Zomerschoonmaak

De voorjaarsschoonmaak heb ik een beetje gemist vanwege de drukte rondom zieke huisdieren en de renovatie bij mijn ouders in die periode, dus ik liep een beetje achter met van alles. Nou ja eigenlijk mis ik die schoonmaakwoede wel vaker maar oke… nu had ik een goede smoes.

Ik kon eindelijk weer een beetje uit de weg nu het niet meer zo warm was in huis. Al een paar dagen ben ik druk in de weer met van alles schoonmaken, ramen zemen, wassen, opruimen, stofzuigen etc., snel voordat we weer in een volgende hittegolf zitten.

Een van de meest vervelende klusjes vind ik altijd de jaloezieën schoonmaken, dat geklooi steeds met zo'n afstofding waar je net twee lamellen tussen kunt klemmen om vervolgens alleen het stof van links naar rechts te verplaatsen en weer terug… Vaak zit daarna de helft van het stof ook nog eens op je raam. En na het stoffen moet je de boel weer in model zien te krijgen omdat alles scheef zit, nou ja iedereen kent dat wel.

Sinds vorig jaar doe ik het anders. Geen geklooi meer met afstoffen, ik hang de jaloezieën gewoon in de badkamer aan de stang van het douchegordijn. Even inspuiten met Muscle keukenreiniger of een andere reiniger, even in laten werken en dan de sproeier er op. De volgende dag is het droog en kan ik het weer terughangen, scheelt echt heel veel tijd.
Je moet de jaloezieën alleen niet optrekken als ze nog aan de stang hangen want dan heb je wel eens kans dat de hele boel naar beneden komt, ook dat heb ik geleerd van vorig jaar. 😉

7 gedachten over “Zomerschoonmaak

 1. De hitte is waarschijnlijk sneller uit jouw huis dan uit het mijne, hier wil het nog niet zo vlotten en ook hier moet hoognodig eens lekker een natte lap door het huis.
  Die jalouzieën, hou op, ik heb ze ook en het enige maatje dat in de douche pas is die van de badkamer, de rest (5 ramen) is daar te groot voor, dus moet het allemaal “met het handje”, ik maar uitstellen, maar het zal er toch een keer van moeten komen, zucht. . . . .
  Misschien dat ik het eens met mijn stoomapparaatje probeer, kijken of dat makkelijker/sneller gaat, maar nu even niet, eerst de warmte uit het huis zien te krijgen en te houden, want de temperaturen gaan wéér oplopen 😦
  Er heeft vast wel iemand wat aan jouw tip en da’s dan weer mooi meegenomen!!
  groetjes

 2. Eraf halen en terughangen is bij jou dus niet zo veel werk?
  Dan is het een goede tip!
  Met het ronde borsteltje van de stofzuiger (als je dat hebt) zou je ze ook af kunnen zuigen. Daarna nat afnemen met een doek.

  Ik heb een soort doorzichtige rolschermen, hele fijne dingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s