Extra Fit

Ik heb het niet zo vaak meer over mijn train en afval poging, nu denken jullie misschien dat ik het bijltje erbij neergegooid heb maar niets is minder waar. Ik houd het nog steeds vol en ben al 6 kilo kwijt, oké de eerste 3 kilo was ik al kwijt voordat ik met de Wii ging trainen maar daarna zijn er toch ook nog 3 vanaf gegaan.

Sinds mijn verjaardag heb ik er Wii fit met het Balance Board bij en dat is toch wel erg leuk. Nou ja het begin was minder leuk toen bleek dat ik op dat board 2,5 kilo zwaarder was dan op mijn oude weegschaal! Ik had even het gevoel weer terug bij af te zijn, wat natuurlijk niet zo is want die eerdere kilo’s was ik natuurlijk wel echt kwijt, alleen moest er meer vanaf dan ik in eerste instantie dacht.

Sinterklaas kwam gisteren o.a. Wii Fit Plus brengen, een uitbreiding van het eerste spel waar zowel alle oude spelletjes als een aantal nieuwe balansspelletjes en oefeningen op staan. Zo legde ik gisteren een parcours af rennend en springend over allerlei bewegende objecten, hield ik een sneeuwballen gevecht, deed ik iets wat op Kung Fu moest lijken, probeerde ik verkleed als kip met wapperende armen te vliegen, heb ik een eindje gerend, fietste ik me een ongeluk achter vlaggetjes aan, heb ik staan jongleren op een bal, maakte ik best aardige sprongen op mijn skateboard en moest ik een fanfare leiden wat uitliep op een fiasco. En dat was nog maar een kleine greep uit alle spelletjes die je kunt doen.

Bij deze Plus versie wordt net als bij EA Sports Active je calorieverbruik bijgehouden. Naast jezelf wegen kun je met het Balance Board ook je huisdieren wegen. Dat gaat heel makkelijk volgens de aanwijzingen. Je hoeft alleen maar door heel veel schermpjes heen te klikken tot je dan uiteindelijk bent aangekomen bij het weeg gedeelte. Dan heb je heel even de tijd om je huisdier te vangen, terug te rennen en vlug op het board te gaan staan voordat je hem weer opnieuw moet instellen.

Met Tootsie ging het goed, met Bibi ging het wat minder. Bibi had al een vermoeden en liet zich moeilijk vangen, toen ik eindelijk met haar op het board kon gaan staan, was de tijd om en moest ik weer opnieuw door alle vragen heen klikken. Dit deed Sinterklaas gelukkig voor mij terwijl ik een hevig spartelende Bibi in bedwang probeerde te houden. Net toen het board weer klaar was om te gaan wegen had Bibi er helemaal genoeg van, ze zette eens goed af met al haar nagels in mijn rechterarm en weg was ze.

Toen ik op weg was naar de verbandtrommel dacht ik "hier heb ik vanavond waarschijnlijk de meeste calorieën mee verbruikt", maar helaas het worstelen met huisdier werd niet meegerekend…

Een leuk review filmpje van Wii Fit Plus vind je hier (deel 1) en hier (deel 2).

18 gedachten over “Extra Fit

 1. Ik weet nu ook wat wii is. Ja, ik loop wat dat betreft achter. De kinderen doen er ook allerlei spelletjes mee. Hou je wel de gordijnen gesloten als je bezig bent? 🙂

 2. @Vedat: In het begin wel maar nu kan het me niet meer boeien, ze zien toch al vrijwel niks vanwege de vlinderstruiken voor het raam. 😉

 3. Hij is leuk zeg, die Wii Fit Plus. Ik kan me best voorstellen dat je het zo gemakkelijker volhoudt.
  Ik vond de jongeman wel hilarisch toen hij “vloog” als een kip.
  Goed zeg, al zes kilo kwijt. Ik vrees dat Tootsie nog niet veel is afgevallen?
  Heel makkelijk je huisdier wegen zeggen ze. Jaja. Bibi kan je beter op je gewone weegschaal wegen. 🙂

 4. Lijkt me erg leuk om te doen. Zal wel even moeten wennen. Is het erg verslavend.
  Ik heb via de ANWB een kleine stappenteller. Daar staat ook het calorieverbruik op. Handig. Maar die Wii lijkt me toch leuker: Sinterklaahaaaas, lees je mee?

 5. Leuke filmpjes!
  Als je die (geestige)man (die hebben ze goed uitgezocht voor de promotie!) zo bezig ziet krijg je er bijna zin in maar ik laat me niet verleiden. Dat hou ik toch niet vol als het nieuwtje er af is en bovendien ben/voel ik me niet te dik maar voor mijn conditie zou het wel héél goed zijn; dat moet ik toegeven

 6. Zozo, Sint is vroeg dit jaar!
  Leuk kadootje, maar zeker niet voor katten, die snappen zoiets sowieso al niet en als ze er dan ook nog aan de haren bijgesleept worden, vraag je natuurlijk om problemen.
  Knip jij nooit kattennageltjes, dat scheelt pleisters namelijk!
  Misschien volgende keer Pino aanwijzen als vrijwilliger?
  Prettig weekend Marika,
  groetjes, Marian

 7. @Willie: Kun je nagaan hoe hilarisch het is als je dit met een aantal vrienden doet.
  Tootsie was bij de dierenarts een paar maanden terug zo’n 9 kilo, en op het Balance Board weegt hij nu 8,3 kg.
  @Plato: Het is wel erg duur als je alles nieuw moet aanschaffen, maar wel leuk.
  @Wilma: Ook gaan Wii-en en Zumba-en! Ik volg eigenlijk geen dieet, ik probeer mijn manier van leven te veranderen lijkt me beter. ’s morgens Brinta fruitvit of cracottes, ’s middags ook cracottes, tussendoor kersentomaatjes, komkommer, banaan, appel, pomelo, peperkoek. Suikervervanger in thee en koffie, weinig frisdranken en sapjes, wel optimel drink en chocomel light.
  ’s Avonds eet ik gewoon maar ik let wel op dat het niet te vet is, vlees.. meestal kip of vis maar ook wel eens een slavink ofzo. Aardappels doe ik meestal poffen in de magnetron en ik gebruik niet altijd jus, soms wel light jus of bouillon. Veel verse groenten. Niet te vaak pasta.
  Eenmaal per week eet ik friet speciaal met frikandel en kroket en een groot glas cola.
  Ik kan nu ook gerust eens een chocolade letter opeten, zolang ik dat maar niet te vaak doe. En natuurlijk bijna elke dag minstens een half uur flink bewegen.

 8. @Liesbet: Die man is niet ingehuurd hoor, hij test gewoon alle Wii games en is als het goed is niet omgekocht. Maar hij doet het wel leuk hè? hahaha.
  Hij heeft het kanoën van Sports Resort ook uitgeprobeerd met nog 3 vrienden, ik lag blauw toen ik het zag. Dat filmpje kun je hier zien. Vier kerels die eendjes aan het beschermen zijn.
  @Marian: Het is me vanmiddag gelukt om Bibi te wegen, ze was laatst wat bang van Sinterklaas waardoor ze zo fel reageerde. Nu ging het wel goed en ze weegt 4,2 kilo. 🙂

 9. Ja Marika, dat kano-filmpje is slapstick! Al meteen: 4 van die stoere jongens achter elkaar op een stoeltje met de zg roeiriemen
  in de handen haha..en steeds méér eendjes die ontweken moeten worden! Vind dit wel een zenuwenspelletje. Maar er alleen al naar te kijken werkt gunstig ook op je eigen luie spieren in de stoel via je hersens, beweren wetenschappers.
  Dus ik heb lekker meegeroeid gisteren en zit vandaag met spierpijn

 10. @Min: Ja goed hè, hij weet me wel bezig te houden zo. 😉
  @Elisa: Ik hoop dat je er ook een krijgt, is echt lachen!
  @Liesbet: Ja ik lag al dubbel toen ik zag dat ze zo met zijn vieren achter elkaar zaten hahaha. Ze moesten die jonge eendjes verzamelen en op het laatst naar moeder eend brengen als ik het goed begrepen heb. Dat heb ik zelf nog nooit gezien in het spel, ik moet gewoon een parcours volgen met m’n kano. Ik speelde dat spel het eerste samen met mijn broer, nou ik dacht dat ik er in bleef van het lachen, vooral als je dus samen in zo’n kano zit en moet proberen gelijk te roeien. *links… rechts… links… rechts…* “neeheee dat was links, je moet de andere kant op!!” whahaha :o)

 11. Kan ik me iets bij voorstellen, Marika!
  Overigens had ik de indruk dat de roeier op stoel 1 (de tester van die spellen) wel al echte roei-ervaring heeft maar die anderen bakten er niets van haha…zaten daar maar een beetje te klungelen met hun ‘peddels’ ongeveer zoals jij met je broer denk ik!

 12. Die is geweldig!!!! Wat een leuke filmpjes 🙂
  De fit Plus staat ook op mijn verlanglijstje, net als de Wii Resort.
  Heb je daar ook filmpjes van?
  Wel goed dat jij het zo goed volhoudt, dat lukt me dan weer niet.

 13. Wat een boel mogelijkheden Marika. 😮
  Je stukje over Bibi is pijnlijk komisch. 😉
  Ik heb een oude en een nieuwe weegschaal in huis. Het verschil is 3 kilo! 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s