Filmpje mereljong

Zoals beloofd een filmpje van het mereljong in mijn tuin. Vader leert hem (of haar) nu wormpjes zoeken, maar dat valt helemaal nog niet mee.
De jonge merel die met zijn buik op het tafeltje hangt is misschien een andere, de snavel van dat vogeltje lijkt langer.

21 gedachten over “Filmpje mereljong

 1. Geweldig! En hoe ’t jonkie de vader pest door in z’n staart te pikken, alsof de vader nog niet hard genoeg z’n best doet, hahaha, zo schattig èn weer perfect gefilmd door je!
  Groetjes,
  Edith ^~^

 2. Reuze schattig filmpje!
  Het mereltje doet zijn best met de blaadjes , nu nog echte wormpjes. Vaders staart is geen wormpje. 🙂
  Heel knap gefilmd Marika.

 3. Wat bij die vogels telkens weer duidelijk wordt is hoe hard ze moeten werken om hun kroost te voeden. Wat hebben wij mensen het da toch relatief simpel he….

 4. Wat bij die vogels telkens weer duidelijk wordt is hoe hard ze moeten werken om hun kroost te voeden. Wat hebben wij mensen het dan toch relatief simpel he….

 5. een prachtig filmpje weer, Marika. Ze worden steeds vloeiender. Ook de muziek is goed gekozen. Zouden de jonkies inmiddels hun eerste worm hebben gevangen? Het gaat vaak zo snel in de dierenwereld.

 6. @Edith: Grappig hè? Of hij had zo’n honger dat hij die staart eens wilde testen.
  @J.E. Mulder: Dank je wel.
  @Liesbet: Maar het is toch ook een mereljong denk ik hè?
  @Willie: Hij weet wel ongeveer wat ‘ie moet doen, nog even oefenen.
  @Leo: En niet alleen voeden, vader merel heeft regelmatig eksters moeten verjagen. Dat ging er zo heftig aan toe dat er nu een ekster rondvliegt zonder staartveren.
  @Plato: Ze zullen het inmiddels wel zelf kunnen, ze zijn al meer dan 2 weken geleden uitgevlogen. Vader en moeder merel zijn alweer opnieuw aan het nestelen.
  De beelden in de border zijn door het raam heen gefilmd, toch wel fijn die 35x optische zoom.
  @Vedat: Ik ook, zo nu en dan leg ik nog wat op de voedertafel, dan kan ik het mooi vanaf de bank bekijken.
  @Elisa: Dank je
  @Margriet: Hij had eerst een blaadje te pakken en daarna een magnoliaknop, het leek heel wat maar helaas niet eetbaar.
  @Min: Hé een oplettende kijker hahaha. Op Twitter kun je trouwens alleen reageren als je zelf ook een account hebt. Als je over een bericht beweegt dan zie je rechts o.a. een pijltje verschijnen, als je daar op klikt kun je replyen. Die reactie zie ik dan op mijn twitter pagina staan.
  En ja ik heb vanmiddag een nieuwe vogelkooi gekocht. Helemaal ingericht en toen ben ik nog even naar de dierenwinkel teruggegaan en heb ik een knappe vent meegenomen voor Vlerkje.
  Maar ja nu zit Seline dus alleen, al is ze nog steeds druk met nestelen en eieren leggen en zometeen weer broeden, alleen nu valt er geen vogel meer te plukken. Zou ze nu haar eigen veren gaan gebruiken? Ik heb nog maar wat extra nestmateriaal in de kooi gelegd. Ik heb de twee kooien tegen elkaar gezet zodat ze elkaar kunnen zien.
  Vlerkje is al oud, als zij er niet meer is kan ik Seline en het mannetje misschien bij elkaar zetten, hopelijk heeft ze het plukken dan afgeleerd.

 7. Oh oh, weet je wel waar je aan begint?
  Voor je het weet heb je 20 zebravinkjes!:-)
  Ik heb even op de foto’s gekeken, ach arm beestje.
  Het is te hopen dat Seline nu nergens meer aan plukt, aan Vlekje kan ze tenminste niet meer plukken, dan kan zij genezen.

 8. @Willie: Seline kan nu hooguit aan zichzelf gaan plukken, maar hopelijk pakt ze toch liever het hooi en de kokosvezels enzo.
  Ik hoop dat die veertjes een beetje snel aan willen groeien, ziet er zo zielig uit en ze zit af en toe gewoon te rillen. Ik durf geen raam open te zetten, bang dat ze longontsteking oploopt. Het mannetje zit nu bij Vlerkje in de kooi, gaat gelukkig heel goed samen. Ik denk niet dat Vlerkje nog voor nakomelingen gaat zorgen gezien haar leeftijd, mocht ze toch eieren gaan leggen dan haal ik ze op tijd weg.
  Misschien als hij later bij Seline zit (als Vlerkje er niet meer is) dat ik ze 1 nestje uit laat broeden. Nu ik 2 redelijke kooien heb kan ik die paar extra vogeltjes nog wel kwijt. En eieren rapen als ik daarna geen gezinsuitbreiding meer wil.
  Eens kijken of ik er morgen een logje over kan maken.

 9. Lijkt me wel een mereljong ja, al lijkt hij/zij een wat langer snaveltje te hebben.Maar ja ik ben geen vogelaar dus zekerheid is er niet

 10. @M&D: Net even een foto erbij gezocht van een jonge duif maar dat ziet er toch wel anders uit hoor kijk maar. Tekening van de veren is al snel zichtbaar bij een jonge duif en de snavel is anders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s