21 gedachten over “Omgekeerde wereld

 1. Nouja, het is wel een beetje een bijzondere vlieg, niet zo’n vlauwe strontvlieg in ieder geval! 😉

 2. Wat is de vergroting nog mooi scherp!
  Je hebt die vlieg met dat beestje zien slepen?
  Ik zie niet dat het een spinnetje is, knap dat jij dat wel ziet.

 3. Ik heb de spin een beetje bijgewerkt zodat hij duidelijker te zien is.

  Ik weet niet wat voor soort vlieg het is, misschien is het niet eens een vlieg. Het was zwart met vleugels en geen tor, nou ja dan noem ik het voor het gemak een vlieg.

  Het ging zo snel en ze waren zo klein dat ik niet goed kon zien wat die vlieg nu aan het doen was, daarom maakte ik die foto. Op de foto zag ik pas dat hij met een spin liep te zeulen. Hij maakte een soort reuzesprongen, half vliegend met dat spinnetje, toen liep hij ineens heel snel tegen mijn schoen omhoog waardoor ik van schrik omhoog schopte (ja ze moeten niet te dichtbij komen), en toen liet hij zijn buit vallen. Het spinnetje liep niet weg dus misschien was hij al dood of verlamd. Het vliegje ging weer op dat spinnetje af en stuiterde daarna richting de schommelbank, het ging zo snel dat ik er helaas geen filmpje van heb kunnen maken.

  Even later zag ik een mier met een andere mier langssjouwen…. toen ben ik maar naar binnen gegaan.

 4. Jaja, de natuur is liefelijk
  Door jouw bewerking is het tafereel wel duidelijker geworden! Als de zwarte 8 poten heeft is het een spin. Heeft ie 6 poten dan is een insekt (spinnen zijn geen insekten).
  Zie het artikel in Wiki: http://nl.wikipedia.org/wiki/Spinnen_(dieren)
  Op jouw foto kan ik niet goed zien hoeveel poten de rover heeft maar op de eerste foto op Wiki staat een spin die veel lijkt op die van jou!

 5. Je toelichting meegerekend snap ik het nu (een beetje). De vlieg was een soort vlieg en de spin was de getekende. Liesbeth verduidelijkt het nog verder maar bij haar kom je om in de poten. 🙂
  Verder kom ik tot de voorzichtige conclusie dat er honger heerst onder de insecten. Gooi eens een schepje suiker naar buiten 🙂

 6. Nou Plato, ík gooi geen schepjes suiker naar buiten maar sproei kwistig met DEET!
  6 Weken geleden dwars door mijn lange mouw op mijn elleboog door één of ander insekt gepakt. Gevolg:zowat mijn halve bovenlijf rood, prikkend en jeukend. Zelfs de huisarts keek er van op. Wordt beter maar zelfs nu nog last ondanks zware antihistamine op recept. Dus ík heb het helemaal gehad met die 6-potigen!

 7. In mijn TUIN dan Plato! Dáár ben ik dan ook aangevallen!
  Mijn lamellenhor voor de tuindeur (die mijn kat altijd laten kieren) sproei ik ‘s-morgens met DEET en er komt nauwelijks meer één of ander bloeddorstig insekt binnen. Je ziet ze komen aanvliegen en razendsnel weer met een grote boog op de vlucht slaan. Ambulance niet nodig want DEET doodt niet maar verjaagt het steek- en prikleger naar de buren

 8. @Liesbet: Goede tip, ik ga ook eens op zoek naar DEET om op de hordeur te spuiten, gaan vliegen dan ook op de vlucht? Bibi laat ze expres binnen volgens mij.

 9. Alles wat vliegt (behalve vogels) schijnt een hekel te hebben aan DEET. Werd altijd vooral door reizigers naar de Tropen gebruikt maar maar wij zullen het spul ook steeds meer moeten gaan gebruiken vooral tegen het toenemend aantal (besmette) teken en aanstormende tijgermuggen etc. als gevolg van de opwarming!
  In ieder geval wordt het ook o.m.aanbevolen tegen steekvliegen (Dazen) die wij hier altijd al hadden. Laatst een docu op TV over een boswachter die de teken-hoeveelheid in de bossen onderzoekt (griezelig veel blijken het er te zijn). Hij is al meerdere malen gestoken en sprayt voor hij het bos intrekt vooral zijn sokken in met Deet. Hij trekt een wit laken achter zich aan over de grond wat kennelijk teken aantrekt want binnen de kortste tijd zaten er al tientallen op en dat terwijl hij over een gewoon (nog laag) grasgedeelte liep brrr…
  Ook in (stads-) tuinen komen teken steeds meer voor. Mijn poes Eefje had er vorig jaar al één in haar hals achter haar oor zitten maar ik woon dan ook in een heel groene wijk met ook nog eens een sloot achter mijn tuin dus aan beestjes geen gebrek!

 10. Marika en Liesbet:
  Dat woordje DEET heb ik in mij oren geknoopt. Want hier vliegt ook van alles naar binnen. Vooral langpootmuggen zijn verschrikkelijk. Als ik niet oppas ben ik de hele dag aan het moorden. Dus hier ook geen schepje suiker hoor, ik klets maar wat.
  Marika, zijn je verwondingen nu weer wat geheeld?

  Enne… moet dat nu…zoveel insectenlogjes op een rijtje? Ik krijg er toch ZOVEEL jeuk van. Ondraaglijk gewoon. Maar goed, ik ga ze helemaal lezen en zien. Kaken op elkaar geklemd.

 11. Plato, ik verdenk Marika stiekum er van een beetje een zwak te hebben voor horror behalve als de engerds een beetje té dichtbij komen (op haar schoen) maar gebeurt dit bij een ander dan zou ze meteen de camera pakken! En dat jij maar wat kletst heb ik allang door hoor haha…en ik klets dan maar gewoon terug…

  Jullie moeten er wel op letten dat je de DeetSPRAY koopt en niet de lotion!

  Ik heb ook altijd veel langpoten in huis maar nu geen draadje te bekennen dankzij (denk ik) het sprayen van de hor.

 12. Ik heb de DEET gekocht via Internet op de site: veiligopreiswinkel.nl/product/care-plus-deet-anti-insect-spray-40,-60ml/21769/
  Maar er zijn ook andere internet en reallife winkels die het verkopen.

 13. Liesbet, dat was geen kletsen meer, dat was puur informatief. Dank je wel. Vanaf nu geen gevleugelden meer in mijn huis.

 14. Plato, dat ‘terugkletsen’ van mij was ook maar geklets haha…..enne, ik hoop dat het bij jou ook werkt want ik geef geen garantie
  Maar ja, als zelfs boswachters dit spul gebruiken en reizigers naar de Tropen (die Deet schijnt zelfs Malaria-muggen af te schrikken) zal het wel lukken.

 15. Dit is geen vlieg je maar een wesp. Hij behoort tot de familie Spinnendoders (Pompilidae). De spin wordt gestoken en verlamd. Daarna wordt hij naar een soort nest gesleept en daar wordt een ei in de arme spin gelegd. De rest laat zich wel raden.
  Ik heb er ook twee op mijn site (één met spin) (www.tuin-thijs.com/wespen,bijen,hommels.htm) Maar er zijn veel meer soorten.
  Groeten, Thijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s