Pluk een roos…

Het vervolg op Ben je boos? Waar ik de work in progress foto’s liet zien. Gisterenavond heb ik hem verder afgewerkt en een hoop foto’s gemaakt van alle kanten.

Hij is gemaakt van Prosculpt (polymeerklei), de rozen van Fimo soft. Het geheel is 15 cm hoog, het hoofd met hoed is 6 cm. Beschilderd met Genesis heat set paint en acrylverf.


21 gedachten over “Pluk een roos…

 1. Oh Marika, hij is práchtig geworden. Dat boos kijken toch nog mooi kan zijn hihi. Zo heee wat heb je dát knap gedaan! Ik geniet iedere keer weer van je creaties, jouw naambord vond ik ook geweldig!

  Groetjes,
  Em

 2. Ongelofelijk levensecht Marika en boos kijkt hij zeker.
  Wat heb je die ogen knap gemaakt! De rest ook trouwens.

  Zou hij nu morgen weer goed zijn? 🙂

 3. Ik heb hier zo giga veel bewondering voor. Dit is echt een gave. Dit kun je volgens mij niet leren (troost ik mezelf). Ik heb wel de indruk dat je je hebt laten inspireren door de familie Laaf. Klopt dat ? Ik ben zelf in het bezit van een aantal laven en wat ik daar zo mooi aan vind zijn die kleren met scheuren erin en de manier waarop die hersteld zijn en dat zie ik hier terug

 4. Marika dit is prachtig, professioneel gemaakt. Ik vrees dat wij je op den duur kwijt zijn aan de Verenigde Staten. Een paar you tube filmpjes en je bent getransfereerd naar Hollywood, afdeling special effects.

 5. Nou nou Marika deze lelijkerd is wel héél erg boos! Maar wat hem je ‘m prachtig gemaakt! Mijn complimenten. Maar of die roos in dit geval helpt? Ik twijfel 😉 Ben in ieder geval wel blij dat hij niet op míj boos is pffff….

 6. @Emmelinda: Kijk nou wie we daar hebben, wat leuk dat je nog meeleest. Thanx! :o)

  @Renate: Dank je wel!

  @Willie: De ogen waren gewone plastic poppenogen (zie vorige logje), daarvan is het oogwit altijd veel te onecht wit. Ik heb ze dus wat bijgewerkt met verf. 🙂 Of hij morgen weer goed is… ik vraag het me af, hij kijkt nog steeds boos.

  @Margriet: Hahaha als iemand wel eens vraagt ‘hoe lang heb je over deze ‘pop’ gedaan?’ Dan zeg ik 20 jaar! :o) Maar er is echt veel aan te leren hoor, mijn eerste pop zag er niet uit. 😉
  Wat betreft de laven, daar heb ik niet echt voorbeelden van, weet alleen dat ze van die lange bovenlippen hebben. Ik dacht dat laven gewoon nette kleertjes hadden, dus nee daar kwam het niet vandaan. 🙂

  Het moest een beetje een armoedzaaier worden, ik had eerst alleen scheurtjes in zijn ‘shirt’ en hoed gemaakt en daarna dacht ik is misschien wel leuk om het vast te zetten met wat steekjes hier en daar alsof hij het zelf geprobeerd heeft te repareren. Ik had voor deze eigenlijk helemaal geen voorbeeld, is tijdens het boetseren ontstaan, die hoed ging ook een eigen leven leiden, had geen idee wat het moest worden. :o)

  @Plato: Dat zou wel helemaal in mijn straatje passen ja werken bij een SFX afdeling. Maar ja ik blijf liever in NL. :o)

  @Liesbet: Dank je wel. 😉 Ik ging zelf ook steeds meer kijken zoals hij, is heel gek dat je zelf die uitdrukking na gaat doen als je aan het boetseren bent LOL!

 7. @ Marika: ik weet dat je poppenoogjes gebruikt, ik bedoelde ook de huid er omheen en ook de adertjes ja.
  Ik moest lachen om je antwoord aan Liesbet. 🙂

 8. @Willie: Ik had daar heat set paint voor gebruikt, dat moet je fixeren met een heatgun (een soort hete föhn). Het voordeel van die verf is dat het niet droogt als je ermee bezig bent, dan kun je rustig werken en eventueel weer iets wegwrijven wat niet naar je zin is. Nadeel van die verf is dat het erg duur is. Ik heb nog steeds een beginnerssetje met enkele kleuren en 2 huidtinten in hele kleine potjes. Gelukkig heb je maar weinig nodig. Maar ik had niet de juiste kleuren voor de hoed en het shirt, dus hij is deels met acrylverf gedaan. Is misschien ook maar beter om de dure verf alleen te gebruiken voor de huid. 🙂

 9. Ik vind het echt toveren wat je doet Marika!
  Die laatste foto, brrr, levensecht!
  Heb je niet stiekem foto’s van een buurman gemaakt en een stukje hout er onder gephotoshopt? 😉
  Je moet wel als winnaar uit de bus komen, want het lijkt me sterk dat er betere inzendingen zijn!

 10. Volgende keer even een camera op je gezicht zetten Marika als je weer eens aan een boos hoofd werkt.
  Dan kunnen we ook nog eens genieten van jóuw kwaje kop 😉 En ja, de beste invallen in het creatieve proces (om het eens even deftig te zeggen) krijg je meestal al doende!

 11. @PeterS: Dank je wel maar het is geen wedstrijd hoor. Het is gewoon een expo online op een website van dat forum.

  @Repelsteeltje: Ik heb mijn buurmannen gelukkig nog nooit zo boos zien kijken hahaha.

  @Min Er zijn al wat dagen voorbij maar de roos lijkt nog niet te werken voor hem.

  @Liesbet: Nou ik ben blij dat ik ‘de klok van Rome niet heb horen slaan’ op die momenten dat ik zo keek. Dan zou ik wel erg chagrijnig door het leven moeten nu. :o)

  @Truus: Dank je wel! Het was even eng om te beginnen aan het beschilderen, ben altijd zo bang dat ik het verpest. Gelukkig viel dat mee. 😉

 12. Hallo Marika
  Ik kreeg de foto’s van Anita doorgestuurd.
  Wat is tie leuk!!!
  En heb je de ogen helemaal geschilderd og alleen het oogwit?
  Ik ben met dit soort poppen begonnen en als ik weer zoiets zie ben ik toch weer helemaal verkocht.
  Groetjes Gerda

 13. @Gerda: Hoi Gerda, dank je wel! Alleen het oogwit heb ik beschilderd, zowel de tint als de adertjes e.d. en natuurlijk glanslak aangebracht met fimo glanslak, niet de waterbasis versie maar die andere die inmiddels niet meer verkrijgbaar is.

 14. Hahaha altijd ;-). Je staat nog steeds in mijn reader. Ik vind het leuk om de avonturen van Bibi en Tootsie te volgen. En die van jou natuurlijk :D.

 15. Heb je deze zelf gemaakt?
  Dat vind ik helemaal te gek.
  Hij is hartstikke leuk!

  (Leuk weblog heb je)
  Raakte hier verzeild via Cornelis Critiek, die ouwe somberaar)

  gr eva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s