Zumba gamen

Sinds een week ben ik weer ‘aan de Zumba’. Ooit begon ik enthousiast aan Zumba, dat was in september 2009.  Ik schreef er zelfs een logje over. De Dvd’s waren te duur dus ik was al blij dat ik een paar video’s had kunnen downloaden, het beeld was niet echt geweldig en het geluid liep ook niet altijd even synchroon, maar goed… het was beter dan niks.

Helaas hield ik het niet langer vol toen ik te maken kreeg met langdurig zieke huisdieren en andere ellende. Ik had er de energie gewoon niet meer voor.

Nu wilde ik het eigenlijk wel weer op gaan pakken en ineens zag ik dat er ook een Zumba spel voor de Playstation 3 Move bestaat. Normaal kost het over de 50 euro maar ik kwam het spel bij een webshop tegen voor slechts 38 euro. Kijk dan wordt het interessant! Er zit een heupriem bij waar je de controller in kunt steken zodat je bewegingen gevolgd kunnen worden.

Het is veel leuker (en goedkoper) dan de Zumba Dvd’s, er is meer variatie en je hebt het gevoel dat er echt interactie is en je echt meedoet. Het spel element werkt voor mij motiverend, je kunt andere workouts vrijspelen en trofeeën winnen, waardoor ik het toch net even langer vol weet te houden. Een aantal van de Zumba pasjes/moves kende ik nog dus dat was wel een voordeel.

Het is de bedoeling dat je de Zumba juf nadoet op tv, alsof je voor een spiegel staat. Als ze groen oplicht dan doe je het goed, als je zelf groen ziet dan doe je het niet goed. Tijdens de 20 minuten workout krijg je om de 5 minuten even kans om een slok water te nemen, met de nadruk op even…  je moet wel erg snel zijn aangezien je maar enkele seconden de tijd krijgt. Verslik je je in die te snelle slok water tja jammer dan… dan gaat de workout toch onverbiddelijk door en kleurt de juf oranje en rood omdat jij nog hoestend en piepend achter de pasjes aanhobbelt. Daar gaat je trofee…

Maar toch, het is erg leuk en nu al verslavend. Wel zonder toeschouwers natuurlijk dus met de gordijnen dicht! Anders krijg je dit soort taferelen zoals in het volgende filmpje.

10 gedachten over “Zumba gamen

 1. Fijn dat ik de tijdelijke weblog nu kan lezen.Ik hoop dat de problemen met de andere weblog snel zijn opgelost.

 2. Haha leuk spelletje, en maar goed dat je de gordijnen dicht doet, dat filmpje is echt hilarisch om te zien. 😉
  Dat gevoel heb ik ook altijd als ik op wii fit deed. Ook gordijnen dicht.

 3. Zo raakt hij (op het filmpje) misschien z’n buikje wel kwijt haha…
  Wel leuke dansbewegingen!
  Van het enigszins hysterische gelach kreeg ik wel pijn aan m’n oren.
  Maar even wat oordruppeltjes pakken 😉

 4. @Alex: Om te doen ook hoor, gewoon alle spiegels in de buurt verwijderen zodat je jezelf niet ziet. 😀

  @Jan Mulder: Wat leuk dat je er ook weer bij bent Jan! 🙂

  @Elisa: Ik heb al een keer gehad op de Wii met Sports Active dat er een buurvrouw heel hard moest lachen toen ze voorbij liep, en ik nog denken dat de vlinderstruik voor het raam hoog genoeg was. Nee voortaan gaat het rolgordijntje naar beneden. 😉

  @Liesbet: Dat die heupband om hem heen past hè? Die vrouw van hem moest onderhand aan de zuurstof “I can’t breath” hoorde ik haar op een gegeven moment roepen hahaha.

 5. Whahaha, heerlijk, zo’n man. Hij doet wel zijn best he, dat moeten we toegeven.

  Mooi, dat je er weer de energie voor hebt om zumba te doen.
  Ga je dat andere ook weer doen, Wii fit, balansbord, spelletjes e.d. ?

  Haha, Marika wil winnen! 😉

  • Ja hij doet het eigenlijk niet eens zo verkeerd, het ziet er alleen niet uit hahaha.
   Voor nu houd ik het even bij alleen Zumba, als ik er nu dat fitness spel bij ga doen heb ik straks misschien weer allerlei blessures. Bij Zumba gebruik je eigenlijk ook al je spieren. Vanavond weer een 40 minuten (2x 20 minuten) workout gedaan, nou dan kan ik mezelf uitwringen hoor daarna. En eigenlijk had ik nog wel langer door willen gaan, het is zo leuk om te doen, maar ja beter even rustig opbouwen dan dat ik mezelf weer de vernieling in werk. 😉
   Ik heb nu ook een 45 minuten workout vrijgespeeld, kijken of ik dat morgen aankan. 😀

   • De 45 minuten workout was best wel erg pittig, op het laatst leek ik meer bezig met de zombie dans uit Thriller dan met Zumba… auw auw… 😉

 6. Marika, is het misschien een aardig idee dat wij webloggers gewoon eens langskomen om je aan het werk te zien? Dat lijkt me heel leuk. De afvaardiging mag dan niet groter zijn dan 30 personen, anders heb je geen ruimte meer.

  Dat filmpje was hilarisch maar eigenlijk meer vanwege die gil-lachende vrouw dan om hem. Hij zit er duidelijk niet mee, zij komt niet meer bij. Ik zou haar wel eens willen zien. Vermoedelijk heeft ze ook zo’n buik.

  Ik vond dit een heel leuk stukje. Inclusief de discussie in de reactie was het aanstekelijk voor twee. Ik zit hier met een Tetragrijns (Tetra is geloof ik mega maal mega).

  • Eigenlijk best stoer van die man dat hij het gewoon doet hè, en dan die verwijfde bewegingen erbij, dat was dan weer minder stoer hahaha. Die hysterische lach van zijn vrouw werkte wel erg aanstekelijk, ik kan me dat ook zo voorstellen dat je niet bijkomt als je je man zo bezig ziet. 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s