Opname

Sammie is vanmiddag weer opgenomen in de dierenkliniek. Het leek zo goed te gaan, hij at namelijk weer goed, we hadden zakjes natvoer van Royal Canin gegeven die hij erg lekker vond. Plassen deed hij gisteren ook nog goed. Maar vanmorgen begon de ellende weer, steeds terug naar de bak voor een klein beetje, soms kwam er ook helemaal niks.

Hij kan vrijdag pas geopereerd worden, omdat er dan pas een dierenarts aanwezig is die deze operatie kan uitvoeren. Tot die tijd zal hij waarschijnlijk een catheter krijgen, ze proberen eerst nog of hij weer kan plassen als ze een blaasontspanner toedienen. Na de operatie krijgt hij nog 5 dagen een catheter in, dus zo lang moet hij daar in ieder geval blijven, als hij daarna zelf kan plassen mag hij weer naar huis.Update

vrijdag 12 februari 11:40

Sammie kon weer gewoon plassen dus heeft geen catheter gehad tot aan de operatie. Vanmorgen is hij geopereerd en dat is goed gegaan, hij ligt nu zijn roes uit te slapen. Op mijn verzoek is er eerst een röntgenfoto gemaakt om te zien of er geen blaasstenen aanwezig waren. Gelukkig niks te zien, dus zou hij straks geen problemen meer moeten hebben met plassen. Als er nog gruis zit kan hij dit door de ruimere plasopening uitplassen. En hij krijgt natuurlijk ook blaasgruis oplossend/voorkomend dieetvoer.
Als alles goed gaat mag hij misschien a.s. donderdag naar huis. Alleen eten wil hij daar niet, dus dat kan nog een probleem worden.

Update:

zondag 14 februari

Ik ben afgelopen vrijdag nog gaan kijken maar hij was erg slaperig. Hij lag in een iets kleinere ruimte met een elektrisch warmtekussen om bij te komen.

Zaterdag gebeld om te vragen hoe het met Sammie ging. Hij was nog wel wat suf maar dat kon ook wel een dag of 3 duren, hij heeft een flinke narcose gehad omdat dit afgestemd wordt op het gewicht en dat was maar liefst 11,7 kg. Nou… hij zal inmiddels wel iets lichter zijn dan dat, aangezien hij pas al een week niet gegeten heeft en nu weer een paar dagen niet.

Hij wil dus nog steeds niet eten en ze zouden zaterdagmiddag gaan beginnen met dwangvoederen. Ze maken het voedsel vloeibaar en geven het via een (naaldloze) spuit in de bek. "Maar hij plast goed" zei een assistente. Ja dat lijkt me logisch met een catheter in en om de zoveel tijd een infuus.  😉

Morgen maar weer snel informeren hoe het gaat en even op ziekenbezoek natuurlijk! Met carnaval is de kliniek gelukkig gewoon open.

Advertenties

19 thoughts on “Opname

 1. Rottig dat het weer niet goed gaat.
  Ik had niet verwacht dat hij weer moeite zou krijgen met plassen.
  Toch een operatie dus. 😦
  Sterkte.

 2. He wat naar dat hij nu toch geopereerd moet worden. Maar het zal voor Sammie hopelijk wat opluchting geven. Ze zijn vaak goed ziek als ze last hebben van blaasgruis. 😦

 3. Sammie, ik wens je natuurlijk ook beterschap. Een akelige kwaal. Hopelijk komt het binnenkort weer helemaal goed en kan ie straks weer lekker spelen en zo.
  Leuk om te lezen hoe zorgzaam je met Sam omgaat, Marika. Dat is helemaal JIJ 🙂

 4. Wat een teleurstelling! Sterkte ermee, ook voor Sammie en hopen op een goede afloop. Hij zal het maar niks vinden om weer vast te zitten in een bench en er niks van begrijpen

 5. Nou, veel sterkte en beterschap voor Sammie.
  Heb trouwens nog aan je gedacht vandaag toen ik (heen en terug ivm seinstoring) stond te blauwbekken op station Den Bosch 😉

 6. Die operatie is in dit geval echt het beste, hoe akelig het ook klinkt en er uit ziet. Ik moet er als mens niet aan denken, maar ik weet intussen wel wat dit probleem kan opleveren aan pijn en angst. Onze kater is er daarna erg van opgeknapt en is intussen een beer van een kat geworden…Heel veel sterkte en beterschap voor de lieverd die je nu zo mist.

 7. Jammer dat het toch weer mis ging. 😦
  Hij zal zich straks vast stukken beter voelen. Dat blaasgruis iedere keer lijkt me een enorm pijnlijk iets.
  Sterkte voor Sammie, jou en je ouders Marika.

 8. Even doorzetten, Marika. Het komt allemaal goed en in de tussentijd hopen we dat Sammie niet te veel pijn heeft en dat hij snel weer zal eten. Veel sterkte!

 9. Ach wat ligt Sammie er zielig bij zo!
  Eigenlijk maar gelukkig dat hij nog wat suffig is dan merkt hij er nog niet zoveel van.
  Nou maar hopen dat dit de definitieve eind-behandeling is en hij weer gezond en wel naar huis mag!

 10. Je ouders zullen hem wel missen maar ze boffen met zo’n dochter. Gaan zij ook op ziekenbezoek of is het te glad nu?

 11. Ik hoop dat het inmiddels weer wat beter met Sammie gaat en dat het dwangvoederen heeft gewerkt. Trouwens wel fijn dat je zo vaak langs mag komen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s