Tijd

Laatst liet ik in een reactie al doorschemeren dat ik weer aan iets nieuws werk, nou aangezien ik de deadline toch niet haal kan ik nu wel wat laten zien. Ik wilde namelijk iets maken voor een wedstrijd, het thema was dit jaar ‘Tijd’. Het hele jaar de tijd gehad maar ik dacht er pas in de laatste weken aan. Ik was ook niet van plan mee te doen maar ik kreeg ineens een ideetje en dacht misschien red ik het nog.

Ik wilde het thema ‘tijd’ vertalen naar een buste met een gezicht dat aan 1 kant jong is en de andere kant sterk verouderd, schoonheid is vergankelijk, de tijd tikt door…etc.. je snapt hem wel.

Het ging eigenlijk best goed en ook vrij snel voor mijn doen (pas 2 weken bezig). Maar de deadline van 1 februari halen ging echt niet meer lukken en aangezien ik het niet af wil raffelen neem ik gewoon de tijd ervoor om het af te maken, dan doe ik maar niet mee. Het is in ieder geval eens iets heel anders dan ik normaal maak.

Het is nog lang niet klaar, maar hier zijn alvast wat ‘work in progress’ foto’s en een filmpje.

18 gedachten over “Tijd

 1. Jammer dat jij die deadline niet gehaald hebt,ik had je meteen tot de grootste kanshebber gerekend.

 2. Nou, volgens mij had je hoge ogen gegooid, volgende keer beter, je bent in ieder geval weer even van de straat 😉
  Ik vind het knap, daar niet van, ik heb al moeite om een beetje mooie gehaktballen te kleien, hahahaha!
  groeten hè!

 3. Jammer dat je niet meer kunt meedoen met die wedstrijd marika. Dit is zo’n origineel en mooi uitgewerkt (tot nu toe) idee dat je best kans zou hebben gemaakt volgens mij!

 4. Ook al doe je niet mee, je bent toch weer wat moois aan het maken.
  Wat je al klaar hebt is prachtig. Zo levensecht.
  Heb je het zakhorloge hier ook voor nodig?

 5. Marika, ik vind dat je een goede beslissing hebt genomen. Het is een pracht concept, het beeld ziet er nu al zeer veelbelovend uit en door de tijd te nemen wordt dat alleen maar beter. Ik heb al veel musea en tentoonstellingen meegemaakt maar maar wat jij maakt, maakt me enthousiast. Ik vind je een geweldenaar.

 6. @J.E. Mulder: Nou klein kansje hoor, het niveau is altijd vrij hoog van de inzendingen en ook buiten Nederland en België mag men meedoen. Maar dank je wel.

  @Repelsteeltje: Dank je wel. Ja precies het houdt me van de straat, ach en zo maak je weer eens iets anders.

  @Liesbet: Het kan nog alle kanten op, ook de verkeerde hoor.

  @Truus: Ja wel jammer, heb er de afgelopen week al niks meer aan kunnen doen. Kan niet te lang in dezelfde houding zitten door rugklachten op het moment.

  @Willie: Inderdaad dat was eigenlijk wel de bedoeling om het zakhorloge hier voor te gebruiken, ik wilde iets van stof om de schouders heen draperen en bij elkaar vasthouden aan de voorkant met dat zakhorloge als een soort broche. Maar ik weet het nog niet hoor, in verhouding is een klokje van 2,5 bij een hoofd van 6 cm toch wel groot. Op het moment draag ik hem gewoon zelf om mijn nek, best handig want ik liep al jaren zonder horloge.

  @Plato: Dank je wel!

  @Trolineke: Het is/was voor de DABIDA wedstrijd, doe jij er aan mee?

 7. @Elisa: Thanx!

  @Trolineke: Ooh spannend, ben heel benieuwd wat jij gemaakt hebt!

  @Margriet: Dank je wel! Kan nog leuk worden met het haar, aan een kant jong, veerkrachtig en glanzend en de andere kant grijzig, uitgedund, vaal enzo… ik maak het mezelf weer niet makkelijk geloof ik.

 8. Hallo Marika,

  Wat een prachtig uitgewerkt idee voor het concept tijd. Heel erg jammer dat je het niet op tijd klaar kreeg voor Dabida, want inderdaad je had hoge ogen gegooid. Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat en dat zal, als al je andere werk, weer heel erg mooi zijn. Het zou me niets verbazen als je dan toch nog ergens in een tijdschrift terecht komt met deze prachtige buste.
  Lieve groetjes,
  Anita

 9. Jees Mariek, hoe kríjg je ’t voor elkaar!?! Ziet er fantastisch uit en onwijs gaaf gefilmd ook! Super gaaf idee en ontzettend mooi uitgewerkt zover!

  Gr. Peet

 10. Pingback: Vergankelijkheid | Mariek op de Kiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s