Honger

Een paar dagen geleden werd ik blij verrast door een vijftal vlinders in de tuin. Dit is voor het eerst dat ik ze zo vroeg in mijn tuin tegenkom. De gehakkelde aurelia en de dagpauwoog, normaal zie ik die pas in de zomer. Ineens dacht ik aan het vlinderhuisje dat ik vorig jaar opgehangen heb… zou het dan toch helpen? Beide vlindersoorten overwinteren in Nederland, dus het zou kunnen…

Het lijkt me erg vroeg voor deze vlinders, er staat nog zo weinig in bloei. De krokussen zijn al uitgebloeid en de tulpen nog lang niet open, verder niks bloeiends in de tuin op de Pieris na waar ze niks mee doen, dus weinig eetbaars te vinden voor deze vlinders.

Tja als je ze een hotel geeft voor de winter moet je natuurlijk wel zorgen dat er eten op tafel staat als ze wakker worden. Daarom maar weer richting tuincentrum vertrokken om wat bloeiende plantjes te scoren.
Van de klokjesbloem wist ik dat het vlinders aantrekt en die stonden daar zelfs al in bloei, ik had er al een in de tuin maar dat duurt nog wel even voordat die bloeit. Verder nog wat plantjes gekozen waarvan ik geen idee heb of ze die ‘lusten’ maar goed het stond wel mooi in bloei.

Klokjesbloem in lila en wit

Saxifraga


Leucanthemum
(Margriet soort)

Niet alleen hongerige vlinders zullen er blij mee zijn, deze slaperige hommel die ook uit het vlinderhuisje leek te komen, zal het ook wel kunnen waarderen.

12 gedachten over “Honger

 1. @Aline: Nu nog zon erbij anders komen de vlinders niet eten. Dat wordt wat lastiger te regelen…
  @Plato: Het zijn allemaal vaste planten, wel duur trouwens bijna 5 euro voor 1 campanula (klokjesbloem). Ik heb ook twee kweekbakjes gekocht om zelf o.a. lobelia te kweken. Nu nog de tijd vinden om ze te zaaien.

 2. Prachtig Marika. 🙂
  Ik zag in onze tuin ook al een hommel bij de bloeiende winterheide. Zo eentje met een witte achterkant.

 3. Af en toe vliegen hier kleine reetkevertjes over het terras. Maar verder gaat mijn kennis van de kleingevleugelden niet. Schilders komen hier niet. Veel te bang dat ik ze vraag of ze binnen willen schilderen.

 4. Wat attent van je Marika, om bloeiende plantjes voor de vlinders te kopen, ik denk niet dat veel mensen dat zouden doen.
  Je hebt er zelf ook plezier van natuurlijk.
  Mooi zijn die vlinders, je laat ze prachtig uitkomen op de foto.
  Je was op tijd om die hommel te vangen met je camera. 🙂

 5. Neeeeee Marika. De Bombus natuurlijk. Zowel de aardhommel als de veldhommel hebben een witte kont. Ik denk dat het een aardhommel was. 🙂

 6. Mooie foto’s weer van jouw paradijsje!
  Ik heb één hommel tot nu toe bij mij voorbij zien komen.
  Hij/zij groette me beleefd
  Doen ze dat bij jou ook haha…?

 7. Nu al vlinders gezien, ik ben er nog geen een tegen gekomen, jammer. Maar deze foto’s zijn echt erg mooi.
  Heerlijk die lente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s