Uitpakken

Zo ik ben nog even mijn koffers aan het uitpakken. Zoals velen ben ik ook verder gaan kijken nu mijn weblog bij Web-log.nl voorlopig niet terugkomt. Ik had er goede hoop op dat ze de klus wel konden klaren maar blijkbaar werkt de wet van Murphy nogal tegen hen.  Ik blijf hoop houden dat het hen ooit zal lukken, maar tot die tijd ben ik hierheen verhuisd.

Tot mijn verbazing kwam ik nog een oud export bestand tegen uit 2010, dit probeer ik nu te importeren. Daar staan alle logjes + reacties in van 2005 tot half juni 2010, alles van daarna heb ik eventueel ook nog op Hyves staan maar dit zou ik dan 1 voor 1 toe moeten voegen en ik mis dan natuurlijk de reacties op de logjes. Dat ga ik nog maar niet doen, wie weet komt 2011 weer online bij weblog.nl en dan kan ik het alsnog importeren, of de nieuwe logjes van hier daarheen exporteren.

Het importeren van het export bestand gaat niet echt vlot, er wordt maar een deel geïmporteerd waardoor ik nu  het bestand met de hand moet aanpassen door steeds het gedeelte dat al geïmporteerd is te verwijderen en dan de rest weer opnieuw te importeren. Het zal nog wel even duren want ik zit pas in 2008 en ik moet nog logs ophalen tot in 2005.

Dit is dan slechts 1 weblog dat ik probeer te importeren en dat gaat al niet helemaal zoals het hoort, stel dat je 400.000 blogs moet importeren en dan ook nog via allerlei ingewikkelde scripts. Dat gaat nog wel een paar maanden duren bij Web-log.nl vrees ik.

Een probleem wat ik al gemerkt had bij (wat er over is van) mijn andere weblog is hier ook aan de orde, de YouTube codes worden in de meeste gevallen niet goed geïmporteerd, waardoor ik nu veel filmpjes mis. Die moet ik nu ook handmatig terug gaan zetten. Verder ontbreken de tags, alleen bij de eerste paar logjes werden ze meegenomen en daarna niet meer. De interne links die naar een andere log verwijzen werken natuurlijk ook niet meer want die verwijzen nu naar het oude weblog.

Het is even wennen zo’n nieuwe weblog omgeving, maar dat komt vast wel goed. Ik ga nog maar even wat importeren enzo… 🙂

35 gedachten over “Uitpakken

 1. Hoi Marika,
  Ha ik miste je al behoorlijk. Gelukkig heb je mijn wordpressblogje al gevonden. Ik ga je meteen even linken. Ik ga geen groot werk maken van deze blog maar ik houd hem later wel aan. Je weet maar nooit met weblog. Het gaat er vrij onprofessioneel aan toe van Sanomazijde. Niets ten nadele van Coen en Melody. Ze moeten werken onder rot omstandigheden.

  Je hebt hier een mooi plekje. Bij mij heeft Melody even geholpen met de links en de categorieën omdat het systeem op elke layout van wordpress weer anders werkt. Dat is niet te doen. Jij bent natuurlijk een kenner maar ik niet. Dus ik ben tevreden met eenvoudige behuizing.

  Dag dag… laat weer eens wat van je horen. We spreken elkaar te weinig zeg ik heel zachtjes.

  • Het lijkt me een nachtmerrie om daar nu te werken, en dan al die klachten over je heen te krijgen terwijl je je een ongeluk werkt. Ik zou daar niet tegen kunnen zeg ik heel eerlijk (ik zou gillend op de vlucht slaan). Laten we hopen dat het toch ooit weer goed zal komen.

   Ik ben geen kenner van wordpress hoor, zoek me ook een ongeluk, het begon al goed toen ik maar niet kon kiezen uit een layout want bij de ene kun je dit en bij de andere kun je weer dat maar mis je weer iets anders pff.. Bij deze huidige layout vind ik de kleuren wel leuk maar het lettertype iets minder fijn lezen, maar misschien moet het wennen. Het was ook nog even vechten met de editor, hoe je nu foto’s en filmpjes in moet voegen. Ik ben gewend om het direct in HTML te typen. 😀

   Tja de links toevoegen dat moet ik zelf ook nog uitvogelen, ergens bij de widgets denk ik? hihi

   Ennuh… je staat niet onder de eendjes log hoor. Dat is een link naar de vorige log (uit 2010) die je ziet staan. 😉

 2. Hoi Marika, dankzij je reactie bij Plato had ik je zo gevonden. 🙂
  Jij was nog een van de geduldigste webloggers, haha, maar zelfs jij bent nu dus een nieuw blog begonnen.
  Het ziet er hier gezellig uit, leuk kleurtje.

  Heb je de nieuwe update gezien? Bijna hadden alle weblogs weer live gestaan, ben benieuwd hoe lang de nieuwe problemen duren maar jij kan gelukkig weer bloggen. 🙂

  • Hey Willie, leuk je weer te zien/lezen!

   Ja ik heb wel vrij veel geduld, ik ga dan gewoon wat anders doen en denk komt wel goed. Maar het ging nu wel heel lang duren… Toen kwam ik dat export bestand tegen en dacht ik laat ik eens gaan testen of ik dat kan importeren. En ja dat lukte, dus nu heb ik er een weblog bij hahaha. 😀

   Het valt me op dat de opmaak van de oude logjes vrijwel helemaal goed wordt overgezet, ook met witregels en de foto’s op de juiste plaats uitgelijnd. De categorieën worden ook automatisch erbij gezet met de juiste logjes erin.

   Wat ik bij web-log gezien heb na de migratie tot nu toe zag er iets minder gunstig uit, geen witregels, geen ruimte tussen de tekst en foto’s e.d. Terwijl mijn bestand wel goed te importeren was met behoud van opmaak. Ik kan natuurlijk als de opmaak echt van geen kanten meer klopt straks op web-log, de logjes van hier weer daarheen exporteren, dat zal wel goed gaan omdat dit ook wordpress is. 🙂 Dan hoef ik alleen heel 2011 nog maar met de hand aan te passen.. :-/

   • Eerst maar eens afwachten hoe je oude weblog er uitziet als ze helemaal klaar zijn bij weblog. Het verandert steeds op het moment.
    Ik weet niet of je layout, als je dat opnieuw hebt ingesteld op je oude weblog, alleen werkt voor je nieuwe logjes, of dat de oude dan ook die layout krijgen, ik heb er geen verstand van.
    Jouw oplossing voor je logjes van 2005 / 2010 is een goeie!

 3. Hey,
  Elke keer ging ik op je site kijken of je al weer terug was. Maar dat duurt nog wel erg lang denk ik, ik vind het heel leuk dat ik je nu weer kan volgen. 🙂
  Volg je nu toch al erg lang, en erg bedankt voor je bezoekje op mijn blog. 🙂

  • Ja ze werken er hard aan maar er zijn zoveel problemen nog dat ze er zelfs voor naar Amerika moeten. Fijn dat je weer langskomt! 😉 (een linklijstje moet ik nog maken hoor, zet ik je er weer bij.)

 4. Jij bent aan het uitpakken, ik ga inpakken.
  Nog een weeklang logvrij, wij gaan kamperen.
  Veel blogplezier en ik heb je link alweer te pakken.

  • Hoi Min, leuk dat je er ook weer bent! Veel plezier met kamperen, ik hoop voor je dat je ergens heengaat waar het warmer is dan in Nederland? 😉

 5. Heej hoi, jij ook hier 🙂 leuk.

  Heb je je linkjes al gevonden? zo nee, dat zijn de koppelingen en dan een (of meer) widgets koppelingen toevoegen.

  • Heej hoi terug! Ik ben nog niet toegekomen aan de linkjes, ben nog steeds het archief aan het aanvullen, ben er bijna ik zit al in 2006. 😀

   Ik moest net jouw berichtje eerst goedkeuren vreemd genoeg, terwijl de andere reacties wel gewoon direct geplaatst werden. Snap niet helemaal hoe dit kan, maar ja er is nog wel meer wat ik nog niet helemaal snap. 😉

 6. ah, jouw weblog.nl ZIE ik tenminste weer, onze HenH geeft nog een foutmelding (grrr) (maar ik blijf gewoon ‘Spaans ‘ denken dat het manana vast weer goed komt.)

  • Ja die van mij is wel zichtbaar (nou ja 2 pagina’s met logjes), maar zo jammer dat het er niet uitziet en dat ik niks kan veranderen hahaha.

 7. Ook grappig. Wij blijken vrijwel evenveel geduld te hebben. Ben gisteren ook een tijdelijk log begonnen, en wel hier: http://mickeys1967.wordpress.com/.

  Zogauw web-log de zaken weer op de rit heeft ga ik terug naar mijn oude logje, da’s voor mij wat eenvoudiger dan alles van daar overzetten naar de nieuwe behuizing.

  Wel merkte ik dat het een mooie gelegenheid is om mijn design eens grondig onderhanden te nemen.

  Met web-log gaan we het wel meemaken. Ik krijg meer en meer het idee dat ze vanuit Amerika gewoon steeds weer met een kluitje in het riet worden gestuurd en dat de yanken, yank eigen, totaal niet geïnteresseerd zijn in web-log en in ons als gebruikers. Vandaar waarschijnlijk nu ook de reis naar dat derde wereld land.

  Maar goed, leuk je hier weer tegen te komen. ;o))

  • Grappig ja bijna tegelijk. 😀 Ik heb je ff toegevoegd bij de links.
   Gelukkig dat ik dat export bestand nog had, dat heb ik opgeslagen in 2010 net voordat ze overgingen op Typepad. Wat voor blogsysteem het eerst was weet ik eigenlijk niet maar ik kon het wel importeren als Movable Type – Typepad. Helaas pakte hij steeds maar een stuk of 60-70 logjes tegelijk, ik heb wel 11 keer dat bestand aan moeten passen en opnieuw importeren maar nu staat het archief er weer op van 2005 t/m half 2010. Heb ik tenminste het grootste deel al terug. Het waren 735 logjes. 🙂

   • Ja ik zag het. Had je toegevoegd aan mijn reader maar mocht vanmorgen zo’n 150 logjes doorworstelen. Haha. Heb zelfs nog gereageerd op eentje, zoals je wel zult hebben gezien. 😛

  • Neuhhh… ik had al gelezen dat je nog aan het importeren was en bovendien zei mij mijn reactie op een logje uit 2005 ook al genoeg. Whahahaha!

 8. En via Mike die ik pas tijdens het migreren heb leren kennen, heb ik jou nu ook weer gevonden, ga je (tijdelijke) link even aan mijn blogrol toevoegen, ik ben op een eigen domein verder gegaan… nadat ik eerst 2 weken heb zitten wachten… en toen toch een grote knoop die er al even lag heb doorgehaald… wilde dat ik het veel eerder gedaan had… Maar goed leuk om weer bij je mee te kunnen lezen…

 9. Marika, bedankt voor je berichtje via Gmail.
  Ik had je nieuwe log al gevonden en ik vind deze persoonlijk veel mooier dan de ‘echte’. Zelf zou ik deze aanhouden. Niet veel gereageerd. Vervelende tijd gehad met mijn steeds zieker wordende maar taaie en dappere oude (18jr) poes Eefje. Uiteindelijk heb ik haar (thuis) laten inslapen nadat de dierenarts had geconstateerd dat een plotseling dikke wang geen ontsteking maar een tumor was. Voor de tweede definitieve prik heb ik haar op schoot genomen. Haar hartje klopje nog een poosje toen slaakte ze een zachte zucht en was ze vertrokken. Heel ontroerend dat zuchtje.
  Ze staat hier nu in een lief klein wit urntje. Viel in een diep zwart gat. Mijn huis was oorverdovend leeg. Na drie weken een nieuwe 10-jarige poes via Marktplaats gevonden. Ook een schildpad en een schatje.
  Ze moest weg omdat de andere katten in haar huis jaar iedere dag mepten en ze zich voortdurend verstopte. Ze was met de fles grootgebracht dus daardoor waarschijnlijk niet goed gesocialiseerd naar andere katten toe maar des te meer naar mensen.
  Ik krijg regelmatig een stevige omhelzing en van krabben en bijten heeft ze nog nóóit gehoord. Zie voor foto’s van haar via mijn homepage onder ‘Mijn Albums’.
  Onderaan mijn homepage eveneens een foto van het urntje van Eefje en een versje wat ik heb gemaakt over haar dood gaan.

  • Ach Liesbet wat zal dat afscheid zwaar zijn geweest, je was zo gek op Eefje. Heel veel sterkte nog!
   Maar wat fijn dat je Sneepje een gouden mandje hebt bezorgd, mensen gaan toch vaak voor een jonger exemplaar hè, zo fijn dat ze bij jou mocht komen wonen. Ze ziet er heel gelukkig uit. 🙂

   Leuk dat je er ook weer bij bent!

 10. Hoi Marika, bedankt voor je reactie! Pas als zo’n poes er niet meer is besef je goed hoe vergroeid je met elkaar bent geweest. En omdat ik haar de laatste weken heel intensief heb moeten begeleiden (ze werd ook plotseling blind, wat wel vaker lijkt voor te komen bij oude katten) krijg je een nog sterkere band. Ze zag nog wel wat licht en beweging en vooral in de tuin zag je haar pupillen zich nog wel enigszins vernauwen. Zo’n beestje zal er wel niets van begrijpen en dat vond ik nog het ergste eigenlijk die blindheid die je niet kunt uitleggen. Maar ze bleef dapper tot het laatst nog naar haar bak wandelen. Eerst nog met behulp van haar snorharen, daarna wist ze de weg uit haar kop. Ook wilde ze nog iedere dag een poosje de tuin in en genoot nog van lekkere hapjes. Even voordat ze blind werd begon ze vreselijke schreeuw aanvallen te krijgen. Ook s-nachts. Heb veel op Internet gesurfd en kwam een pilletje tegen wat goed zou helpen tegen schreeuwen en andere dementie aandoeningen n.l.: CHOLODIN. Meteen besteld en het schreeuwen was in een paar dagen over! De DA
  kende dit middel helemaal niet maar ze knikte goedkeurend toen ze de ingrediënten las. Ze gaat er vast ook mee experimenteren want dierenartsen weten ook niet wat ze
  aan dat geschreeuw moeten doen.
  Mijn nieuwe poes Sneepje stond inderdaad al twee maanden op Internet. Vond dat
  zó zielig gezien haar woonomstandigheden en ja mensen willen meestal een jonkie en ik zocht juist een wat oudere en rustiger kat (ben ik zelf ook haha…dus) hoewel ik die ukkies ook om op te vreten vind!
  A.s donderdag krijgt Sneep een algemeen onderzoek, entingen en een chip.
  Benieuwd hoe ze zich houdt maar de DA is een schat van een vrouw die zelf ook katten heeft en als er eentje dood gaat nog steeds een traantje moet plengen. Dus het zal wel lukken.

  Hoe kan ik die vreselijke Avatar veranderen?!
  Groetjes

  • Wat goed dat de Cholodon zo goed hielp en fijn dat de dierenarts hier nu ook iets mee kan.

   Veel succes morgen met Sneep bij de dierenarts, ben benieuwd hoe het gaat. 🙂

 11. Ach, ieder nadeel heb z’n voordeel, want ik vind deze site er heel mooi uitzien. Bij web-log zullen ze inderdaad wel lopen te stressen al lijkt het erop dat het voor niets is, want er zijn al veel mensen overgestapt op een andere aanbieder. En probeer die nog maar eens terug te krijgen.

  • Ja ik vind het ook mooier. Nu gaat Weblog.nl ook wel over op WordPress maar ik weet niet of we dan uit net zoveel themes kunnen kiezen als hier. Als mijn huidige thema er niet bijstaat dan denk ik niet dat ik terugga. 😐

  • Die gekke koppies werden automatisch gegenereerd, ik vond het wel grappig maar bij jou werd wel een hele erge neergezet hè hahaha, heb nu dan toch maar weer de gewone avatars gekozen. 😉

 12. Marika, de dierenarts laat ik deze keer thuis komen omdat Sneepje mijn nieuwe kat
  een neuroot is maar dit geeft ook mij weer zo’n spanning (ben ook een neuroot haha…) dat ik volgende keer toch maar naar de praktijk ga met de dieren-ambulance.Ben donateur en dan krijg je een fikse korting voor zulke ritjes. Helaas geen auto beschikbaar. Die rare Sneepje is zo bedreven geraakt in zich verstoppen (voor de meppende medepoezen in haar vorige huis) dat ze al gelijk onvindbaar is zodra de voordeurbel gaat (bang om teruggehaald te worden???). Met de DA afgesproken dat ze me een telefoontje geeft zodra ze gearriveerd is want daar schrikt Sneep niet van. Je moet heel wat verzinnen met katten! En schildpadpoezen zijn volgens de DA de lastigste klantjes van alle poezensoorten!

 13. Vervolg Sneepje:
  Dierenarts is geweest voor een eerste check-up van Sneepje. Zo vond haar er jong uitzien voor 10 jaar en ze blijkt kerngezond. Maar o o wat vond Sneep het èrg allemaal (voor de laatste keer ca. 4 jaar gelden naar een DA geweest). Nou ja, ik ben voor mezelf ook geen held op medisch gebied haha…dus ik begrijp haar best. Maar geen krabje of beet! Eerste enting met een piepklein naaldje voelde ze niets van (over 3 weken een tweede) maar het chippen was iets pijnlijker; moest haar koppie goed vasthouden en kroelen. Bekje prima in orde en een (sterke) ontwormpil ging er met het schietkanon 😉 vlot in. Ook nageltjes even bijgeknipt en de dame was bijgewerkt. Voor de tweede enting denk ik naar de praktijk te gaan. Is van 2002 en ziet er mooi uit op de website (http://www.dierenkliniekdezon.nl/). Toen alles gebeurd was schoot Sneepje
  als een haas de tuin in. Kreeg haar pas weer een paar uur later te zien en kon ze haar beloning (paar plakjes zoutloze gebraden rosbief, waar ze een moord voor doet)
  in ontvangst nemen. 🙂

  • Wat fijn dat alles in orde lijkt te zijn met haar. Die dierenkliniek ziet er inderdaad netjes uit, ik ben benieuwd hoe het gaat bij de tweede enting als je daarheen gaat. Bibi is ook altijd vrij bang bij de dierenarts maar zal ook nooit krabben of bijten, ze kruipt gewoon helemaal in elkaar en kijkt angstig rond met grote ogen, zo zielig hahaha.

 14. Marika, met die tweede enting zal het wel goed gaan want de eerste heeft ze niets van gevoeld en was zó gebeurd. Alléén het chippen voelde ze omdat daarvoor een iets dikkere naald nodig is. Bij de tweede enting wordt gelijk gecontroleerd of de chip nog op z’n plaats zit en niet is gaan wandelen 🙂
  De dierenarts (vrouw dus met zelf ook katten) heeft haar Sneepje op schoot genomen en zó alle handelingen verricht. Kwam goed uit want het is een échte schootkat!
  Af en toe moest ik éven helpen koppie of pootje vast te houden.
  De DA kwam eergisteren om 12 uur en wat denk je? gisteren kwam Sneepje na bijna de hele ochtend in de tuin te hebben doorgebracht opeens klokslag 12 uur naar binnen, keek zoekend rond en toen vragend naar mij. Zou ze weer zin hebben gehad in prikjes en knipjes (nagels) enz. op schoot bij die lieve dokter haha….? Je zou het bijna gaan geloven. Sneepje had geen bange ogen maar hield haar blik strak op oneindig gericht. Gekke dieren die poezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s