Samen

Sinds dinsdag heeft Vlerkje er een vriendinnetje bij, ze heet Seline en ook zij is vernoemd naar een personage uit het verhaal Mees.

Omdat ik de griep kreeg bleef ik de eerste dagen zoveel mogelijk uit de buurt van Vlerkje om haar niet aan te steken. Met een zakdoek voor mijn mond en rubber handschoenen aan deed ik de verzorging. Helaas is het tamme er nu wel vanaf, ze gaat niet meer op mijn hand zitten. De eerste 5 dagen at ze zonder angst uit mijn hand, maar ach gelukkig heb ik de foto’s en filmpjes nog.

Nu Seline erbij is gekomen zou ze toch weer verwilderd raken, een soortgenoot gaat natuurlijk altijd boven zo’n enge mensenhand. Ze heeft al heel wat afgekwebbeld met Seline, al haar avonturen moeten uiteraard in geuren en kleuren verteld worden.

Ze konden het direct goed met elkaar vinden en Vlerkje is zichtbaar gelukkiger nu. Vlerkje lijkt op een reuzenvink vergeleken met de ranke Seline, dus als je twijfelt wie wie is… kijk maar naar de omvang. De pootjes van Vlerkje zijn ook dikker en de staart veel breder. Ze is op het moment in de rui, dus ze ziet er wat ‘ontploft’ uit.

Badderen moet Vlerkje nog een beetje leren, meestal duikt ze alleen met haar koppie onder water, wat resulteert in een soort punk coupe. Vanmiddag deed Seline het nog een keer voor en ja hoor Vlerkje snapt nu wat de bedoeling is. In het filmpje had ze het nog niet door, daar was ze nog ‘punk’.

Links Seline, rechts Vlerkje

Links Vlerkje, rechts Seline

Boven Vlerkje, onder Seline

Links Vlerkje, rechts Seline

Voorgrond Vlerkje, erachter Seline


Tot slot een filmpje van Vlerkje en Seline samen!

25 gedachten over “Samen

 1. Wat leuk dat Vlerkje in Seline een maatje gevonden heeft… mooi hoor deze foto’s… en beterschap nog… hier in huis heerst het ook…

 2. @Aline: Heb je het filmpje niet gezien?
  Wat betreft de griep, dat begon bij mij 9 dagen geleden. Het gaat al veel beter alleen dat hoesten hè… heel vermoeiend, wist niet dat mijn nek ook overbelast kon raken door het hoesten, weer wat geleerd.

 3. @Hilde: Ik had ook al gekeken waar ze die pot gel verstopt had, maar niks kunnen vinden.
  Ik ben wel uitgeniest inmiddels, alleen nog niet uitgehoest.

 4. Wat heb je er een prachtig filmboek van gemaakt, Marika. Ik ben echt stil van bewondering, zo mooi. Vlerkje en Seline kunnen het goed met elkaar vinden zo te zien. Seline kijkt iets helderder uit haar ogen dan Vlerk.
  Wat is de colofonkeuring? Daar snap ik dan weer niks van.

 5. @Willem: Het was voor het eerst dat ik zo’n fotoboek erin verwerkt heb, leuk effect geeft dat hè? Ik heb het programma Pinnacle Studio 12 gebruikt.
  De colofonkeuring: kijk eens in de rechter kolom bij ‘wie is Marika…’ bij de huisdieren.

 6. Wat een bofkont is Vlerkje toch dat jij op zijn pad gekomen bent. Hij is zichtbaar héél gelukkig! Móói en rustig filmpje met
  leuke bewerking!

 7. Echt genieten zo’n filmpje, heel mooi gedaan. 🙂
  Vlerkje geniet van het gesnavel in haar nekkie maar dat pootje, dat kan ze zelf wel, hi,hi,hi.

 8. Dat ziet er heel gezellig uit! Aleen is toch ook niks voor Vlerkje! Blij dat hij een maatje heeft nu! Uitgegriept? Dat deel 7 laat maar op zich wachten, derrie, ik wil verder… Anders koop ik het wel…

 9. @Liesbet: Psst… het is een ‘zij’. Mannetjes hebben gekleurde wangvlekken en bij de vleugels ook een andere tekening. Die zijn eigenlijk mooier maar ja als ik er een mannetje bij zou zetten dan heb ik straks heeel veel vinkjes, dat gaat niet passen in die kooi.
  @Min: Dank je wel, het is niet zo moeilijk te maken hoor zo’n videoboek. Het videoprogramma heeft allerlei montage thema’s waar je uit kunt kiezen waaronder een fotoboek.
  @Truus: Ja Seline vond waarschijnlijk dat Vlerkje wel een pedicure kon gebruiken, maar daar dacht Vlerkje ander over.
  @Lisette: Heb je de knuffelmuur gezien? N.a.v. jouw reactie heb ik dit toegevoegd, maar ze doen er nog niks mee.
  @Miriam: Uitgegriept wel maar nog niet uitgehoest. Krijg vooral last van mijn maag en ribben door het hoesten. Maar ja zal wel een keer overgaan.
  Nog steeds niet binnen? Dat is ook wat terwijl het al in de winkels ligt. Deel 6 staat me nog steeds te roepen vanaf de leesstandaard, maar ja ik durf nog niet, ’t ging net iets beter met mijn nek.

 10. Hoi Marika,
  Wat heb je dat filmpje ontzettend leuk in elkaar gezet met dat fotoboek. Heel knap gedaan. Leuk om te zien dat Vlerkje zich zo opdoft voor Seline. Het is een geweldig leuk paartje om te zien. Ben benieuwd wat daarvan komt?
  groetjes,
  Anita

 11. @J.E. Mulder: Dank je wel!
  @angel: Ja ze zat aan een teentje dat nog een beetje pijnlijk is denk ik. Vlerkjes pootjes hadden wel wat geleden tijdens het rondzwerven. Twee nagels bijna helemaal eraf. Maar het ziet er nu al veel beter uit.
  @Anita Everts: Ik ben ook erg benieuwd wat er uit een kruising tussen twee vrouwtjes komt.

 12. @Marika: Ja, viel me al op die knuffelmuur. Allen heeft die van mijn broertje zijn vogels bovenaan een soort holletje waar ze hun kopje in verstoppen.
  Hopelijk gaan ze hem gebruiken anders heb je door mijn schuld onnodig geld uitgegeven

 13. Wat leuk dat Vlerkje in Seline het zo goed samen kunnen vinden. Dat filmpje heb je heel erg leuk zo inelkaar gezet.
  Gelukkig gaat het weer wat beter met je.

 14. Supervertederend! Eigenlijk zou je bij de NOS moeten werken, filmpjes of reportages monteren! Ik wist dus echt niet dat je zoooo creatief was! ‘T was geweldig om te zien èn wat zijn ze gek op elkaar! Schattig!

 15. @Laura: Het liefst zo groot mogelijk natuurlijk, een zebravink is een beweeglijk vogeltje. Je moet je goed afvragen of je dit er voor over hebt want een beetje redelijke vogelkooi is al vrij prijzig. Heb je dat er niet voor over, kun je er beter niet aan beginnen.
  De breedte is belangrijk zodat ze heen en weer kunnen springen/vliegen, een smalle hoge kooi is minder geschikt. Zebravinkjes moet je altijd per 2 houden (of meer) dus de kooi moet sowieso geschikt zijn voor minimaal 2.
  Zelf heb ik pas deze kooi gekocht de Ferplast Rekord 4P. Deze kooi is 60 breed, 57,5 hoog en 32,5 diep, daar heb ik 62,95 voor betaald (de blauwe). Hier zit het badje, flesje, eetbakjes, stokjes, spiegeltje e.d. bij inbegrepen. Persoonlijk vind ik dit wel wat ze minimaal nodig hebben, liefst nog groter eigenlijk.
  Ook heb ik er een nestje ingehangen omdat het nestslapers zijn. Dat zijn deze “gras nestjes” (eentje van 16 cm doorsnede). Die kun je dan bovenin de kooi hangen. Verder gebruik ik beukensnippers op de bodem omdat ze graag over de bodem scharrelen, dan moet je wel in een apart bakje Grit aanbieden, dat hebben ze nodig om het voedsel goed te verteren, dit zit normaal wel al in schelpenzand. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s