’t schommelbenkske

Al meer dan een week geen nieuw logje, tja dat krijg je als het mooi weer is, dan ben ik wat vaker in de tuin te vinden. Zo heb ik donderdag en vrijdag lekker veel in de tuin kunnen doen, oude bladeren bij elkaar geharkt, onkruid weggehaald, gesnoeid, gras gemaaid, goudsbloemen en anjers gezaaid en het bankje achterin de tuin schoongemaakt.

Dat bankje heb ik 2 jaar geleden onder handen genomen en in de beits gezet, nu hoeft het nog maar om de 4 jaar opnieuw gebeitst te worden i.p.v. ieder jaar in de hardhoutolie, scheelt veel werk.

Dit jaar is mijn hardhouten schommelbank aan de beurt, vorig jaar heb ik hem al niet meer in de olie gezet zodat het hout nu niet vet meer is. Vanmiddag ben ik aan de klus begonnen om hem schoon te schrobben en te schuren.

Wat een werk om alle restanten van de olie eraf te schrobben, ik ben er meer dan 5 uur mee bezig geweest!

Tijdens het schrobben kreeg ik gezelschap van dit springspinnetje, de Schorsmarpissa. Liet zich iets moeilijker fotograferen dan de zebraspin van vorig jaar.

Natuurlijk ging hij op een plaats zitten die ik net schoon wilde maken, toen de waterstraal naderde maakte hij zich toch maar snel uit de voeten.

Hopelijk kan ik morgen mijn arm nog omhoog krijgen om een kwast vast te houden, ik wil voordat het dinsdag gaat regenen in ieder geval de bank gebeitst hebben, de rest (het houtwerk van de stellage er omheen) komt dan later wel als we ooit weer een paar droge dagen achter elkaar krijgen.

Nu eerst even bijkomen pffff…..

21 gedachten over “’t schommelbenkske

 1. @Esther: Yep, jammer dat het morgen gaat regenen, het ging net zo lekker.
  @Vedat: Ik volg je niet helemaal, bedoel je het kleine bankje dat ik 3 jaar geleden heb gebeitst? Die hoeft nog niet opnieuw hoor, staat er nog prima bij.
  @J.E. Mulder: Eigenlijk had ik gewoon het vuil eraf willen schrobben maar toen zag ik dat de kleur er direct afkwam dus toen moest alles eraf anders krijg je het nooit egaal gebeitst.
  @Margriet: Ja auauauwww indeed… ik heb wel regelmatig afgewisseld, dan met links en dan weer rechts en elk uur even 5 tot 10 minuten pauzeren. Ik had nu toevallig een goede dag, normaal zou ik dit nog geen 5 minuten kunnen aangezien ik FMS heb. Nou ik voel het nu wel hoor, aiaiai, kan mijn nek niet meer draaien en flink spierpijn in mijn armen, maar ik probeer zometeen toch nog even een gedeelte te beitsen. Hopelijk blijft de migraine nog even weg. πŸ˜‰

 2. Een pittig klusje, Marika. Je hebt het grondig gedaan zo te zien. Hopelijk heb je nog de kracht voor de kwast. Want het verven is altijd zo’n leuke beloning.
  Ben benieuwd naar het eindresultaat.

 3. Ik doe het je niet na pffff
  Knap hoor mare… is het wel goed voor je FMS zo’n krachtsinspanning? Wordt de kwaal er niet erger door als je je onverhoopt forceert?!
  Groetjes van een bezorgde Liesbet

 4. @Plato: Nee helaas ik had er de kracht niet meer voor.
  @PeterS: Ik zeg: iewww…
  @Liesbet: Het wordt er tijdelijk erger door maar het is wel goed om je spieren te blijven gebruiken, anders ga je steeds verder achteruit. Het beitsen is niet doorgegaan vandaag, ik had teveel pijn in mijn nek en later kreeg ik ook hoofdpijn dus maar goed dat ik er vanaf gezien heb. Je zou maar net halverwege zijn met het beitsen en die koppijn breekt dan los…
  Nee ik ben toch maar een keer verstandig geweest en heb een pijnstiller genomen en ben daarna relaxed buiten in het zonnetje gaan zitten met de katten.

 5. modiueze schoenen heb je πŸ˜‰
  je hebt straks wel eer van je werk als hij gebeitst is en je er lekker op mag luieren πŸ˜€

 6. @Truus: Ja zo’n rustdag is toch ook wel prettig. Alleen kan het nu wel even duren voordat ik kan gaan beitsen, het blijft de hele week regenen.
  @Remco: Mooi hè? Heb ze daarna in de wasmachine gegooid en ze leven nog. Als ik lang moet staan of veel moet lopen heb ik nog steeds het liefst die trimschoenen aan.

 7. Bewonderingswaardig zoals jij toch altijd ondanks je lichamelijke ongemakken zelf je klussen doet.
  Het is een heel werk om het bankje schoon te schrobben maar zo’n houten bankje is wel veel mooier dan een kunststof bank.
  Je hebt het andere bankje trouwens 2 en geen 3 jaar geleden gedaan. Dat scheelt weer een jaar. πŸ™‚
  Het spinnetje lijkt op de zebraspin maar dan zonder strepen.

 8. @Lisette: Het zijn maar hele kleine spinnetjes hoor, hooguit 5 mm.
  @Vedat: De kleur zal niet zoveel verschillen, ik heb voor deze ook weer mahonie kleur transparant gekozen alleen wel van een ander merk. Had hem eerst van Karwei eigen merk maar die kon ik alleen nog maar in hoogglans vinden en dat vind ik niet zo mooi. Iets kleurverschil maakt ook niet uit want het andere bankje staat helemaal achterin de tuin.
  @Willie: Jaaa zie je wel! Ik dacht steeds hoe kan het al 3 jaar geleden zijn, het lijkt nog maar 2 jaar. Echt ik heb meerdere keren teruggekeken in dat logje en zag steeds 2006 staan. Kun je nagaan hoe moe ik was gisteren whahaha. Ik zal het even veranderen! Nou dan hoef ik hem dus pas over 2 jaar opnieuw te beitsen, hoera!
  Zo ziet het bankje er nu uit, best mooi nog hè?

 9. wat een werk, maar zo hou je je spullen wel lang goed. want zijn zat mensen die dat niet doen en die mogen binne paar jaar nieuwe spulle kopen.
  Zal wel weer een mooi effect geven zo schone schommelbank in de tuin. Nu maar hopen dat de vogels er niet veel op poepen

 10. Hoi Marieke,
  even een korte vraag over jouw schommelbank. Ziet er top uit, trouwens. Maar heb je de kussens zelf gemaakt of gewoon ergens los gekocht. Hoor het graag even en bedankt alvast, grt w

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s