Ssst…!

Gisteren ben ik begonnen aan een naambordje, sinds de renovatie van mijn huis heb ik geen naamplaatje meer bij de deur, het plaatje was breder dan het nieuwe kozijn en inmiddels weet ik niet eens meer waar het gebleven is. Na meer dan twee jaar wordt het toch wel tijd voor een nieuwe en ik had zin om er zelf een te maken.

Het bordje is 18 x 13 cm. Het moet straks lijken alsof er een manneke met hoofd en armen uit het bordje komt, die met 1 hand naar mijn naam wijst en met de andere hand een “sssst” gebaar maakt. Aan de onderkant van het lijstje (onder de naam) komt hij ook nog met zijn voeten door de lijst. De klei die ik gebruik is Sculpey Livingdoll een polymeerklei.

12 gedachten over “Ssst…!

 1. @Mickey S: Dank je wel!
  @PeterS: Dank je, en een gat in de markt? Ik hoop het niet, dit is maar een eenmalig iets hoor.
  @Willie: Bedankt! Het handje is eigenlijk te klein in verhouding maar ja mag niet te groot worden anders komt het niet uit op het naambordje.
  @J.E. Mulder: Ergens aan het begin van het boetseren van een hoofd kom je in de ET fase, ik hoopte dat hij daar nu wel voorbij was eigenlijk, anders heb ik iets niet goed gedaan.
  @Liesbet: Dank je en dat Ssst.. slaat natuurlijk op het vingertje voor de mond, het mannetje zegt dus eigenlijk “ssst.. niet doorvertellen maar hier woont Marika”.

 2. een ding is zeker je krijgt een heel apart naambordje. ben nu al benieuwd naar het eindresultaat en jou werk een beetje kennende zal het er fantastisch uitzien.

 3. wow ik vind het zo prachtig dat jij dit kan, echt zou het ook wel zo goed wille kunnen. Maar daar is vele jaren oefenen voor nodig.
  Wel heel apart, echt uniek naambordje straks
  ben erg benieuwt.

 4. Ik ben een beetje laat, maar ik zit hier grijnzend naar dat bordje in wording te kijken. Dit ben jij helemaal…creativiteit en gedegenheid gaan hand in hand en (sssst…) maken er een kunstwerkje van.
  Niet gek opkijken als er straks massa’s mensen aan je deur staan Mariek. En als je dan open doet, zeggen ze: nee, we hoeven niet binnen, we willen alleen maar even kijken. En dan nemen ze een foto en zetten die op internet.
  Zal ik verder gaan :-)…mijn fantasie is heel groot.

 5. Wow, dat wordt weer iets aparts Marika!
  Ik zat gisteren nog op mijn gat in de tuin met een stuk klei in mijn hand (zit hier genoeg in de grond, diverse soorten) en dacht, ik wou dat ik hier iets mee kon.
  Nee, ik probeer het maar niet eens. . . .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s