Vliegenmeppen

Sinds mijn verjaardag heb ik er weer nieuw speelgoed bij om mezelf fit te meppen, vechten, schieten etc… De Move uitbreiding voor de PS3 + extra controller en het spel Sports Challenge. Net zoiets als de Wii maar dan met zeer nauwkeurige ‘motion tracking’, wat de games een stuk realistischer maakt.

Het tafeltennis reageert heel goed op de move controllers, het is net of je echt met een batje in je handen staat, iedere beweging klopt. Het boogschieten is ook veel ‘echter’ dan de Wii versie, tenminste als je 2 controllers gebruikt. Alle sportgames zijn eigenlijk wel leuk om te doen maar mijn favoriet is het gladiator vechten. Als je twee controllers gebruikt heb je zowel een wapen als een schild. Je moet ook echt bukken om de benen onder je tegenstander uit te slaan, oftewel je hele lijf is in beweging, en dat voel je erg goed de dag erna.

Ik ben nog een beetje kreupel van de gevechten van gisteren. Zeven battles achter elkaar was misschien iets teveel van het goede dus hield ik het vandaag bij vliegenmeppen, een grappige demo die bij het pakket zat.

9 gedachten over “Vliegenmeppen

 1. Haha, ik zou zo met je mee willen doen.
  Er kwamen ook lieveheersbeestjes langs die je niet mocht raken?

  Hoe heb je jezelf gefilmd met het spel erbij?
  Knap gedaan.

  Klinkt goed, die uitbreiding en het voordeel van iets nieuws is dat je er gelijk weer meer zin in hebt.

 2. @J.E. Mulder: Maar minder goed voor een tennisarm!

  @Truus: Nee jij blij..

  @Willie: Nee daar keken ze veel te gemeen voor, het leek meer op een gemuteerde vorm van een alien insect ofzo, je mocht ze inderdaad niet raken want dan ging je racket kapot. Een soort insectenmijn?

  Bij de Move uitbreiding zit een camera die je op je tv zet en een controller met lichtgevend bolletje, die twee werken samen. De bewegingen van de controller worden precies gevolgd. Bij deze demo sta je voor je tv en zie je jezelf in beeld staan, alsof je voor een spiegel staat, maar er gebeuren rare dingen in die ‘spiegel’ hahaha. De bol van de controller wordt door het spel veranderd in een racket (dat zie je alleen op de tv), in het volledige spel heb je allerlei gekke minigames, dan sta je ineens met een zwaard in je handen, een tondeuze of een grote hamer etc.

  Ik heb mijn fototoestel op de rugleuning van de bank gezet en ingezoomd op de tv, en zo de tv beelden gefilmd. Als je goed kijkt zie je de camera in het filmpje staan aan de linkerkant. Ik sta net buiten het beeld anders zou je steeds tegen mijn rug aankijken, je ziet wel af en toe een controller met bolletje het beeld inzwiepen.

 3. Wel een spelletje om het snel van op de zenuwen te krijgen.

  Maar de Wii is een beetje uit begrijp ik? Zeker nu Microsoft de Kinect heeft uitgebracht zal de concurrentie nog wel heviger worden.

 4. @PeterS: Iedere console heeft zijn leuke dingen. De Wii ook nog steeds hoor, daar heb ik qua fitness programma’s ook nog veel aan en de combinatie met het balance board is natuurlijk heel leuk. Ik weeg er altijd de katten mee en dat wordt netjes bijgehouden in grafieken, dus die staat niet stoffig te worden.

  Kinect lijkt me ook heel bijzonder, al vraag ik me af of je dan niet erg ver van de camera af moet staan, want je hele lijf moet in beeld passen. De camera van de PS3 heeft een groothoek stand maar dan sta ik nog steeds niet helemaal in beeld als ik voor de bank sta, en verder weg gaat niet lukken zonder huiskamer verbouwen.
  Ik ben wel bang dat deze besturing zonder controllers en knoppen toch beperkend zal blijken voor het soort games dat je kunt spelen. Ik zag wel een demo op youtube van een vechtspel waarbij je kunt slaan én schoppen, zo’n soort spel is natuurlijk ideaal voor de Kinect besturing. Dat zag er wel heel gaaf uit.

 5. De nieuwe generatie spelcomputers die nu uit komen kan je zelfs gebruiken zonder controllers…ik zag er het e.e.a. van bij zoonlief en dat is bepaald indrukwekkend…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s