Pino

Mag ik jullie even voorstellen aan Pino?

Pino is een agapornis die sinds anderhalve week bij mij woont. Ik heb haar op proef want Pino is niet zo makkelijk, door omstandigheden kreeg ze niet genoeg aandacht meer bij het vorige baasje waardoor ze vrij agressief is geworden, toch wil ik haar een kans geven. Door haar meer aandacht te geven en regelmatig los te laten vliegen op de hobbykamer, hoop ik dat ze weer wat socialer wordt.

Als ze blijft dan krijgt ze misschien ook een andere naam. Toen ze de
naam Pino kreeg wist men vast nog niet dat het een vrouwtje was, dat is
namelijk niet te zien tenzij ze een ei leggen, en dat deed Pino… heel
vaak eieren leggen. Uit verveling kan een agapornis popje zich helemaal
op het broeden richten en kan vrij agressief worden als ze constant
broeds is.

Nu ze meer aandacht krijgt heeft ze nog geen ei gelegd in die anderhalve week dat ik haar in huis heb. Ik kan alleen nog niet de kooi in zonder handschoenen aan, in het filmpje heb ik zelfs een dubbele handschoen aan want je voelt het bijten zelfs door 1 handschoen heen, wat een kracht heeft zo’n vogel in de snavel.

Vanmiddag heeft ze voor het eerst een paar rondjes gevlogen door de hobbykamer, is geland op mijn hoofd en daarna op mijn schouder waar ze heel rustig bleef zitten. Ik was bang dat ze direct in mijn oor zou bijten maar ze reageerde helemaal niet agressief. Ze gaat zelf weer terug in de kooi wat ook wel handig is.

Ze is trouwens erg creatief met papier wat je kunt zien in het filmpje, haar specialiteit: “staartveer extensions”.

28 gedachten over “Pino

 1. Wat een leuk beestje. Echt grappig dat filmpje, waarom stopt ze dat papier eigen tussen haar veren?
  Ik hoop dat het gaat lukken met Pino, sommige dieren hebben net even wat extra aandacht nodig.

 2. @Olijfje: Ik heb het een andere agapornis op YouTube ook zien doen, misschien om te imponeren zo van kijk eens wat een mooie lange veren ik heb! hahaha Het is vast een ijdeltuit. :o)

 3. Whahaha, wat een grappig beestje!
  Je hebt geen perforator meer nodig.:-)
  Ze zijn meestal groen he? Deze is mooi geel.
  Ik zou ook bang zijn dat ze me zou bijten, je durft wel zeg om haar op je hoofd te laten landen.
  Knappe foto’s en geweldig filmpje.

 4. @Willie: De groen met perzikkleur zie je vaak maar er zijn nog veel meer kleuren. Ik zag laatst 2 blauwe agaporniden in de dierenwinkel, ook heel mooi!
  Ik kan mijn papierversnipperaar wel wegdoen, ik steek gewoon het papier door de tralies en Pino doet de rest. Toen ze voor het eerst op mijn hoofd ging zitten hield ik direct mijn handen over mijn oren, met handschoenen aan hahaha.

 5. Leuk beestje hoor en echt geinig dat ze dat papier tussen haar veren steekt.
  Hoop dat ze door jouw aandacht minder agressief wordt, want grappig is ze wel.

 6. Weer te zien hoe intelligent en creatief papegaai-achtigen zijn met veel ruimtelijk inzicht gezien de perfectie waarmee ze die
  ‘extensions’ maakt! Geweldig filmpje van je nieuwe huisgenoot. Hopenlijk leert ze zich goed te gedragen zodat ze mag blijven. Ze schijnen te vergelijken te zijn qua intelligentie met een kleuter en die moet je ook opvoeden en aandacht geven anders wordt het niks…
  Veel succes!

 7. Maar dat beestje is totaal niet bang. Wat leuk. Dan kun je er hartstikke aardig mee spelen. Ze zijn inderdaad slim. Ik zie Nixy dat allemaal niet doen. Welke naam ga je haar geven? Is Pardoeske misschien wel leuk?

 8. @Monumentje: Misschien ziet ze haar kooi als haar territorium en valt ze daarom aan als je in de kooi moet zijn. Buiten de kooi was ze een stuk rustiger maar dat kan ook komen omdat het nog vreemd en onwennig voor haar is. πŸ˜‰
  @Ans: Ja die weet van zich af te bijten. :o)
  @Saskia: Dank je wel, als ze buiten de kooi niet bijt ben ik al blij. πŸ˜‰
  @Liesbet: Ja ze zijn erg intelligent, daarom kunnen ze ook aardig doordraaien denk ik als ze niet genoeg aandacht meer krijgen. Misschien moet ik Supernanny even bellen hahaha. Ik denk wel dat ik haar houd hoor… ze maakt alleen een snerpend hoog geluid als ze fluit, ik heb zelfs oordopjes in als ik op de hobbykamer moet zijn.
  @Plato: Nee die is voor d’n duvel nog niet bang. Op dit moment past de naam Secretia beter bij haar denk ik! *LOL*

 9. Hey, Marika, dat is onze Kiki. Wij hadden een groen mannetje (Koko) en een geel vrouwtje (Kiki). Die kwamen ook de kooi uit, gingen ook op ons hoofd en schouder zitten en probeerden altijd de oren te pakken te krijgen. Ze pikken gewoon overal in, Marika. Ik heb dat nooit vertaals als agressief, maar als normaal gedrag. Pino ziet er hartstikke goed uit trouwens

 10. @Margriet: Ik had al wat uren zoekwerk achter de rug naar info over deze vogels voordat ik haar in huis nam. Ze happen graag overal in ja want ze zijn nieuwsgierig en slopen graag, er is een verschil in onderzoekend bijten (dan bijten ze niet door) en echt bijten, Pino bijt echt hard. Zonder handschoenen zouden je vingers zo openliggen. Je merkt ook aan de lichaamstaal dat ze agressief is, veren gaan dan omhoog staan, fladderen met de vleugels, ze hangt gelijk als een pitbull in je vingers en laat ook niet meer los hahaha.

 11. Wat een mooi Pino’tje is dit zeg, ik hoop dat ze door jouw haar oude gedrag kwijt raakt .. en heel lang bij je kan blijven…..zou het niet helpen als ze en vriendje of vriendinnetje zou hebben? Vind het filmpje super leuk…

 12. Nou, echt een “katje” om niet zonder handschoenen aan te pakken, hoe vinden Tootsie en Bibi haar, of hebben ze nog geen kennis gemaakt?
  Je kunt van die speciale roofvogelhandschoenen kopen, daar komt dat scherpe snaveltje niet doorheen, door deze wel ben ik bang!
  Succes met opvoeden Marika

 13. Hey hey,
  wat een leuke vogel, na ja de buitenkant dan haha die kleuren, prachtig.
  Ik vind het erg leuk zo met dat papier, dat had ik nog nooit gezien… Ik weet ook dat ze lekker kunne krijsen. Doet pino dat ook??? Lijkt me geen krijser maar schijn bedriegt he.
  erg leuk
  succes:D

 14. Wat is Pino een leuke aga!!
  Hopelijk gaat het goed met haar en kan ze gewoon bij jullie blijven en went ze snel.
  Anders mag hij best bij ons komen hoor mocht het niet gaan

 15. IK herken de soort absoluut niet, want weet niks van dit soort gevleugelde vrienden. Die uit mijn interessewereld hebben altijd een ander soort agressie in zich en leggen nooit een ei. Maar je kunt ze ook niet op je hoofd laten landen of in een kooitje zetten….Leuk verhaal Mariek…

 16. Tja, als je ook zo’n rooie kop hebt moet je haast wel agressief zijn. πŸ˜‰
  Maarre, wat een mooie agapornis is Pino Marika. πŸ™‚
  Ik heb er alle vertrouwen in dat ze bij jou handzamer zal worden.
  Enne, heb jij oordopjes in?! πŸ™‚

 17. Ik heb een groen met oranje kop. Toen ik hem gekocht had was ze 4 weken oud. Ze had een zwarte snavel. Eerste weken was ze heel bang na een tijdje was ze heel lief tegen mij. Ik kon haar overal meenemen. Ik kon gewoon met haar buiten lopen, waar ik ging kwam didi achter mij aan. Mijn buur vrouw was verbaast toen zeg dat zag :D.
  Op een dag beet zij mij teen vanaf dat moment deed ze raar. Snavel tegen de muur scheuren ze werd agressiever ik kon niet meer in de beurt komen van me vogel. Vleugels had ik kort geknipt hielp te niet. Ik dacht het licht aan de hormonen, liet ik zijn gang gaan en liet haar met rust. Ik heb zelf 3 dagen zonder handschoen mijn hand in de kooi gezet en raad is alle tien vingers waren onder bloed werd dik van en deed zeer pijn. Dus ik dacht , ze is nu volwassen vogeltje heb ik een mannetje gekocht. Nee hielp gewoon niet. Ze legt alleen maar eieren terwijl ze samen zijn. Buiten de kooi bijt ze niet heel afentoe probeert ze wel. Wat is de reden dat ze opeen zo werd?

  • Als ze eieren gaan leggen dan kunnen ze behoorlijk agressief reageren omdat ze het nest willen beschermen. Jammer dat ze nog steeds zo doet nu er een mannetje bijzit, valt ze hem ook aan in de kooi?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s