Ze is weer thuis

De uitslagen kregen we dinsdagmiddag al toen we een gesprek hadden met de zaalarts. Er was geen sprake van een hersenbloeding omdat dit niet op de scan te zien was, dan noemen ze het een herseninfarct. Een verstopping van een bloedvat in de linkerkant van de hersenen, dan krijg je uitval aan de rechterkant. Foto’s van longen waren goed, hartfilmpjes waren goed, onderzoek halsaders was ook goed, wel iets van verkalking maar normaal voor haar leeftijd, bloeddruk was nu weer goed, cholesterol was goed.

Waarom ze dit nu kreeg weet je natuurlijk nooit, wel heeft ze verhoogd risico vanwege haar bloeddruk (slikt ze medicijnen voor) en suikerziekte (hoeft ze nog geen medicijnen voor). Ze hebben gemerkt dat haar schildklier te traag werkt dus daar krijgt ze nu ook iets voor. Misschien dat ze daarom zo moe was steeds.

Het praten ging ook steeds beter, er kwam regelmatig een logopediste langs en een ergotherapeut, en met een fysiotherapeute moest ze weer stukjes lopen met rollator en zonder en traplopen oefenen enzo. Ging best goed allemaal. Ook haar rechterarm lijkt weer hersteld.

Woensdag mocht ze al op proefverlof naar huis, toen moesten we nog even heel veel regelen op het eind van de middag, zoals een rollator, mijn vader heeft nog gestofzuigd en ik heb de wc en badkamer schoongemaakt ’s avonds, samen slingers opgehangen. De ochtend dat ze naar huis mocht heeft mijn vader nog met de buurvrouw een rollator opgehaald bij de thuiszorgwinkel. Het proefverlof was goed gegaan, ik moest van alles invullen en bijhouden wat ze gedaan had. Donderdag moesten we terugkomen en werd ze officieel ontslagen uit het ziekenhuis. Op 30 mei moet ze op controle terug voor de schildklier en 6 juni controle bij de neuroloog. Haar korte termijn geheugen is nog niet helemaal top natuurlijk maar verder gaat het best goed.

Maandag belt de maatschappelijk werkster mij nog over een vervolgtraject, ze moet dan eerst even alle specialisten spreken in het ziekenhuis. Misschien dat ze nog extra therapie krijgt, haar conditie was ver beneden peil, maar ja dat was al voor het herseninfarct. Hopelijk krijgt ze nu meer energie omdat ze medicijnen krijgt voor die trage schildklier.

9 gedachten over “Ze is weer thuis

 1. Toch weer een beetje een pak van je hart, ze is er nog niet, je moedertje, maar er wordt aan gewerkt. Hopelijk gaat haar conditie weer gauw de goede kant op, dan voelt ze zich ook meteen een stuk beter natuurlijk!
  Wens haar sterkte, nou, eigenlijk jullie allemaal .
  Volgende week wordt het beter weer, dat zal ook best helpen!!
  groeten

 2. Het is niet het nieuws helemaal wat je wil horen als het om je moeder gaat. Het liefst een gezond vrolijk mens. Maar dit is toch wel al een hele opluchting denk ik. Jullie zijn er nog niet maar er zit een goede verbetering in.

  Heel veel sterkte, voor jou en je fam.

 3. Nou, dat is goed bericht Marika. Voor iemand op die leeftijd had het veel slechter kunnen aflopen. Ieder redelijk gezond jaar boven de 80 is meegenomen. Een jonge blom van 20
  wordt je (helaas) niet meer. Kerngezonde 80+ers en zelfs 90+ers zijn er wel maar dat zijn toch naar mijn gevoel witte raven.
  Maar gefeliciteerd dat het steeds wat beter gaat. Met de nodige therapie komen ze tegenwoordig een heel eind en ze heeft gelukkig haar man en jou zodat ze weer naar haar eigen huis kan en niet (tijdelijk) naar een verpleeghuis. Wel heel druk voor jou en daar wens ik je veel sterkte mee!

 4. Fijn dat het beter gaat met haar Marika, en zo snel ook.
  Er komt heel wat op je af als er zoiets gebeurt.
  Nog een geluk dat ze hierdoor de schildklierproblemen ontdekt hebben.
  Allemaal veel sterkte gewenst.

 5. Fijn dat je moeder in elk geval weer thuis is! Daar knapt ze vast ook al van op. En wat komt er een hoop bij kijken, he? Nu maar hopen dat snel weer opknapt.

  • Ja hoor het gaat nog steeds goed. Er belde nog iemand van het CIZ dat ze gehoord had dat mijn moeder goed vooruit was gegaan, of het nog wel nodig was die therapie. Dat zou fysio en ergotherapie worden op de dagbehandeling van een verzorgingshuis, vond ik zelf nogal overdreven. Ze loopt inmiddels beter dan voor haar infarct. Dus nu hoeft ze daar niet naartoe, ma helemaal blij. 😉

 6. jemig zeg ik lees net even hier en schrik me rot, maar ben wel blij dat het weer beter gaat met je moeder. dit soort zaken laten je alktijd heel erg schrikken. hopenlijk gaat het nog steeds goed met haar. beterschap en hopenlijk komt ze dit allemaal weer te boven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s