilde ik proberen of je er vogeltjes in Dinko Tilov stijl mee kon maken. Volgens zijn “Bird with teeth” workshop. Dit soort vogeltjes had ik al eens van Fimo gemaakt maar met marsepein ging het ook best aardig, al is dit wel erg zacht om mee te werken. Gelukkig wordt het weer wat steviger als je het laat rusten.

birdy-2

Inmiddels zijn er in totaal al drie vogeltjes, het wordt steeds gezelliger in de koelkast.

birdies2Het gele vogeltje is een combinatie van rolfondant en marsepein.

birdies

birdies3

Ook nog geprobeerd om er een voet van te boetseren, het zag er een beetje raar uit in oranje, ik had geen huidskleur marsepein. Het is net een wortel voet.

SAM_4210

SAM_4215

De huidskleur kon ik alleen als fondant krijgen dus daarmee een handje geprobeerd te maken. Dit lijkt nog zachter te worden dan marsepein, dat viel dus niet mee. Het zakt snel uit model. Maar als je heel snel werkt en het daarna in de koelkast zet zodat het weer stevig wordt, is het te doen.

fondant-hand3

Ik herinnerde me ineens een siliconen mal waarmee je ijsblokjes kon maken in de vorm van een gebit. Misschien ook wel leuk om met marsepein te gebruiken, dacht ik. Eerst heb ik wit in de kiezen gedrukt, daar roze overheen aangebracht als tandvlees en heel voorzichtig uit de mal gehaald. Ik heb het nog wel wat bij moeten werken, maar wel een grappig effect!

gebitje3

Tja en dan ligt er dus ineens een kunstgebit in je koelkast.

gebitje3b

Omdat iedereen mijn figuurtjes op wil eten, maak ik ze extra zielig in de hoop dat ze medelijden krijgen en er vanaf blijven.

“Noooo please don’t eat me….”

piggy
Je ziet ik vermaak me nog wel even met dat spul, en het heeft als voordeel dat ik alles op mag eten wat mislukt. :mrgreen:

Ik hoor net dat het niet in de koelkast bewaard mag worden, een half uurtje om het wat steviger te laten worden zal geen kwaad kunnen maar bewaren moet dus buiten de koelkast in een luchtdichte verpakking/doosje.

18 gedachten over “Marsepein

 1. Wat ontzettend leuk! Het zijn echte kunstwerkjes.
  Ik denk niet dat ik ooit met marsepein kan werken, het is al op voordat ik er iets van kan maken. ๐Ÿ˜‰

 2. Hahaha, het wordt steeds gezelliger in de koelkast! Ik zag het al helemaal voor me. ๐Ÿ™‚
  (Nu niet meer dus).
  Ik vind de vogeltjes geweldig en het varkentje ook.

  Je bent al net zo knap met boetseren in marsepijn als met klei.
  Heb je het voetje opgegeten?
  En ja, zonde om de gelukte figuren op te eten.

  • Ja die voet heb ik gelijk opgegeten, dat begon helemaal uit model te zakken zo zacht was het geworden. Ik nam eigenlijk gewoon een stukje marsepein uit het pak om op te eten maar kon het toch niet laten om er eerst een voet van te vormen. ๐Ÿ˜‰ Het handje heb ik ook al op, dat was fondant, is minder lekker maar ach…
   Het gebit heb ik ook opgegeten, natuurlijk wel eerst een foto gemaakt met dat ‘kunstgebit’ in hahaha. :mrgreen:

 3. Marika, jij alleskunner, zelfs van fondanten varkentjes moeten je lezers nog huilen.
  En voetjes zijn bij jou ECHTE voetjes.

  Ik wil die fanclub zien komen want ik wil er lid van worden.

 4. Hoi Marika, long time no hear maar dacht laat ik weer eens bij Mariek gaan kijken en zie dat jij de hype van marsepein en dergelijke je eigen hebt gemaakt. Als iemand dat goed kan ben jij het wel natuurlijk met jouw poppenervarring. Jij zou echt de allermooiste taarten en cupcakes kunnen maken.
  Hoop dat verder alles goed met je gaat.
  Groetjes Lisette

  • Hรฉ Lisette wat leuk, dat is lang geleden!

   Ik ben nog maar sinds Oudjaar bezig, is even een ‘marsepein fase’, straks ga ik gewoon weer verder met klei hoor. Ik gaf een banketbakker, die graag marsepeinen figuren maakt, de tip om die vogeltjes eens te proberen van marsepein, en toen dacht ik lijkt me zelf eigenlijk ook wel leuk om te proberen. Tja en dan zie je bij Jumbo die pakjes marsepein liggen… en zo geschiedde. ๐Ÿ˜€

   Taarten en cupcakes daar begin ik niet aan, vroeger heb ik wel van alles gebakken maar ik heb tegenwoordig al genoeg bezigheden. ๐Ÿ˜‰

 5. Je hebt helemaal de smaak te pakken zo gezegd…de vogeltjes zien eruit om op te vreten en het gebit….pas maar op voor tandplak met al deze lekkere suikerwaar.
  groetjes uit Amsterdam,

  • We blijven goed poetsen hoor hahaha, als ik er iets van eet zijn het maar kleine stukjes, de restjes die overblijven die ik al had gemengd van diverse kleuren. De figuurtjes zijn ook vrij klein dus zelfs als ik er een opeet valt het wel mee. ๐Ÿ™‚

 6. Wat zijn ze schattig Marika. Ook met marsepein kun je dus goed uit de voeten (en handjes). ๐Ÿ™‚
  Ik ga er maar niet aan beginnen want dan doe ik mijn ‘lijnen’ teniet. ๐Ÿ˜‰

  • Ik merk dat veel mensen geen marsepein lusten, maar daar behoor jij niet toe zo te lezen. Voor mijn lijn is het ook niet zo best, dus ik zal maar snel weer overgaan op niet eetbare klei. ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s