Tootsie’s lijntje

Tootsie heeft een paar weken geen insuline injecties nodig gehad, zoals je hieronder kunt zien bleef hij met zijn glucosewaarden mooi in het groen.

grafiek1

Helaas begon zijn glucose vorige week woensdag toch weer te stijgen. Hij is duidelijk niet meer op ‘honeymoon’. Je kunt op de volgende grafiek goed zien wanneer hij weer insuline kreeg, gelijk een flinke daling.

Afgelopen vrijdag dus begonnen met twee keer per dag insuline te spuiten. Het is weer een beetje zoeken naar de juiste dosering maar nu staat hij op 1,5 eenheden insuline per keer. De laatste dagen was zijn glucose ’s middags rond de 4.6 en 4.7 op het laagste punt gemeten en dat is dan vier uur na de insulinetoediening. Vandaag heb ik ’s middags geen bloed geprikt alleen vanavond en hij zat net onder de 10, dat is best netjes aangezien het dan op zijn hoogste punt zou moeten zijn (vlak voor hij weer een injectie krijgt).

grafiek

De grafiek lijkt erg op en neer te gaan, maar dat ligt eraan op welk moment je bloedprikt, of je de hoge waardes wilt weten of de lage. Ik heb de afgelopen dagen 3 keer per dag geprikt zodat je zowel de hoge als de lage waarde ziet. De laagste metingen op de grafiek zijn steeds 4 uur na de insuline. De hoogste zijn ’s avonds laat of ’s morgens als de insuline injectie vrijwel uitgewerkt is. Zou ik alleen ’s middags meten dan zou de grafiek mooi in het groen blijven. Dus eigenlijk doet hij het best goed! πŸ˜‰

Tot slot een Tootsie filmpje waarin hij even laat zien dat hij nog best speels kan zijn. Pijperagers zijn bijna net zo leuk als een emmer water.

12 gedachten over “Tootsie’s lijntje

 1. Jammer dat hij weer insuline moet krijgen maar je houdt het wel netjes onder controle.
  Leuk filmpje, hij speelt mooi op de maat van de muziek.:-)
  Knappe montage. Heb je ook stukjes dubbel gebruikt of lijkt dat maar zo?
  Die ogen van hem! πŸ™‚

 2. @Willie: Vanmorgen stond hij op 6.6 wat een goede waarde is, hij zat al vier dagen op rij ’s morgens net iets boven de 10, ik twijfelde of ik hem wel eerst bloed zou prikken deze keer. Toch maar goed dat ik het wel gedaan heb, met een waarde van 6.6 hoefde hij nu geen insuline! Hij begint het dus weer zelf te regelen, eigenwijs beest.
  Het filmpje was vrij makkelijk om te maken, met de optie Smartmovie in Pinnacle Studio, kun je de videosoftware zelf stukjes bij elkaar laten zoeken van scenes en op de maat van de muziek af laten spelen, is heel leuk je weet nooit wat je krijgt. πŸ˜‰
  @Margriet: Hij was ook afgevallen, laatste keer dat ik hem gewogen heb zat hij rond de 7.6 kilo en hij was ooit 10 kg. Je merkt aan hem dat hij zich nu veel beter voelt, is ook veel actiever. Ik moet wel goed in de gaten houden dat hij niet weer aankomt want hij heeft zijn eetlust inmiddels helemaal terug en wil eigenlijk meer dan hij hebben mag.
  Vanwege zijn suiker moet hij wel 4 keer per dag eten op bepaalde tijdstippen en ’s nachts moet hij ook brokjes tot zijn beschikking hebben voor het geval zijn glucose te laag wordt na de insuline injectie van ’s avonds (rond 23:00 uur), zodat hij dan snel iets kan eten. Ze voelen dat zelf aan. Omdat Bibi een voedselallergie heeft kan ik zijn bakje niet laten staan, maar moet ik in porties voeren en erbij blijven tijdens het eten en dan de bakjes weer wegzetten. ’s Nachts houd ik Tootsie boven zodat ik zijn brokjes ’s nachts kan laten staan. Ook als ik langer dan een paar uur weg moet dan zet ik de katten apart. Het is een heel gedoe, maar alles went zeggen ze. πŸ˜‰
  @Min: Ja hij kijkt weer fel hΓ¨, zijn oogje is gelukkig weer helemaal genezen. πŸ™‚

 3. pfff met recht een heel gedoe meis, petje af! fijn om te lezen dat toots het goed doet ondanks dat je toch weer moest gaan spuiten….liefs van mij

 4. Nou, ik vind het knap hoor, je kunt wel een klein suikerkattenkliniekje gaan beginnen, zo goed ben je op de hoogte hoe het allemaal moet!
  Tootsie is in ieder geval in goede handen, maar kom op hΓ©, die achterpootjes kunnen ook meespelen Toots πŸ˜‰

 5. Als katten zich ook maar even goed voelen spelen ze alweer. Leuk he? Zo te zien heb je hem nu aardig onder controle. Moge dit nog lang zo blijven.

 6. Ik vind het wel knap dat je je zo hebt gespecialiseerd in Tootsies diabetes.
  En wat een grappig filmpje! Mijn katten vermaken zich vaak het meest met gewone dingetjes, zoals een papiertje of een gevallen blaadje. Ik weet eigenlijk ook niet waarom ik steeds speeltjes voor ze koop…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s