Kerstman gezien!

Rond Kerst rijdt de Kerstman in zijn ‘arrenslee’ voortgetrokken door 2 paarden door mijn wijk. De kerstman wordt altijd vergezeld door een muziekwagen die uiteraard kerstmuziek speelt. Het is een initiatief van de bewonersbelangenvereniging, de Kerstman wordt geholpen door vrijwilligers die ons allen fijne feestdagen komen wensen en een klein presentje komen overhandigen.

Vanmiddag was het weer zover, ik kon nog net op tijd de camcorder grijpen. De sneeuwfiguren op het keukenraam waren nu niet zo handig maar de kerstman is toch min of meer te zien in het filmpje.

Dit jaar kregen we een 3D kaartenmaaksetje. De voorgaande jaren leverden al kaarsen, kerst gelfiguurtjes (om op het raam te plakken), een kerstornament en kerstballen op. Toch wel heel leuk dat ze dit ieder jaar weer doen!

Ik vraag me af of er bij jullie in de wijk ook wel eens zoiets gedaan wordt?

16 gedachten over “Kerstman gezien!

 1. Wat is dit leuk zeg…nee hier inde wijk wordt niets gedaan maar De Oranjerie, het grote winkelcentrum wat midden in het winkelcentrum ligt is altijd wel heel erg mooie versierd, daar ga je alleen al voor de versiering naar toe..

 2. Toch een heel leuk filmpje geworden. In mijn wijk wordt niets gedaan en eigenlijk in onze hele gemeente niet. Als St. Nicolaas eenmaal is binnengehaald, vinden ze het verder wel mooi zo.

 3. In mijn wijk ben ik wel eens Sinterklaas tegengekomen (in mijn wijk zit een lagere school). Maar de kerstman nog niet.
  En er is vandaag kerstmarkt hier, maar ik weet niet of er ook een kerstman is.
  Ben benieuwd…

 4. Wat leuk Marika en dan die twee prachtige Friezen voor de slee. 🙂 In onze wijk doen ze niets maar in het Centrum is genoeg te beleven voor de liefhebbers waaronder een schaatsbaantje.

 5. Nee, dat soort dingen worden volgens mij niet in mijn wijk gedaan. Wel een Kerstmiddag voor kinderen, maar dat is vanuit een kerkelijk genootschap georganiseerd.
  En een Sinterklaas met Pieten kwam ik laatst ook tegen in het kleine winkelcentrum.

 6. De gemeente zorgt er voor dat er een kerstman met wat hulpjes in de stad is… meestal ook met slede en een fotograaf… alle foto’s zijn voor de kids een paar dagen later gratis af te halen…

 7. Hier in de wijk heb ik nog nooit een kerstman gezien, zelfs geen sinterklaas.
  Leuk dat ze dat bij jullie doen.
  Je kaart is binnen, reuze bedankt!

 8. Nee hier ook geen kerstman. Ik vrees dat sinterklaas hier niet eens veilig is. 😦
  Maar hopelijk houden ze die traditie bij jullie nog lang in ere!

 9. Hoi Marika,
  Wat een ontzettend leuk initiatief! Helaas worden dit soort dingen hier in Amsterdam echt niet meer gedaan. Ik denk dat Santa dan meteen door een paar raddraaiers van z’n slee zou worden getrokken en van zijn gulle giften zou worden beroofd.
  Blij dat elders in het land Santa nog vrolijk en veilig over straat kan.
  Merry Christmas vanuit Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s