Zumba hey… Zumba ho… Zumba auwa

Terwijl mijn ingewanden net de ene kant opgeslingerd worden, hadden ze eigenlijk alweer aan de andere kant moeten zijn. Oooh wat gaat dit snel. Mijn heupen weten niet wat hen overkomt, mijn darmen ook niet en ik had al spijt van de Joppiesaus van de dag ervoor, het begon nu te werken zullen we maar zeggen. Bij iedere sprong had ik ineens straalaandrijving, het is maar goed dat ik hier alleen stond te springen.

Langzaam worden de pasjes en bewegingen voorgedaan en dan wordt de snelheid ineens opgevoerd tot je denkt… is dit anatomisch gezien nog wel mogelijk? Bij hen blijkbaar wel, bij mij duidelijk niet. "Yeah you’re doing great!" roept men mij toe, "ech nie!!" roep ik terug. Maar ze gaan gewoon door dus ik moet ook door.

Het lijkt zo makkelijk zoals de instructrices lichtvoetig over mijn monitor huppelen. Zij hebben ergens ingebouwde vering onder de voeten vermoed ik, vergeleken met hen voel ik me net een logge olifant. Zelfs de meest simpele bewegingen zien er bij mij niet uit, ik kan mezelf zien klungelen via de spiegel van de vitrine, nou ja het spoort in ieder geval wel aan om het beter te doen.

Het is ook niet eerlijk, de instructrices zijn qua bouw natuurlijk perfect in elkaar gezet, het (geringe) gewicht netjes over het hele lichaam verdeeld. Volgens mij heb ik het gewicht van 2 van die grieten alleen al aan mijn benen hangen. Probeer dan maar eens lichtvoetig te doen.

Ineens moest ik naar rechts uitstappen en een draaibeweging maken met mijn voet, mijn been deed enthousiast mee, mijn voet helaas niet… auw.
Oké, mijn schoenen blijken dus niet zo geschikt voor draaibewegingen. Nu doe ik Zumba op mijn sloffen, letterlijk dus op mijn sloffen, die draaien een stuk beter!

19 gedachten over “Zumba hey… Zumba ho… Zumba auwa

 1. Ehhh, Marika…mag ik even? Stop, stop, stop. Goed zo… en haal diep, diep adem. Mooi. Sta stil!! Keurig.
  Er moet al heel wat met je gebeurd zijn, want ik ken jou beslist niet als iemand die het gewicht van twee vrouwen heeft. Dus ik denk dat je enorm overdrijft. Goed, die vrouwen zijn getraind, dat hebben ze voor.
  Over een tijdje huppel jij soepel, ritmisch en losjes tussen de trainingsplaats en computer (en terug). Weet ik zeker. Ik zie het je doen.
  Ondertussen ben ik wel blij dat ik zo’n programma niet heb. Ik ga wel wandelen en kneed mijn pijnlijke spieren. Mijn god, wat heeft een mens veel spieren.

 2. @Plato: Oke ik overdrijf het wel een beetje maar feit blijft dat de overtollige kilo’s zich bij mij vooral op buik en benen bevinden. Ik heb altijd al vrij stevige onderdanen gehad ook toen ik 58 kg woog, terwijl ik wel dunne armen had, het is dus niet helemaal goed verdeeld bij mij en dat is toch wel een nadeel bij aerobics enzo. Heeft wel weer als voordeel dat ik niet zo snel omver waai bij storm. :o)
  Maar het gaat al een stuk beter, nu ik de stapjes beter snap kan ik ze al beter bijhouden. De pijnlijke spieren vallen hier nu wel mee, maar begin wel mijn knieën te voelen dus toch een beetje uit gaan kijken. :-/
  @PeterS: In eerste instantie om af te vallen, Zumba zou vooral ook iets doen voor de buikspieren en dat deel miste ik nou net bij EA Active Sports. Maar het blijkt ook heel leuk te zijn, door de meeslepende Latijns Amerikaanse muziek wordt het leuk. 😉

 3. Hoe heb je het ooit zo ver kunnen laten komen? Denk je dat weleens als je zo bezig bent, Marika? Maar als je volhoudt, dan komt het ook weer goed, hoor.

 4. @Vedat: Er hoeft maar 5 kg af hoor dus zo erg is het nu ook weer niet. Maar het ging heel geleidelijk, elk jaar een kilo ofzo erbij. Het is niet zo dat ik overdreven veel of verkeerd eet, het is meer het gebrek aan beweging. Dat heeft dan weer te maken met mijn fysieke klachten. Elke poging die ik ondernam om meer te gaan bewegen werd genadeloos afgestraft door zenuwpijnen en zware hoofdpijnen. Ik ben nu weken geleden heel voorzichtig begonnen om de belastbaarheid van mijn spieren te verhogen met de Wii en dit gaat redelijk goed. Laatst zelfs 3 weken zonder hoofdpijn, dat komt niet vaak voor. Het is dus eigenlijk een revalidatie en afvalpoging in 1. 😉

 5. Hahaha, straalaandrijving!
  Wat heb je dit leuk geschreven.
  Die benen moet je maar gewoon accepteren hoor, veranderen lukt toch niet.
  Bij afvallen is een stilstand trouwens heel normaal, gewoon doorgaan.
  Ja, de muziek maakt het leuk he, je houdt het makkelijker vol.
  Wat goed dat het ook als revalidatie werkt.

 6. En dat alles om een kilo of wat te verliezen? Eet dan voor die oefeningen wat explosiefs, blus dat af met Cola of champagne en wacht op de uitwerking in maag en darmen. Beetje schuddelen en hup…het vliegt er uit en af….WIi doet nu zoiets…?

 7. Ik dacht: ingewanden die alle kanten opgeslingerd worden, dat is heel bijzonder. Even doorlezen. Gaat het om een training. Zo grappig. Wanneer zijn de kilo’s er af? En wat ga je daarna doen?

 8. Ik doe Zumba op dansles. En daar worden alle passen heel goed uitgelegd. En gelukkig ziet er daar niemand uit zoals op die Zumba video 🙂

 9. Haha ik zie het al helemaal voor me! :LOL:
  Bij mij op de sportschool wordt ook Zumba gegeven, maar ik geloof dat ik bij mijn BodyCombat blijf. Ik vind dansen heerlijk, maar dan liever op de dansvloer. Ik geloof dat ik bij die lessen erg houterig erbij zou staan, als ik naar al die meiden kijk…

 10. Ik vind het bewonderingswaardig dat je zo goed vol blijft houden Marika. 🙂
  Ondanks allerlei ongemakken in alle soorten en maten. 😉

 11. Bedankt voor de ‘vette’ lach die jou tekst over zumba mij gaf,lekkerrrrr (net joppiesaus) En dat zijn ook onze zumba lessen in het echie dan, met levensechte docenten soms ook ’n jaartje meer of maatje meer (ik dan,ook weer door dat jaartje;) …..nieuwsgierig er zit een XL in onze naam. Marika kom gerust een gratis proeflesje doen, lijkt mij erg gezellig……sloffen ff verwisselen dat dan weer wel.

 12. @Willie: Vandaag de laatste dag van de challenge. Het gaat ehh redelijk… 🙂 De weegschaal laat nog steeds hetzelfde zien, maar ik ben wel een aantal cm kwijt o.a. in mijn taille. Ik ga hierna gewoon door maar dan stel ik zelf de trainingen samen, wat meer variatie kan geen kwaad, de standaard trainingen van de challenge zijn wel veel van hetzelfde, dat wordt op den duur wat saai, terwijl er genoeg oefeningen en sporten te doen zijn in het spel.
  Als het goed is krijg ik met mijn verjaardag de Wii Fit, dat is met zo’n balance board, dit is tevens een weegschaal, misschien is die beter dan die van mij, per 100 gram nauwkeuring dacht ik. Die van mij is een gewone analoge weegschaal met zo’n wijzertje dus, geeft alleen hele en halve kilo’s aan. Volgens mij zit ‘ie gewoon vastgeroest op die 66 kilo. :-/

 13. Marika, ik heb goed nieuws voor je. Ik hoorde van de week dat je tailleomvang belangrijker is dan de weegschaal. 🙂
  Reden: buikvet is slecht vet.
  O jee, zelf heb ik een flink buikje. 😦

 14. Goed van je, dat je die challenge toch maar mooi afgemaakt hebt.
  Je hebt zeker meer spieren nu, ipv vet. 🙂
  Ja, het is leuker om zelf de trainingen samen te stellen, minder saai.
  Weeg je maar eens een tijdje niet, dan weeg je straks ineens minder. 😉
  Dat van dat buikvet had ik ook gehoord, het kan beter op je benen zitten.:-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s