Sammie haat mij…

Het is weer even geleden dat ik het over Sammie had, de kat van mijn ouders. Sammie moest eigenlijk in september zijn jaarlijkse inenting gaan halen maar dat is nog steeds niet gelukt. We krijgen hem namelijk niet gevangen.

Het probleem is dat Sammie geen makkelijke kat is, het is geen schootkat en hij wil ook niet opgetild worden, hij is altijd een beetje wild gebleven. Vorig jaar was Sammie ineens ziek en moest hij dagelijks een pijnstiller toegediend krijgen via een spuitje in de bek. Dat mocht ik doen want niemand durfde het aan. Een ellende was het, voordat we hem te pakken hadden… en dan moest mijn vader hem in de houdgreep nemen zodat ik hem dat spul in de bek kon geven.

Sammie heeft een goed geheugen wat dat betreft, want mij mag hij sindsdien niet meer. Als ik bij mijn ouders binnenstap is Sammie al gevlucht, meestal zoekt hij zijn heil achter de bank. Soms blijft hij wel in de buurt maar gaat me dan dreigend aankijken gevolgd door gegrom en geblaas, dat ik vooral niet dichterbij kom.

Van borstelen moet hij ook niks hebben, inmiddels heeft hij achteraan op zijn rug een paar klitten ontwikkeld. Een afspraak plannen bij de dierenarts is erg lastig met zo’n kat, we weten namelijk niet of we hem voor die tijd in de vervoersbox krijgen. Bij de laatste poging ging Sammie mij bijna te lijf, grommen, blazen, met zijn nagels uithalen naar mij. Dat ging me toch te ver, hij reageerde net als een wild dier, maar ik had helaas geen verdovingsgeweer.

Mijn ouders hebben nu een paar dagen geoefend om Sammie ’s morgens in de vervoersbox te lokken met snoepjes. Dit ging steeds goed tot vanmorgen, toen wilde hij er ineens niet meer in, alsof hij het aanvoelt dat het morgen D-Day is.

Ik heb afgesproken met de dierenartsassistente dat we hem morgenvroeg voor 10 uur mogen brengen, dan hebben we een paar uur de tijd om hem te vangen. Normaal moet je hem om 8 uur brengen want hij krijgt een roesje voor de behandeling. Even inenten, ontwormen, ontklitten, nagels knippen en olie verversen.

Hij mag mij niet zien voordat hij in de vervoersbox zit, anders kunnen we het wel vergeten. Als mijn ouders hem gevangen hebben, krijg ik een telefoontje en kom ik snel met de fietskar naar hen toe om Sammie mee te nemen.

Duimen jullie mee dat Sammie morgen vrijwillig in de vervoersbox stapt?


Update
Sammie is ’s morgens altijd blij als hij mijn ouders weer ziet, dus pa heeft hem snel opgepakt en in de vervoersbox gepropt, voordat hij de kans kreeg boos te worden. Rond half 9 heb ik hem naar de dierenarts gebracht, we mogen hem om 3 uur weer ophalen. Hij is inmiddels ‘behandeld’ en ligt zijn roes uit te slapen.

Ik had hem nog even snel gewogen bij de dierenarts, ze hebben daar een grote weegschaal in de wachtkamer, even met vervoersbox en al erop gezet. Hij weegt 10 kilo(!) en daar is het gewicht van de vervoersbox al vanaf getrokken. Misschien toch maar eens een proefzakje dieetbrokjes meenemen voor obesitas katten.

Update 2
Om 3 uur hebben we Sammie weer opgehaald. De assistente vertelde dat Sammie het op een lopen had gezet en de hele tent was doorgerend, het was net Speedy Gonzales. En ook dat ze erachter kwamen dat hij niet zo lief was. *whahaha* Ik zag het helemaal voor me, Sammie op de vlucht met al die assistentes achter hem aan.

Hij kwam ook nog te vroeg bij van de narcose, ze hadden rondom de staart de boel kort willen scheren zodat het beter schoon te houden is voor hem, maar Sammie had daar vast geen zin in en vond dat het tijd werd om wakker te worden. Hij was zeker bang dat ze op die gevaarlijke plek uit zouden schieten, is vast vergeten dat hij al het een en ander kwijt was.
Om een gevecht te voorkomen (of een nieuwe achtervolging) hebben ze hem maar snel teruggezet in de vervoersbox. Ik vond er maar een raar luchtje vanaf komen, heb de indruk dat Sammie misschien in de vervoersbox geplast heeft, al was het niet nat van binnen, wel was het handdoekje weg dat erin had gelegen.

Het eerste wat hij deed toen hij thuiskwam was naar mijn moeder gaan voor een aai over zijn koppie. Daarna ging hij nog wat zitten suffen, veilig achter de bank. We hebben het gelukkig weer achter de rug.

Advertenties

39 thoughts on “Sammie haat mij…

 1. Jeetje… ik vind het zelf wel hele spectaculaire foto’s… maar lijkt me wel erg vervelend want je hebt toch het beste met de kat voor… Succes morgen en ik duim zeker mee…

 2. Ik duim voor je met twee duimen. Hopelijk is de uitvoering beter dan de generale.
  Zo extreem heb ik het nog nooit gehoord. Minnie is ook geen schootkat en als je hem oppakt gaat ie enorm klauwen. Maar daarna geeft ze weer gewoon kopjes. Sammie is van een andere orde zo te zien. Veel sterkte morgen. Misschien dat ie je na afloop toch nog een kopje geeft.

 3. Ik zou wel weten wat ik met zo’n kat zou doen, maar laten we het vrolijk houden hier 🙂
  Jullie zijn nu waarschijnlijk bezig om achter Sammie aan te rennen en eventuele slagaderlijke bloedingen te stelpen. Heel veel succes.

 4. Wij hebben er hier ook mee te maken. De grote kater is er ook een die je met drie man moet zien vast te houden. Bezoeken aan de dierenarts zorgen voor een later bezoek aan de eerste hulppost bij het ziekenhuis om de opgelopen wonden te laten behandelen. De dikste handschoenen zijn niet sterk genoeg om bescherming te bieden tegen beetwonden en krabben. Tja, ook dat beestje weet nog goed wat een dokter allemaal met hem kan doen, paar maal meegemaakt, en dat vergeten ze echt niet. Ik wens je oprecht sterkte er mee…

 5. ojeeeeeeeeee dat is niet mis.
  Toen ik de eerste foto zag had ik nog even zoiets van ”
  wat een lieve kat ”
  Maar de volgende foto`s spreken boekdelen.
  Nee Marika….je bent de vijand.
  Hij moet uitkijken voor jou……..
  Misschien moet ie in de toekomst ook maar een roesje krijgen voor jij op bezoek komt.
  Zet de verbanddoos maar klaar.

 6. Bestaat er geen roesmiddeltje waarmeen je ‘m
  thuis al slaperig kan maken, zodat hij gemakkelijker te vangen is? Wel uitkijken met kattenbeten hè, die kunnen gevaarlijk zijn (tetanus)!
  Al eens KEVLAR werkhandschoenen geprobeerd
  (te koop op bv.v Marktplaats en eBay) Je hebt ze in verschillende sterktes. De mensen
  bij Animal Rescue in USA gebruiken die als ze halfverwilderde katten in een huis moeten vangen. Ook gebruiken ze o.m. vangnetten aan een lange stok. Die werken goed. Heel leerzaam die docu’s op Animal Planet!
  Veel sterkte ermee en benieuwd hoe het ‘gezellige’ bezoekje aan de DA afloopt!
  Groetjes Liesbet

 7. Ik hoop dat jullie Sammie ondertussen gevangen hebben en dat hij ook al behandeld is. Want die foto’s, die liegen er niet om!

 8. Tja dat ziet er niet lief uit! Ben benieuwd naar het volgende berichtje oft gelukt is.
  Liesbet ja je kan pilletjes krijgen waar ze “rustig” van worden gebruik je ook voor vuurwerk maarja pilletjes doort voor en opete heeft bij mij nog nooit gewerkt!
  Verder ben ik blij dat mijn kat zelf in de reismand gaat haha hoef alleen de deurdicht te doen

 9. TIEN KILO? Is het wel een kat? Is het toevallig niet een kleine tijger of een ander roofdier?
  TIEN KILO. Daat wegen mijn katten zo ongeveer bij elkaar.

 10. @Leo: Blij dat we niet de enigen zijn met zo’n lastige kater. Tja als ze zich gaan verzetten dan weet je ineens weer dat het roofdieren zijn, alsof je met een tijger aan het vechten bent. Ben zo blij dat die twee van mij zo makkelijk zijn…
  @Liesbet: Wat Renate ook al opmerkte, het is vrij lastig om ze zo’n pilletje op te laten eten. Als je het door het eten mengt dan heb je grote kans dat ze het laten staan omdat het raar ruikt of smaakt. Bedankt voor de handschoenen tip, ik zal eens rondkijken.
  @Plato: Tootsie woog een tijdje terug ook al 9 kilo, na de nieuwe krabpaal werd dit 8 kilo maar best kans dat het inmiddels weer richting de 9 is gegaan. Hij staat al op blaasgruisdieet met minder vet maar ja hij zou er ook bij moeten bewegen en hij maakt zich niet graag moe. Ik heb een bal gekocht waar je brokjes in kunt verstoppen, zodat hij moeite moet doen om erbij te kunnen. Doet ‘ie niks mee…
  Maar die 10 kilo van Sammie is helemaal erg, en hij is toch meer in beweging dan Toots. Kun je nagaan als zo’n zwaargewicht je aanvalt, dat komt aan hoor, die heeft een kracht in zijn poten en kaken.

 11. Zo, das geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Ik had vroeger ook zulke taferelen met chica maar nu lijkt het wel of ze zich realiseert dat ik het tcch altijd win. Ze blijft bang maar laat zich toch vangen.

 12. Ja, dat een pilletje lastig is snap ik want ik heb ooit een paar vitamine-druppeltjes door het voer van mijn poes Eefje gedaan en na even snuffelen werd de hap gedecideerd geweigerd! En een kat dwíngen? No-way! 🙂
  Krijgt ze bij de dierenarts een kapje? Dat heb ik al vaak gezien op A.P..

 13. PS
  Om zo’n ‘wildebeest’ in een houdgreep te nemen, zoals je vader doet, kun je ‘m helemaal incl. poten maar uitgezonderd z’n kop in een handdoek o.i.d. wikkelen (een soort dwangbuis dus) dat schijnt makkelijker vasthouden te zijn, las ik ergens. Maar misschien weet je dat al..
  Groetjes
  PS
  Het gaat steeds meer op politiewerk lijken haha…

 14. Ik zou die van mij ook eens moeten wegen. Maar ja die doen iets wat van Vedat niet mag, ze komen buiten. Dwz Tommie. Minnie wordt steeds binnenzitteriger, maar die is dan ook al 11,5. En buiten zijn ze behoorlijk actief alhoewel ze nooit verder gaan dan het blokje huizen waar ik woon.
  Toch mooi dat het gelukt is. Hoe is het nu met Sam?

 15. Ja katten hebben prima geheugen haha. Fijn dat het toch nog gelukt is.
  Ik had in september ook met Punti naar de dierenarts gemoeten, maar ik zie er zelf zo tegenop. Ik trek er meestal een uur voor uit om hem in die bak te krijgen…
  Maandag had ik eindelijk gepland om met hem naar de dierenarts te gaan, maar toen was hij ziek…

 16. @Liesbet: Nee bij mijn dierenarts krijgen ze gewoon een narcosespuit, een kapje lijkt me bij hem niet verstandig, dat duurt te lang.
  De ‘handdoek techniek’ ken ik, zo vang ik Tootsie altijd als hij ontstoken oogjes heeft en ik ze in moet smeren. Bij Sammie heb ik dat een keer geprobeerd maar bij het zien van die handdoek werd hij helemaal wild, hij begon de handdoek aan te vallen. Om hem in de handdoek te kunnen wikkelen moet je hem van achteren benaderen, en laat dat nou net niet lukken.
  @Plato: Als Tootsie buiten is zit hij ook alleen maar op zijn kont rond te kijken, terwijl hij toch wel een aantal meters kan lopen aan de riem. Hij eet eigenlijk niet teveel en Sammie ook niet dus het zal waarschijnlijk door te weinig beweging komen, of het is een probleem met de schildklier, maar dat is nog niet onderzocht.
  De katten zonder toezicht al slopend rond laten sjouwen door de tuinen van de buren vind ik geen optie, je weet dat ik het met Vedat eens ben op dat gebied. Ik ken ook genoeg katten die alleen in eigen tuin gehouden worden of in een kattenren die niks te dik zijn. Rode gecastreerde katers lijken wel aanleg te hebben voor overgewicht, die staan toch vaak bekend als die ‘rooie theemuts’ of een ‘Garfield’.
  Het liefst had ik mijn tuin afgezet zodat de katten de tuin niet uit kunnen, maar aan 1 kant heb ik een lage schutting en de buren willen geen hoge. Al denk ik niet dat Tootsie dan erg veel extra beweging zal hebben, gaat hij eens hier liggen en dan eens daar luieren.
  @olijf:Kan ik me voorstellen en het is zo lastig met het vervoeren hè? Gelukkig heb ik een fietskar. Wat zielig dat hij ziek is, toch niks ernstigs hoop ik?

 17. Mijn 1e reactie was: aggossie…net Nelus! Wat een schatje!! Maar daarna werd het een heerlijk MONSTER..hihihi ik kan het me wel een beetje indenken…
  Gelukkig dat het nu klaar is en hij weer heerlijk thuis is.
  Ik vind het ondanks alles een machtige kat om te zien, ik hou van katten met karakter. :-)))
  Liefs:Wilma.

 18. Zoals je weet geeft een kat kopjes. Dat is om zijn lucht op jou over te brengen. Als het je lukt om jouw hand(en) over zijn kop te halen en de kat te laten ruiken, dan heb je er geen kind meer aan.
  Je kunt natuurlijk ook een kattenmepper inhuren, de volgende keer. Die vangen de wildste katten, hoor.

 19. Dus je hebt het helemaal verbruid bij Sammie, ja dieren vergeten niet snel.
  Gelukkig is het toch nog gelukt en is hij inmiddels weer thuis.

 20. Eind goed al goed! Maar Sammy weet z’n omgeving wel lekker bezig te houden En dan is hij nog wel een ‘je weet wel kater’. Je moet er niet aan denken hoe hij zou zijn in het origineel!!
  Groetjes en maak er vandaag als het kan een lekker rustig dagje van.
  Liesbet

 21. Gelukkig kregen je ouders Sammie in één keer in die box en is het leed ondertussen weer geleden. 🙂 Whahaha, die arme assistentes!

 22. Gelukkig maar. Want als ze bij de dierenarts Sammie ook al als een gevaar zien, moet het wel erg zijn. En toch…zoals ie er op de eerste foto opstaat, is het een prachtig dier. Haast niet te geloven dat hij toch soms een pitbullkat wordt? Maar ja, de foto’s spreken voor zich.

 23. Oei dan hebben wij met Madame M toch maar een mak schaap. Ze haat die bench.
  Maar als wij vinden dat ze er in vervoert dient te worden, weet ze al dat wij aan het langste touw trekken.
  Maar goed de missie is weer voor een jaar geslaagd. Madame M is trouwens al jaren op dieet. En ze eet de helft van wat ze mag en ze weegt nu 4 kilo, maar ziet er nog steeds zeer welvarend en als een theemuts uit 😉

 24. ˙ʞɾılɹnnʇɐu sǝɾʇnɐǝpɐɔ lǝǝʌ ʇǝɯ ˙ǝoʇ puoʌɐ ǝuɾıɟ uǝǝ ǝıllnɾ/noɾ ʞı suǝʍ lɐʌǝƃ ʇɐp uı ¿uǝɹǝıʌ ʇsǝǝɟsɐɐlʞɹǝʇuıs puoʌɐuɐʌ ɾıɾ ɐƃ ‘ɐʞıɹɐɯ ǝǝɥ

 25. tja katten ergens toe dwingen is een vijand voor t leven hebben 😦
  ik zou maar een heel mooi speel aan hem geven met sint 😉
  @Plato ben je de weg weer eens kwijt whahahahah

 26. @Wilma: Ondanks zijn gewicht is het toch wel een mooie kat vind ik. Hij heeft ook wel leuke kanten hoor, hij kan bijna ‘mama’ zeggen, klinkt meer als ‘memme’, zo rond etenstijd begint hij te praten.
  Zijn moeder was een zwerfpoes die door een kennis van mij in huis gehaald is, ze was toen al zwanger en de kittens zijn bij haar geboren. Ik heb het idee dat zijn vader misschien wel eens een wilde kat geweest kan zijn. Hij is niet vals het is meer angst dan agressie, als kitten kroop hij ook altijd al weg.
  Oja en nee ik heb hem niet geknepen, zo dichtbij kon ik niet eens komen.
  @Vedat: Een kattenmepper… dat klinkt eng.
  @Sjoukje: Ja dat wordt weer slijmen de komende tijd, maar of het helpt? Ik heb nog een nieuw speeltje aan een hengel liggen voor hem, zal ik binnenkort eens meenemen.
  @Liesbet: Sammie in het origineel was net een racebeest. Sjeesde de kamer door, rende over het bankstel heen, sprong bijna 2 meter tegen de muren omhoog. Na het castreren is hij wel rustiger geworden, maar ja ook dik…
  @Margriet: Ik hoef er niet mee te huizen, dat scheelt.
  @Truus: Ik zie het helemaal voor me’… Sammie sprint voorbij met een rij assistentes achter hem aan… Benny Hill muziekje eronder.
  @Plato: Tja ik had ze van tevoren gewaarschuwd en toen zeiden ze dat ze wel wat gewend waren. Maar zo fel is hij normaal gesproken niet hoor, alleen als hij in het nauw zit, voor mijn ouders is hij best lief (voor zijn doen).
  Hij heeft wel een trauma opgelopen bij de dierenarts, waarschijnlijk door die achtervolging. Hij ligt de hele dag verscholen achter de bank, ze zien hem alleen nog maar als hij gaat eten, hij miauwt niet meer en geeft ’s morgens geen kopjes meer. Sammie is helemaal uit zijn doen.
  Oja je toetsenbord staat ondersteboven, en nee ik vier geen sinterklaasfeest. Ik kreeg wel een gratis zak pepernoten bij de supermarkt vanmiddag, van die lekkere ouderwetse brokken zachte pepernoten. Dus het wordt hier een dolle boel vanavond.
  @Min: Vier kilo maar? Oeps zelfs Bibi weegt al meer, ze is nu 5 kilo. Voor de sterilisatie woog ze 3,5 kilo, anderhalve kilo erbij in een half jaar tijd. Misschien moet ik ook maar het obesitas kattenvoer gaan kopen, kost maar 34,95 per 3,5 kilo.
  @Remco: Hij heeft net zo’n ‘wave’ krabplankje van mij gekregen en een grote vis die je ergens aan kunt hangen, gemaakt van diverse soorten stof, wat op meubelstof lijkt. Mijn ouders hebben een nieuw bankstel en hopelijk gaat hij zijn nagels voortaan in deze nieuwe speeltjes zetten i.p.v. de bank. Met de krabpaal doet ie niks. Maar ja voorlopig ligt hij nog achter de bank zielig te zijn.

 27. agossie wat sneu voor hem, dat hij zo zielig is 😦
  ik hoop wel dat als je weg bent dat hij je kadootjes kan waarderen. fijne pakjesavond.

 28. @Marika: over dat knijpen…ik was Plato aan het pesten…;-))
  Ik vind Sammie wel wat hebben :-)))
  Goed weekend.
  Liefs:Wilma.

 29. Oh dat was echt een hele belevenis…ja dat Sammie je niet meer zo lief vind is voor hem begrijpelijk maar ik denk dat Tootsie en Bibi er heel anders over denken.
  Fijn dat dit weer achter de rug is en hopelijk gaat het de volgende keer een beetje beter en is hij niet meer zo boos en alles….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s