Raad het plaatje!

Ra ra wat is dit?

Update 16:50
tD heeft het goed geraden! Het is een granaatappel!

Gisteren voor het eerst een granaatappel gekocht, ik wilde wel eens weten hoe dat zou smaken. Nou het is eigenlijk best lekker, fris zoet. De pitjes met het rode vruchtvlees er omheen kun je eten. Qua vorm vond ik de pitjes wat op maiskorrels lijken.

Granaatappel blijkt heel erg gezond te zijn!

"Recente onderzoeken naar granaatappels bevestigen wat de Oude Grieken al wisten. De granaatappel heeft een zeer gunstig effect op de gezondheid. Het eten van granaatappels of het drinken van het sap van deze vrucht kan helpen bij hart- en vaatziekten, kanker, diabetes, Alzheimer, overgangsklachten en erectiestoornissen. Ook voor de huid is de granaatappel zeer weldadig." (lees meer)

Ook heeft recent onderzoek uitgewezen dat een mengsel van granaatappelschil, koperzout en vitamine C een effectief geneesmiddel vormt tegen de ziekenhuisbacterie MRSA.

Een wonderlijke vrucht dus, die daarom wel wat extra onder de aandacht gebracht mag worden vind ik!

54 gedachten over “Raad het plaatje!

 1. de kapotgeslagen instrumenten van je spelcomputer waarvan de held een ernstig hemoroidisch probleem heeft?

 2. Het kraagje van je nieuwe jurk?

  Ik moest plotseling aan Flipje Tiel denken. Maar waarom dan toch? ๐Ÿ™‚

 3. Hahaha, ik kreeg bijna medelijden met Plato.

  Ze zijn heel gezond ja, er zitten veel antioxydanten in.
  Wel lastig te eten en kijk uit met de rode kleurstof, vlekken gaan er moeilijk uit.
  Het sap drinken is wel makkelijker. ๐Ÿ˜‰

  Jammer dat het al geraden was. ๐Ÿ™‚

 4. Ik drink het sap graag. Granaatappels zijn niet altijd verkrijgbaar en dan is dat een goed alternatief. Er zijn trouwens nog meer goede vruchten zoals Gojibessen en Acarola (ik weet niet of ik het goed spel, schrijf het even uit mijn hoofd). de sappen liggen allemaal in het koelvak van AH en de betere supermarkten. Heerlijk spul.

 5. @Willie: Ik vind ze makkelijker te eten dan bijvoorbeeld pomelo. Ik vind het wel leuk om die pitjes eruit te pulken. Eerst snijd ik hem door de helft en daarna scheur ik er stukken af. Dan kun je ze er vrij makkelijk vanaf plukken.
  Het sap drinken is misschien makkelijk maar niet lekkerder hoor.

  @Plato: Ja jammer dat ze maar een paar maanden per jaar verkrijgbaar zijn. Ik heb ook een pak granaatappelsap gekocht maar ja is toch wel heel anders hoor. En er zit maar 30% granaatappel in, neem je granaatappel/framboos dan is het nog maar 15%. Ik zag wel kleine flesjes met 100% granaatappelsap maar die zijn wel erg duur.

  @Truus: Ja mijn tante heeft het altijd zo door.

  @Jolanda: Wel een beetje duur om op te voeren aan de vogels.

 6. @Plato: Ik had toch eens een flesje Pom met 100% granaatappel gekocht. Oef dat is even wennen hoor, beetje wrang smaakt het. Doet me aan wijn denken… Maar ik drink gewoon door, als het maar gezond is hรจ?
  Ik las nu weer op een andere site dat de granaatappels het hele jaar door verkrijgbaar zouden zijn bij de betere groenten/fruit winkels. En op weer een andere site las ik september t/m december… Volgens mijn groentenboer komen de beste granaatappels uit Iran/Irak, uit Spanje zijn ze minder van kwaliteit volgens hem.

  Ik heb mijn ouders laatst ook granaatappel laten proeven, zij vonden het niet lekker.

 7. Marika,
  Naar aanleiding van jouw logje ben ik bij alle groenteboeren die ik kon bedenken, even naar binnen geweest. Niemand had granaatappels. Ik denk dat ze meer verkocht worden bij die gezondheidswinkels. Maar daar moet je maar net tegenaan lopen. Dus tot nu toe doe ik het maar met Die pakken sap waar aerola, granaatappel en nog een paar van die vitaminenrijke vruchten in zitten. Beter wat dan niks.

  Had ik al verteld dat dochter Bechterew heeft. Veel sporten en medicijnen. Maar misschien helpen daar die vruchten ook wel bij.

 8. @Plato: Hier liggen ze zelfs bij de AH.
  Ik denk dat het wel een positieve invloed zou kunnen hebben bij ontstekingen, dus in dat geval zou het misschien kunnen helpen de ontstekingen af te remmen bij Bechterew. Maar erg zeg voor je dochter, lijkt me geen pretje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s