Terugblieken

Zo… het is weer de laatste dag van het jaar! Dit jaar was ik helaas wat minder actief op mijn weblog dan voorgaande jaren.

Als ik terugkijk dan was 2010 over het algemeen niet zo’n heel best jaar. Vooral veel zieken en ellende bij de huisdieren maar ook in familie- en kennissenkring. Tel daar bij op een nieuw kabinet met plannen waar ik slapeloze nachten van kreeg en de zin om te bloggen werd alsmaar minder. Vreemd genoeg zag ik op Onestat dat het aantal bezoekers niet afnam maar soms zelfs toenam. Toch leuk dat men niet direct afhaakte, ik heb blijkbaar trouwe bezoekers. Mijn dank is groot. :o)

Gelukkig verschenen er dit jaar toch nog voldoende logjes voor de eindejaars terugblik, dus daar gaat ‘ie weer!

In Januari
…sloeg Bibi een Hexbug in elkaar,  kocht ik laarsjes met geheim wapen en was er sprake van een spoedgeval.

In Februari
…bezocht ik Sammie in de dierenkliniek, moest hij later edele delen missen, heb ik hem met de hand gevoerd en mocht hij toch nog naar huis.

In Maart
…hadden we nog steeds wat sneeuw, kwamen er veel vogeltjes badderen, liep Tootsie een hoornvliesbeschadiging op en kwam het gelukkig toch nog goed met zijn oog.

In April
…ging ik fanatiek aan het zaaien, kregen de katten een nieuw speledingetje, werd Tootsie opgenomen vanwege suikerziekte en werd dat nog best wel spannend.

In Mei
…ging Tootsie kort op honeymoon, moesten we afscheid nemen van Hannie,  ging het zaaigoed niet erg hard en deed ik een rondje tuin.

In Juni
…begon de kwekerij ergens op te lijken, zag ik veel beessies in de tuin, filmde ik jonge eendjes in de sloot en at ik mijn eerste zelfgekweekte sla.

In Juli
…had ik ineens Franse nagels, liep er iets stekeligs door de tuin, kwam er een libel lunchen en leerde ik steeds meer over diabetes.

In Augustus
…publiceerde een Italiaans magazine een artikel over mijn creaties, deed er een spin aan fierljeppen, had ik eindelijk een kolibrievlinder gefilmd en waren mijn dwergasters best wel mooi.

In September
…was het erg rustig op mijn weblog, maar zag het bloemenmuurtje er toch weer fleurig uit en ging ik eindelijk verder met het naambordje.

In Oktober
…was het naambordje echt helemaal klaar, kregen de katten een eigen sofa en werd er enthousiast gespeeld met een gratis speeltunnel.

In November
…werd ik best wel oud, mepte ik virtuele vliegen, ging ik de gladiator arena in en ontdekte ik de granaatappel.

In December
…kocht ik snowboots met spikes, werd de boel weer in kerstsfeer omgetoverd, kwam er nog meer sneeuw en waren de vogeltjes weer blij met al het extra voer.


Iedereen heel hartelijk bedankt voor het bezoeken van mijn weblog en de leuke berichtjes die ik mocht ontvangen. We gaan weer vrolijk door in het nieuwe jaar!

Fijne jaarwisseling en tot volgend jaar!

11 gedachten over “Terugblieken

 1. Здравствуй Марика! Привет из России!!! С большим интересом читаю твой журнал. С нетерпением всегда жду появления новых заметок и фото в твоем блоге. К сожалению, не могу написать сообщение на английском или голландском языке. Но читаю все с помощью Google переводчика, мне все понятно.
  Марика! Поздравляю тебя с Новым 2011 годом и желаю творческих успехов, новых открытий и новых благодарных читателей твоего замечательного журнала! Удачи!

 2. Even de Google vertaling van bovenstaand bericht voor iedereen die geen Russisch kan lezen.

  Hallo Marika! Groeten uit Rusland! Met grote belangstelling las ik je dagboek. Ik kijk altijd uit naar de opkomst van nieuwe notities en foto’s naar uw blog. Helaas kan ik niet schrijven van een bericht in het Engels of Nederlands. Maar ik alles te lezen met de hulp van Google vertaler, begrijp ik niet.
  Marika! Ik feliciteer u gelukkig nieuwjaar 2011 en wens u veel succes, nieuwe ontdekkingen en nieuwe lezers waardering voor uw prachtige magazine! Good luck!

 3. @Toma: Хой Тома,
  Как замечательно, что вы читаете мой блог с помощью Google Translate! Благодарю Вас за Ваше послание и хороший пожелания, желаю и также очень рад, 2011 году!

 4. Lieve Marika.

  Tuurlijk blijf ik kijken of je weer berichtjes erop hebt gezet.
  Goed 2011!!

  Groetjes Renate en een poot van Quinty

 5. Ik ben gewend om de dag te beginnen met het bezoeken van jouw weblog.Ik reageer soms wel,dan weer niet.In ieder geval zal ik dat ook in dit nieuwe jaar gaan doen.

 6. Echt helemaal top hoor je log! Gezellig om er (heel regelmatig!) te kijken… Je foto’s zijn altijd top en je berichten zijn lekker doorspekt met humor! Super!

  X Peet

 7. Gelukkig Nieuwjaar Marika!

  Ik blijf je trouw volgen hoor, je weblog is zeer de moeite waard.
  Hopelijk gaat het komend jaar beter met de dieren en met de mensen.
  Ik hoefde niet op de linkjes te klikken, ik wist alle logjes nog!

 8. Wij wensen jou een heel mooi 2011
  met zo weinig mogelijk vervelende dingen
  maar wel veel zon en goede gezondheid!

 9. @Renate: Dank je wel, jij ook!

  @Alex:
  نفس الشيء بالنسبة لك!
  同样为您服务!

  @J.E. Mulder: Dank je wel Jan, altijd leuk om van jou reacties te mogen krijgen.

  @Peter: Nou nou dank je wel!

  @Willie: Dank je wel Willie, ja jij bent een hele trouwe bezoeker, altijd gezellig als jij langskomt

  @vierkatjes: Dank je wel, voor jou en de katjes hetzelfde!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s