Een ei hoort erbij!

Tenminste… dat denken de zebravinkjes misschien want ik vond dus vanmorgen een eitje in het nest. Beetje vreemd aangezien het twee vrouwtjes zijn, maar ik heb inmiddels vernomen dat ze dan ook eitjes kunnen gaan leggen, uiteraard zijn die dan onbevrucht.

Een andere mogelijkheid is dat Seline al bevrucht was toen ik haar kocht, er zaten namelijk ook mannetjes in de kooi van de dierenwinkel. Eigenlijk dacht ik dat ze nog vrij jong was en dus nog niet vruchtbaar, maar je weet maar nooit.

Het blijft dus nog even een paar weken spannend of we gezinsuitbreiding krijgen of niet.


Update: 1 november

Twee eitjes!


Update: 3 november

Vier eitjes! Iedere dag een eitje erbij.
Ze lijkt nu te gaan broeden want ze zit steeds vaker op het nest.

33 gedachten over “Een ei hoort erbij!

 1. Ik denk het eerlijk gezegd niet. Je zult heel vaak eitjes tegenkomen. Maar als het wel zo is, dan is dat alleen maar leuk. Als ik zo naar jouw kooitje kijk, krijg ik toch zo’n heimwee naar mijn kleine volière.
  Leuk die foto’s met dat eitje.

 2. @Plato: Ik las dat het ongeveer 7 dagen duurt voor het eerste eitje gelegd wordt na de bevruchting en dat zou kunnen kloppen. Nou ja morgen eens kijken of er nog een ei bij is gekomen. Wel leuk hoor, stiekem hoop ik natuurlijk op bevruchte eitjes.

 3. Mijn broer had eens twee prachtige gele parkieten in een kooi met een boomstammetje als nest. Die kregen toen twee jonkies. En tam dat ze waren. Ze vlogen gewoon door de kamer. Vond mijn moeder goed. Ik heb ook verscheidene keren jonge zebra’s en Japanse meeuwtjes gehad. En kanaries. Zo klein, dat kun je je haast niet voorstellen.
  Zou toch wel heel leuk zijn om straks een stelletje kleintjes te hebben. Moet je alweer namen verzinnen. Mag ik er dan ook een bedenken?

 4. @Plato: En wanneer begin je weer een voliere?
  Laat ik nog maar niet te hard van stapel lopen, dan valt het zo tegen als er niks uitkomt. Als Vlerkje, die waarschijnlijk al op leeftijd is, het ooit voor gezien houdt dan kan er altijd nog een mannetje bijgezet worden. Ik liep laatst bij de dierenwinkel naar een voliere te kijken, snel doorgelopen… 200 euro aiai.

 5. Mariek, ik heb die volière toen zelf gebouwd, hoe weet ik niet meer, maar het ging. Er zat zelfs een tussendeur in, precies volgens de regels.
  Nu ik het bij jou zie, begin ik er enorm zin in te krijgen, eerlijk gezegd. Maar ja, dat is eigenlijk een beetje naäpen hè? En veel ruimte heb ik niet. Misschien ooit een kleine, als ie een keer in de aanbieding is.
  Overigens. Ik heb in mijn schuur 2 vogelkooien zoals jij die hebt. De ene kreeg ik van Germaine (had geen ruimte meer) en de andere vond ik bij een container. Alles vrijwel nieuw, alle spullen er bij. Kwam er een vrouw naar buiten en die zei: ja, Pietje is dood, ach, dan doe ik alles maar weg. Toen heb ik het allemaal meegenomen. Zonde om zo maar met het vuil mee te geven. Dus ik kan zo maar beginnen met 1 of 2 vogeltjes.
  Maar ja, wat zei ik? Naäperij.

 6. @Plato: Als je iets echt leuk vindt dan is het geen naäperij maar ben je gewoon aangestoken door het vogelvirus (ehh de onschadelijke variant).
  Ik vraag me alleen wel af hoe je de katten weg gaat houden van de vogeltjes, of heb je nog een andere kamer waar ze kunnen staan?

 7. Grm grm…dat is die kamer waar alle boeken staan…kun je je de foto’s nog herinneren. ’t Is echt erg. Als zoon de deur uit is heb ik wel een kamer over maar nu nog niet. Maar leuker is in de woonkamer. Ik zou een zijwand vrij kunnen maken en een evt. (kleine) volière dan met haken aan de wand kunnen bevestigen. Kwestie van een beetje schuiven met de meubels.
  Verdorie….je steekt me echt aan.

 8. @Aline: Ja ik ook, ei nummer twee is er ook al.
  @J.E. Mulder: Duurt iets langer denk ik, een paar weken voordat er eventueel iets uit kan komen.
  @Peters: Ja kippen ook, maar bijvoorbeeld vogeltjes in het wild zullen toch niet constant eieren blijven leggen?

 9. Twee vogels gekocht. Ze zijn nog wat schuw. Maar ze zien er verder prima uit. En ze kunnen het heel goed met elkaar vinden.:-)

 10. Wat grappig Marika, hopelijk zijn het geen windeieren. Maarre…. waarom zit Seline niet op haar eieren? Moest ze net even eten of zo?

 11. Hoera, nog een ei erbij. Na verloop van tijd kun je de eitjes tegen het licht houden. Zijn ze licht dan zijn ze onbevrucht. En anders zie je een donkere vlek.

 12. @Willem: Nee nog niet, maar dat doen ze ook pas vanaf het 3e of 4e ei. Net nog even gekeken, ze zitten weer samen in het nestje, nog steeds 2 eitjes.

 13. Spannend…leuke beestjes. Bij ons in de dierenwinkel kost een zebravink 12.50 euro. Zouden ze wel weten dat ze zoveel kosten, die vinkjes?

 14. @Willem: Nou dan zijn ze wel erg duur in die winkel. Ik heb er 7 euro voor betaald en bij een kweker koop je ze voor 2,50 per stuk ongeveer.

 15. Zo maar eitjes leggen kunnen vogeltjes doen, maar goed is het niet en het kan zelfs nog gevaarlijk zijn. Het wil weleens gebeuren, dat een eitje er dan niet uit komt en als het dan stuk gaat in het vogeltje, dan gaat het diertje zeker dood. De eitjes zitten bij vogels namelijk nerrgens in, maar zwerven door het lichaam en als het breekt, dan veroorzaken de scherpe randen van de schil allerlei verwondingen.
  Maar ik hoop oprecht, dat je een bevrucht eitje hebt of misschien zelfs wel twee.

 16. @Vedat: Nou ik hoop maar dat dit niet zal gebeuren… Als ze er genoeg gelegd heeft en gaat broeden dan laat ik haar maar gewoon haar gang gaan, ook indien ze onbevrucht zijn, want als ik de eitjes weghaal dan blijft ze waarschijnlijk constant eieren leggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s