Wiiiiiiiii!

Hoe krijg je een luie gamer aan het bewegen? Koop een (tweedehands) Wii spelcomputer! Sinds een week ben ik ineens heel sportief geworden. Tennissen, bowlen, honkballen, boksen en golfen… ik draai er mijn hand niet voor om. Wie had dat gedacht dat bewegen ook leuk kon zijn. Niet meer onderuitgezakt achter de pc met een gamepad maar echte slagen maken met de Wii-mote tijdens een van de sportspellen van Wii sports.

Binnen een kwartier was ik al behoorlijk uitgeput en brak het zweet me uit. Vooral het boksen bleek erg vermoeiend, maar ook erg leuk dus je gaat maar door. De dag erna deed alles zeer. Met spierpijn en al weer aan de gang maar al dat geweld vergde wel zijn tol, aangezien ik wakker werd met megakoppijn. Gelukkig herstelde ik snel en kon ik de dag erna verder ‘sporten’.

Sinds gisteren heb ik er EA Sports Active bij, dat is wel gelijk een stuk serieuzer. Een fitness programma waarmee je allerlei trainingen kunt doen voor spieren waarvan je niet eens wist dat je ze had. Inclusief personal slavendrijver die zorgt dat je de oefeningen goed uitvoert.  Nou dat heb ik ge(z)weten! 

Het spel wordt geleverd met een speciale beenband met vakje voor de nunchuck controller. Deze registreert de beenbewegingen, smokkelen is er niet meer bij. Een meegeleverde weerstandsband met handvatten zorgt ervoor dat je spierversterkende oefeningen kunt doen. Alles wordt bijgehouden in een dagboek, je vorderingen, calorieverbruik, hoe lang je gesport hebt etc. Ter motivatie kun je allerlei trofeeën winnen als je goed je best doet.

Ik dacht laat ik maar voorzichtig beginnen met de makkelijke versie van de 20 minuten training. Na 12 minuten was ik eigenlijk al dood, maar de trainer vond dat ik toch maar door moest zetten. In het echt kwam ik geen meter vooruit maar mijn pupke op tv gelukkig wel. Wat is dat een eind zo’n sintelbaan, het kwam aardig overeen met de lengte van een echte sintelbaan waar ik vroeger bij atletiek al moeite mee had.

Het rennen viel me zwaar vooral toen ik ook nog kick-ups naar achteren moest doen tijdens het rennen, dan schop je bijna tegen je kont. Ik kon mezelf dus bijna vooruit schoppen. Die ronde heb ik helaas toch niet helemaal op die manier af kunnen leggen. Oei wat genant… wat een afgang, ik zat echt naar adem te happen… die conditie moet echt beter!

Gelukkig ging het rennen vandaag al ietsje beter, dus we houden de moed erin. Niet alle oefeningen zijn even zwaar. Het tennissen, cardio dansen, boksen, basketballen, honkballen en volleyballen vond ik vrij makkelijk. Het is echt alleen training, je speelt tennis bijvoorbeeld (helaas) niet tegen andere spelers. Maar goed daar heb je weer genoeg andere games voor zoals o.a. Wii Sports, Sports Resort of Grand Slam Tennis.

Ik vermaak me voorlopig wel en de kans is vrij groot dat ik zelfs wat overtollige kilo’s ga kwijtraken. Er was trouwens al 3 kg af in de afgelopen weken dus ik was al op de goede weg.

Eens zien wanneer ik de 30 dagen uitdaging aandurf, dan krijg je een afwisselend  trainingsprogramma voorgeschoteld van 30 dagen lang. Gelukkig zijn er wel 10 rustdagen ingepland. Hmz.. eerst nog even een paar dagen oefenen en hopelijk loop ik dan tegen die tijd minder kreupel.

Een review (filmpje) van EA Active Sports vind je hier.

26 gedachten over “Wiiiiiiiii!

 1. Moet je straks al je webfoto’s aanpassen… slanke Marika met spierballen
  Krijgen we nog een “Zo hey, dat ziet er goed uit. Lekker lenig” filmpje?

 2. @Alex: Al mijn webfoto’s waar ik ‘dik’ ben bedoel je dus? Tss… Je begrijpt dat ik nu goed geoefend heb in boksen hè? *hint*

 3. Eh je hebt ook een stap over geslagen de Wii Fit met de balance board… Die zit tussen sport en active in… En ja kan ook nog de Wii resort kopen… maar die heb ik zelf nog niet…
  September ga ik ook weer aan de slag om wat er af te krijgen… ben 1 jaar geleden al eens 10 kilo afgevallen met het Wii fit programma…

 4. @J.E. Mulder: Als dat zou kunnen, dan kan ik mijn Levi’s spijkerbroeken weer aan hahaha.
  @Aline: Ja die stap vond ik nogal prijzig, 90 euro voor de Wii fit met balance board, het was al duur genoeg deze aanschaf want ook tweedehands zijn ze nog aan de prijs. En de EA Sports active kost ook nog eens 52 euro.
  Deze game kwam positiever uit de tests dan de Wii Fit, vooral als je af wilt vallen. Ik wil wel ooit zo’n balance board, kun je ook gebruiken bij de active sports en dan krijg je weer andere oefeningen.
  Knap hoor dat je er 10 kilo mee afgevallen bent. Zijn die kilo’s er inmiddels weer bijgekomen?

 5. Wauw, wat sportief zeg. Geweldig hoor.
  Ik moet die sportiviteit ook weer eens ergens opdiepen uit mijn energiebron.
  Hij lijkt ergens heel ver weg opgeslagen te zijn Pffffffffffffff ik word er al moe van als ik er aan denk.
  Sport maar lekker hoor. Is ook goed voor de nekspiertjes he.
  Groetjes Els.

 6. 🙂
  lijkt me wel heel erg leuk marika, maar ik vraag me af doe je het wel goed, ik bedoel verantwoord:-)??
  de juiste bewegingen en zo:-)
  enne… heb jij een bovenwoning :-))) wahhaha wat een vragen hé,
  vriendinnen van me hebben zo’n ding en ze hadden het er maar steeds over en ik wist niet wat ze bedoelden :-))
  nu wel inmiddels hé,
  ja ik ben wat traag van begrip weet je 🙂

 7. Wat goed dat er al 3 kilo af zijn. Heb je dat met je vorige apparaat gedaan?
  Gebruik je dat nu niet meer? Wat je nu doet lijkt me veel leuker, afwisselender.
  Het filmpje ziet er leuk uit, je houdt het makkelijker vol dan.
  Ik had niet gedacht dat het kon i.v.m. je fibr. maar gelukkig wel dus.
  In het filmpje zie je dat je een soort handvatten vast moet houden, die registreren alles, went dat makkelijk?

 8. Haha..leuk he! Ik heb ook een WII en doe af en toe nog spelletjes waaronder WII Fit (ja met balanceboard) en WII Sports. En ja, ook ik heb er wel spierpijn van de volgende dag, hihi..

 9. @Truus: Dank je wel, ik doe mijn best. :o)
  @PeterS: Er zullen altijd mensen zijn die er op uitgekeken raken of een andere console willen kopen, maar zelfs op de tweedehands wii spullen wordt nog flink geboden dus het is toch nog erg populair bij veel mensen.
  @Els: Dit werkt wel goed hoor, je begint gewoon met een spelletje en dan merk je hoe leuk het is en blijf je vanzelf bezig.
  @Klaproos: Je wordt goed bijgestaan door de trainer, alle oefeningen worden voorgedaan en uitgelegd waar je op moet letten, welke spieren je wel en niet aan moet spannen, hoe je houding moet zijn etc.
  Nee ik heb geen bovenwoning, ik gebruik wel een fitnes mat om het geluid te dempen, mijn vloer te beschermen (vinyl) en iets zachter terecht te komen bij het springen en hardlopen.
  @Willie: Ik gebruikte dat andere ding nog wel af en toe maar hij begon steeds meer herrie te maken, heel irritant. De wieltjes die meebewegen tijdens het steppen raken de grond steeds met een tik en als je vaak heen en weer beweegt klinkt dat steeds harder en je voelt het ook in je voeten, niet echt fijn. Moet ik nog eens iets op verzinnen.
  Maar de Wii is wel veel leuker natuurlijk en makkelijker vol te houden omdat het veel afwisselender is.
  In verband met mijn FMS moet ik wel heel erg oppassen. Het hardlopen deed erg pijn in mijn voeten, daarom loop ik nu op een zachte mat zodat de schok op de grond minder is voor mijn voeten.
  En de oefeningen voor het bovenlichaam, met name de spierversterkende met de rubberband, dat kan ook snel misgaan met mijn spieren in de nek/schouders. Vandaag dan ook een rustdag omdat ik teveel spierspanning heb nu in de nek en dus hoofdpijn.
  Het fijne van de trainingen is dat je het helemaal aan kunt passen. Je kunt bepaalde oefeningen uitvinken die je niet wilt doen als je die te zwaar vindt. Je kunt ook helemaal zelf een eigen training samenstellen, kun je zo licht of zwaar maken als je zelf wilt.
  Je hebt inderdaad 2 controllers, eentje in de vorm van een afstandsbediening en eentje die meer op een soort joystick lijkt. Er zitten bewegingssensors in deze controllers die de bewegingen registreren. Je moet ook een sensor balkje op de tv plaatsen, dit werkt met elkaar samen.

 10. @Monumentje: Leuk dat je er ook een hebt! Het Wii Sports vind ik wel het leukste om tegen een echte tegenstander te spelen, dan lig je echt in een deuk, vooral bij het boksen hahaha. Mijn vader sloeg mij in de eerste ronde al KO… tss. :-/

 11. Vrouwlief was ook erg actief met die Wii, tot het zomerse weer kwam en ze genoot van het goede leven. Het ding staat nu te verstoffen. IK zal haar toch weer eens proberen te activeren. Wellicht is het voor mij dan ook een reden om d ehalters weer eens op te pakken. En uiteraard mijn bmi via de Wii te meten….drie kilo maakt al veel verschil….

 12. De Wii is idd een geweldig apparaat, wij hebben het onlangs aangeschaft en Wii- Fitness is dé favoriet. Ik doe wel het 30 dagen programma en het kost veel zweet, maar levert ook een hoop beweging en voldoening op. Blijven volhouden, dus! Maar ook het bijgeleverde Sport (m.n. tennis) en het gekochte Mario Kart worden bij ons thuis veel gespeeld.

 13. Haha het lijkt mij wel erg grappig!
  Laatst was er op Net 5 ’s ochtends een soort ‘Nederland in Beweging’ (alleen heette het anders en was het iets actiever). Dus ik heb mijn ontbijt opzij gezet en heb even meegedaan. Maar ik voelde me wel een beetje voor gek staan hoor… Zo in je eentje voor de tv. 😉

 14. @Elisabeth: Tja vanzelf zal het er niet vanaf gaan hè?
  @Leo: Van die 3 kilo is er sinds ik begon met de Wii weer 1 kilo bijgekomen, daar was ik al voor gewaarschuwd, je komt eerst aan vanwege de spieropbouw maar uiteindelijk ga je echt afvallen.
  Misschien moet je zelf ook eens gaan wii-en? Is toch veel leuker dan halters tillen? De EA Active Sports die ik heb is een meer westerse variant op de Wii fit, geen yoga maar actie, het is een stuk zwaarder dan de Fit als ik de recensies moet geloven. De rubberen weerstandsband is misschien wat te zwak voor mannen, maar je kunt die banden ook bij sportwinkels kopen in diverse weerstanden. Er zitten heel wat oefeningen bij om de armspieren te trainen.
  @Python: Jij hebt ook geen Active Sports dus? Ja die Wii fit is nog steeds heel populair. Die wil ik ook nog ooit, voor als ik een rustige training wil ofzo LOL
  Wii Sports vind ik ook nog steeds heel leuk om te doen, vooral het boksen en tennissen. Mijn broer heeft afgelopen week ook een Wii gekocht en gisteren Sports Resort met de motion plus, brengt hij a.s. zaterdag mee, dat wordt weer lachen. Mario Kart heeft hij ook, lijkt me ook wel grappig.
  @Olijf: Oja dat klopt heb ik van gehoord, heb het alleen nog nooit gezien, is me iets te vroeg hahaha. Ik kan sowieso ’s middags pas iets meer gaan bewegen want voor de middag zitten al mijn spieren nog vast.

 15. Dat doe je goed, Marika. Al zul je zelf wel weten dat je gedoseerd te werk moet gaan wil je niet helemaal kapot komen te zitten.
  Wij liepen zaterdag 10 kilometer berg op- en berg af. Met van die Nordic Walking stokken. Voor de eerste keer. Das ook vermoeienden als je onderweg bent kun je niet even een knop omdraaien die je weer terug op de bank zet. Maar het was toch wel aardig om te doen. Zo’n Wii lijkt me leuk. Ik heb van de NTI een nep Wii gekregen. Nog niet geprobeerd trouwens. Toch maar eens doen na dit stukje van jou.

 16. @Plato: Vandaag ben ik naar een winkelcentrum gelopen, zo’n 20 minuten heen (flink doorgelopen) en 25 minuten terug (bij de terugweg was ik een beetje moe haha). Dat kan ik dan ook weer opgeven in het dagboek op de Wii als activiteit, dus telt ook mee.
  Maar jij bent ook goed bezig zo te lezen, 10 km nog wel, is dat niet erg veel zonder opbouw/trainen? Je kunt onderweg wel even in het gras gaan liggen i.p.v. op de bank.
  Kreeg je van het NTI niet eens een echte Wii? Tss… kijk je wel uit dat je geen controllers door de tv gooit?

 17. Hoiii ik was jou kwijt geraakt.. maar gelukkig heb ik je weer via hoppen gevonden.
  Mariek, ik heb het een half uur gedaan met zo’n ding en heb twee dagen spierpijn gehad in mijn armen. Maar ik vond het wel hartstikke leuk en mijn jongens nog meer toen ze mij zagen want dat schijnt geen gezich te wezen al die luchtledige gebbaren en zeker niet als je zo fanatiek bent als ik.. hahaha

 18. Marika, 10 km is echt geen afstand om voor te trainen hoor. Die loop je zo, als je maar een normaal tempo aanhoudt. Mijn max. afstand op een dag is 55 km maar toen was ik wel kapot.
  Bovendien liepen we heel rustig. En het heeft resultaat en dat is prettig. Al loop ik wel continueaan mijn broek te hijsen. Ik moet binnenkort aan de kleinere maten 🙂
  Als we weer eens bij elkaar komen, moeten we ons dus gewoon weer aan elkaar voorstellen 🙂

 19. @Vedat: Nee maar wel 2 foto’s tijdens de Wii. 😉
  @Thamara: Leuk dat je weer langskomt! Ja vooral na de eerste dag Wii-en had ik ook flink spierpijn in mijn armen.
  @Plato: Dat is vanaf hier tot voorbij Vught, vind ik een aardig eind hoor en dan ging jij nog berg op en af, dat maakt het stukken zwaarder. Dat zou ik niet zomaar zonder voorbereiding kunnen lopen. Maar jij bent ook goed bezig dus, straks waaien we nog weg bij de eerste de beste najaarsstorm.

 20. Nou is mijn schoonzoon ook al met zo’n wii thuis gekomen. In de kamer, voor de televisie, het neemt alle rust weg, Marika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s