Grote wasjes

Ik ben bezig met grote wasjes want ik probeer de grand foulards van de bank voor het eerst te wassen.

Hier waren ze nog vrijwel nieuw.

Dit klusje wil ik geklaard hebben voordat ik de kerstboom neerzet. Ik zit er al een tijdje tegenaan te hikken, bijna 3 jaar al. Eigenlijk zolang dat je gaat twijfelen of je niet beter gewoon twee nieuwe foulards kunt gaan kopen. Ze zijn al aardig toegetakeld door de katten en verkleurd door de zon, maar ja die dingen zijn best duur, dus toch maar proberen te wassen.

Met de stofzuiger in de aanslag heb ik ze er vanmiddag vanaf gehaald. De verkleuring was opmerkelijk van oranje/terra naar oud roze en aan de onderkant was het hier en daar blauw van de originele stof van de bank.

Het is een soort kunstleer en dit is nog erger toegetakeld dan de kleden, ook lijkt de verf van de stof nu af te geven als het warm wordt. Als dat straks maar niet aan de voorkant zit van de kleden als ze uit de wasmachine komen, nou ja ik heb hem op intensief spoelen gezet en we hopen er maar het beste van.

Wel raar om weer een blauwe bank in de kamer te hebben staan. De bank is elf jaar oud en tot vier jaar geleden zag hij er nog uit als nieuw, maar ja toen kreeg ik katten…
Ach ja uit de verte gaat het nog wel. Toch heb ik er maar zolang een oud kleed overheen gelegd omdat ik bang ben dat het blauw afgeeft op mijn kleren.

Ook gelijk maar weer eens goed onder de bank schoongemaakt en dit was o.a. de vangst deze keer, 9 muizen een aantal lege waxinelichtjes, een krantje, wat propjes papier en een paar verscheurde onderzetters. Bibi’s geheime verzameling… ze heeft goed haar best gedaan.

De grand foulards gaan vast niet over mijn wasrekje passen dus heb ik gisteren 2 waslijnen gespannen over de zolder. Met… tja hoe noem je het… zie foto…. zo’n ‘opspan ding’ ertussen kun je de lijnen goed strakspannen, want met de hand krijg je het nooit strak genoeg. Dit was de kleinste die ze hadden met 5 cm speling.

Dit bevalt eigenlijk best goed, waarschijnlijk hang ik nog meer lijnen op, dan heb ik het wasrek niet meer nodig. Dat stond toch al op instorten omdat Bibi het graag als klimrek gebruikt.

Dankzij de vorige bewoners heb ik over de hele breedte van de betonbalken gaten met pluggen, ik kan dus zo de haken erin draaien, ideaal! Gelukkig ben ik niet zo groot en kan ik er net onderdoor lopen, maar ze zijn er ook heel makkelijk weer af te halen.

Het eerste kleed heb ik net uit de wasmachine gehaald en opgehangen, het blauw is er helemaal uit! Misschien kan ik die kant nu als bovenkant gebruiken, die is nog niet verkleurd. Het eerste kleed is loodzwaar nu het nat is maar de lijn houdt het nog, de waslijn heeft een ijzerdraad kern anders had het nu al op de grond gehangen denk ik. πŸ˜‰

Zo en nu is het tijd om het tweede kleed uit de wasmachine te sleuren, daar gaan we weer… :o)

20 gedachten over “Grote wasjes

 1. @Elisa: Ik ook, door het blauw lijkt de kamer nu veel kleiner, die bank lijkt ineens zo kolossaal. Hopelijk zijn die kleden snel droog…

 2. Ind met blauw lijkt hij groter, vind oranje mooier ja… Nouw we zulle gauw weer foto’s te zien krijgen met eind resultaat haha..
  Ben ook begonne met grote schoonmaak zucht…. Heb ook al 9 muizen uit de woonkamer wete te visse haha

 3. Wat een ‘oogst’ onder je bank Marika. Die van ons staat op ijzeren poten zodat je er onder kan stofzuigen. πŸ™‚
  Heb je zoveel energie van de Wii-fit gekregen dat je deze zware klus aandurfde. πŸ˜‰

 4. Dat is een hele operatie, Marika. Zwaar voor je, die natte dingen hanteren.
  De vorige bewoners hadden daar zeker ook waslijnen hangen.
  Raar dat het kunstleer er zo uit is gaan zien.
  Het oranje valt weg tegen de oranje vloer.
  Hier liggen ook propjes onder de bank, eronder ‘gespeeld’.
  Hopelijk passen ze nog en zijn ze niet gekrompen.

 5. Met die terra/oranje foulards vind ik die bank echt véél mooier dus goed dat je ze nu wast al is dit een vervelende zware klus. Maar ja..jij lijkt Ñlles aan te kunnen! Chapeau!
  Straks schoon onder de boom πŸ™‚

 6. Hier hebben we de kat geleerd dat ze zonder haar kussentje niet op de bank mag. Maar deze week eens opletten of ik ook haar speelgoedmuis weer eens tegen kom πŸ™‚

 7. @Renate: Hopelijk zijn dat ook nepmuizen? πŸ˜‰

  @Truus: Ik ben wel blij dat die van mij niet hoger op de poten staat, anders zou ik de kleden er niet onder kunnen proppen, dan hebben ze het zo losgetrokken.
  Nou eigenlijk had ik al 2 dagen flinke hoofdpijn dus niet zo fit op het moment, toen de hoofdpijn iets minder werd ben ik gelijk met die kleden gaan sjouwen dus daarna was het weer net zo erg. Eigenwijs hè?

  @Willie: Ja ik denk dat de vorige bewoners daar ook waslijnen hadden gespannen, die moeten wel erg veel was gehad hebben, het zijn heel veel gaten. :o)

  Ik weet niet of dit onder ‘kunstleer’ valt, de echte naam van de stof weet ik niet meer. De gladde bovenlaag lijkt er nu af te schilferen maar dat komt door de katten hoor, de grand foulards zijn niet zo heel dik dus kattennagels gaan alsnog in de stof van de bank als ze er overheen rennen. En de wrijving door de kleden die erover liggen zal er ook geen goed aan doen.
  Als ze iets krimpen dan is het nog niet erg, ze zijn erg groot 3.50 m x 2.80 m per stuk. Het was moeilijk om 2 passende foulards te vinden voor mijn hoekbank, het was of net te klein of veel te groot.

  @Margriet: Ze zijn bijna droog dus misschien vanavond of anders morgen gaan ze weer over de bank. πŸ™‚ Kan ik aan de kerstboom beginnen. :o)

  @Liesbet: En het ruikt lekker boven naar wasverzachter mmm.

  @PeterS: Oranje en blauw… Rabobank dus hihi.

  @Min: Hmm die van mij krijg ik dat echt niet geleerd, heb van alles geprobeerd in den beginne, maar uiteindelijk moest ik opgeven. Hoe meer ik probeerde hen eraf te houden hoe meer lol zij hadden om juist expres de bank te mollen. πŸ˜‰ Maar dit was alleen bij de blauwe bank, katten schijnen aangetrokken te worden door die kleur, als de kleden erover liggen dan gebruiken ze hem niet meer als krabpaal, zonder kleden wel, gek he?

 8. Ja dat waren ook nep muizen en een stel wuppies zijn ze ook zo dol op. Ja de wuppies wel zonder staart en oogjes haha die haal ik er gelijk af. Verder heb ik een kat is door op knuffels die heeft hij in de bek….. Dus heel speelgoed winkel weer boven water gehaald haha.

 9. Ik zie die twee straks al rollebollen op je schone foulards, hun luchtje moet er weer aan gebracht worden en hun haren hahahahahaha!
  Zoiets heb ik ook eens gewassen, ik vond ‘m wel flodderig geworden, maar dat kan ook de kwaliteit zijn natuurlijk!
  Wel een feestje, de oogst die er onder vandaan kwam, Bibi en Tootsie kunnen weer even vooruit (of heb je ze ingepakt en komen ze onder de boom?

 10. PeterS bedoelt natuurlijk van Postbank (was blauw) naar ING (is oranje) en ik kan het weten want ik ben van blauw naar oranje gegaan maar met pijn in het hart zoals zoveel voormalige Postbank klanten.

 11. @Liesbet: Ja ik snapte hem hoor hihi maar ik bedoelde mijn kleden waren oranje met blauw geworden en dat is dan weer de kleur van de Rabobank, en laat ik nou bij de Rabobank zitten. πŸ˜‰

 12. @Marian: Nee ik heb de muisjes in het huisje van de krabpaal gegooid en Bibi is alweer druk met de verspreiding, onder de kasten, onder het gasfornuis, onder de stereo… En de kerstboom moet ik nog aan beginnen, misschien dit weekend. :o) (PS wat een leuke smiley LOL)

 13. Joh, jij bent druk bezig geweest. Wat een energie. Hopelijk zijn de overtrekken schoon geworden. Gelukkig kan ik nu op je PC, via de laptop in Hasselt. Thuis lukt het niet. Vandaar dat ik nu laat ben voor deze log.

 14. Hier thuis kwamen dit weekend ook diverse kurken, propjes, touwtjes en potloden onder de pick-up vandaan. Ik moest meteen aan jouw verzameling onder de bank denken.

 15. Ze zijn inderdaad best duur, voor de prijs van twee grote foulards heb je twee 2-zitsbankjes van de kringloop.
  Het leuke van foulards is wel dat je een beetje kunt wisselen en het geeft de kamer soms wel net dat beetje extra shabiness en gezelligheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s