Katten in de sneeuw

Alweer sneeuw?! …zul je misschien denken, maar nee dit is nog van afgelopen december. Ik had nog wat beeldmateriaal liggen van de katten en wat vogeltjes in de sneeuw. Ook zonde om er niks mee te doen toch?
Nu ik die beelden weer terugzie moet ik zeggen dat ik dat toch liever zag (ondanks de ellende op de weg) dan al die regen die we er nu voor in de plaats hebben gekregen. 😉

17 gedachten over “Katten in de sneeuw

 1. Hoi Marika, wat een prachtig en professioneel filmpje heb je gemaakt. Je ziet Tootsie en Bibi zo intens genieten van dat spannende witte tapijt waar je met je pootjes zo lekker in wegzakt. Ze krijgen er niet genoeg van. Maar van de ene op de andere stoel springen is toch wel te eng. Je weet maar nooit hoe ver je wegzakt haha… Ook leuk het shot van die twee, samen onder een stoel uitkijkend over de witte tuin.
  Mooie close-up van Tootsie’s ogen!
  Omdat ik de vogels in mijn tuin ook zo smakelijk sneeuw zag happen zoals wij in een ijsje, heb ik mijn Eefje (zelf wilde ze de tuin niet in) een hapje sneeuw gebracht en dat vond ze toch lekker!!
  Ook muziek helemaal goed.
  ***** sterren!

 2. PS
  Ik vergat nog die prachtige zwerm meeuwen.
  Als ik zoiets zie krijg ik altijd meteen heimee naar Vlieland met z’n vele meeuwenkolonies in de duinen en zwermen op en boven de strekdammen in de Noordzee. Zo’n zwerm zit vaak op de punt van een dam en als je dan over die dam naar ze toeloopt vliegen ze met z’n allen luid roepend op. Altijd weer spectaculair, vooral omdat je voor jezelf het gevoel hebt dat je de zee inloopt en de dam steeds smaller wordt…

 3. @Liesbet: Dank je wel. Ja de katten vonden het prachtig. Zelfs Bibi, die is wel veel bijgeleerd, zij durfde vorig jaar nog niet eens naar buiten.
  Het beeld dat ze naast elkaar de tuin zaten te bekijken, daar zitten ze onder de bamboe. Die was helemaal ingezakt door de zware laag sneeuw er bovenop, onderaan werd het een soort afdak, dus daar gingen ze dan onder zitten, soort iglo hahaha (en ik maar hopen dat er geen lawine zou volgen).

  Er zaten zoveel meeuwen omdat ik net een paar tilapia filets in stukjes had gesneden en op het dak van de schuur had gegooid. Onvoorstelbaar waar ze dan ineens zo snel allemaal vandaan komen hè?

 4. Zo, die zijn niet bang voor een paar koude pootjes!
  Prachtig filmpje Marika, ik heb me geen seconde verveeld.
  Spannend voor de katten, sneeuw in de tuin.
  Stond jij binnen voor het raam te filmen? Mooi scherp.

  Meeuwen komen hier regelmatig langs zwermen, buurtbewoners gooien weleens brood.

  Voor mijn zoons ben ik wel blij dat de sneeuw weg is, de een stond steeds in de file en de ander kon niet fietsen over de zeer gladde paden.

 5. Het mooiste van het filmpje vond ik de manieer waarop die katten, met name Bibi, met de pootjes tot diep in de sneeuw gaan. Ze kijken verwonderd: ‘wat zullen we nou hebben,’ hoor je ze denken. ‘koud, wit maar wel zacht, hummmmm.’

  Heel leuk filmpje. Beter dan die grauwe lucht van de regen inderdaad.

 6. Ook zo leuk, Marika, als Bibi op een gegeven moment heel tevreden één voor één in al die sneeuwgaten even gaat zitten. Ze paste er precies in maar zal wel een koud kontje ervan hebben gekregen haha….
  Ik denk dat ze die ‘lawine’ wel zouden hebben zien aankomen en waren weggevlucht, zo onvoorstelbaar snel als katten kunnen reageren. Toen Eefje nog jong was sprong ze een keer tegen een kamerscherm op, dat een beetje wankel stond. Het scherm viel om en ik schrok me wezenloos want het leek erop dat ze eronder terecht zou komen, maar nee hoor, ze rende als een gek vóór het vallende scherm uit en ontkwam op het nippertje! Al hun zintuigen staan altijd op scherp.

  Ik denk dat die meeuwen elkaar nauwgezet in de gaten houden en zien ze meteen wanneer eentje op iets eetbaars afduikt. Alle vogels hebben uiterst scherpe ogen met een soort van tele-instelling. Ooit een docu gezien waarmee met een speciale camera werd getoond wat je ziet door de ogen van b.v. een uil die van grote hoogte een muisje in het gras kan zien. Katten zijn gespecialiseerd in beweging. Dat heb ik gemerkt als Eefje in bed op mijn schoot zit. Ik hoefde maar een minimale beweging onder het dekbed te maken, voor mij nauwelijks te zien, maar Eefje reageerde onmiddellijk ook al keek ze op dat moment de andere kant op. Leuk spelletje! Dus ik dacht: aha, dus zó vinden ze o.m. muizen die onder het groen of gras lopen.

 7. Ja hoor, het is in jouw filmpje goed te zien, je katjes zijn al net zo gek als jij!
  (op sneeuw dan hahahaha)

  Erg koddig vind ik het koolmeesje dat zo druk aan het sneeuwruimen is!

  Jij vindt er nu geen barst aan, toegegeven al dat water is ook niet alles,
  maar ik ben blij dat die sneeuwmeuk weer weg is hoor!

 8. Ik heb echt genoten van je filmpje Marika!
  Van die maffe koolmees en zo maar vooral van die twee stoere katten van je. 🙂

 9. Wat een leuk filmpe. En zo te zien hadden de katten het erg naar hun zin in de sneeuw. Onze katten wisten niet hoe hard ze naar binnen moesten toen ze sneeuw zagen. hahaha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s