Weblog Smoelenboek

Het lijkt me zo leuk om eens een gezicht te zien bij de mensen die mijn weblog bezoeken, dat maakt het een stuk persoonlijker. Een echte foto is natuurlijk een beetje eng op internet, maar een cartoon look-a-like kan natuurlijk ook! Je blijft dan toch min of meer onherkenbaar. Er bestaan diverse websites waar je gratis een avatar van jezelf kunt maken. Zoals hier waar je jezelf na kunt maken in een manga tekenfilmstijl Γ  la Remi. Of hier waar je een South Park versie van jezelf kunt maken.

Nu wil ik graag een leuk smoelenboek samenstellen van zoveel mogelijk bezoekers van mijn weblog. Als je op een van bovenstaande websites een avatar hebt gemaakt, kun je een linkje naar dit plaatje in een reactie achterlaten of je stuurt je avatar naar dit e-mailadres met vermelding van naam of nickname, dan zorg ik dat je erbij komt te staan. Heb je een weblog of website zet dit er dan even bij, dan link ik het plaatje naar die website of blog.

Ik hoop dat jullie mee willen doen, ook de lurkers!

Marika
broertje
mama
papa
Willem
Alex
Hilde
Saskia
Aline
Sandra
Liesbet
Margrietgeniet
Truus
Min
Sjoukje
Olijf
Wilma
Mikelodeon
Liesbeth
Angel
Maryan
Remco
Leo
Thamara
Xiwel
Myrthe
oM
tD
Marion
Ikan-mas
Anita
Ria
Knetter
Wil/Rdam
Elisabeth
Edith
Es
Female
Β©oco
Melody
Els
Ciska
Kroossie
Saskia
Louisa
Heleen
Machiel

121 gedachten over “Weblog Smoelenboek

 1. Dat werkt zo niet Plaat… Alleen als je het plaatje op eigen webspace zou zetten, of photobucket. Maar ik heb hem al in de mail binnen dus komt goed.

 2. @oma: Haha leuk Maar voor het smoelenboek is het de bedoeling dat je een persoonlijke (iets gelijkende) avatar maakt op een van de websites die ik aangaf. Die avatars zijn makkelijker om te plaatsen en mooi uit te lijnen omdat beide sites een vierkant plaatje leveren. Anders wordt het zo’n allegaartje.

 3. Ik vind dat ik wel een smal lijf heb hoor. In werkelijkheid ben ik IETSJE breder. Whahahaha. Jouw Avatar is leuk gelukt. Ik vind jou inderdaad ook lijken. En broertje? Lijkt hij? Want eigenlijk gaat het bij nooit over hem en dat is wel een beetje jammer.

 4. Strak plan, dus nog meer mail.
  Als had ik bijna de PC een hijs gegeven omdat-ie vond dat Flash geupdate moest worden en dat maar bleef roepen. Maar de aanhouder wint zeg maar. En die aanhouder moet nu dus HEEL rap naar bed… pfffffff

 5. @Hilde: Gebruik jij toevallig Firefox als browser? Daar had ik het ook mee, met IE niet. Leuk dat je toch doorgezet hebt en dat je meedoet aan het smoelenboek.
  Welterusten!

 6. Helaas is mijn kennis van de computer en de mogelijkheden ervan zeer beperkt.Ik kom dus niet in jouw smoelenboek!

 7. Ik zal het ook eens proberen, ik vind het erg grappig. Ga je nu ook met Plato linken, hij de “interviews”, jij de “smoelen”. πŸ˜‰

 8. Saskia, Aline, Sandra, Liesbet, Margriet en Truus… ik heb jullie avatar binnen hoor, er wordt aan gewerkt. Er kwam even iets tussendoor ehh gevlogen, maar daar later meer over.

 9. @J.E. Mulder: Wat jammer nou Jan, is er niet iemand in je omgeving die je ermee kan helpen?
  @Allemaal: Er zijn er weer 6 toegevoegd, hartstikke leuk dat jullie zo spontaan meedoen! Wie volgt?

 10. Haha leuk idee!
  Ik ga er morgen eens goed voor zitten, want ik krijg nu alleen maar de melding dat ik iets moet updaten (ja ik gebruik ook Firefox), dus morgen meer!

 11. Hihi Plato het wachten is op een Willem die ook in het smoelenboek wil. Mijn smoeltje net naar Marika gemaild. En hΓ© verrek nog één naam te gaan en al mijn doopnamen worden genoemd πŸ˜‰

 12. leuk idee πŸ˜€ ik heb m inmiddels al gemaakt… nu nog wachten tot ie in mijn mail binnenkomt.. dan stuur ik m toe πŸ˜‰

 13. @olijf: Ik hoop dat het lukt, zou wel heel leuk zijn.
  @Willem: De naam is net aangepast.
  @Min: Je staat erbij!
  @angel: Bij mij kwam het direct binnen in mijn mail. Je hoeft het niet eens per se te laten mailen, als je avatar klaar is gewoon een schermfoto maken door op PrtScn (printscreen) te drukken, dit in een fotoprogramma plakken en bijknippen.

 14. @Wilma: Bij firefox schijn je de melding te krijgen dat je Flash moet updaten. Als je dit gedaan hebt dan zou het wel moeten werken. Ik heb zowel IE als firefox op mijn pc, zodat ik altijd kan wisselen als een van de twee problemen geeft.
  Als je die update melding krijgt moet je op Get flash player klikken en deze installeren. Bij mij werd dit bestand op het bureaublad gezet, eerst firefox uitzetten en daarna dubbelklikken op de “install flash player.exe.” (op het bureaublad), dan firefox opnieuw starten en dan zou het moeten werken.

 15. Ha, Marika, de bezoekersaantallen bij jou gaan als een speer omhoog, alleen ik al kom om de haverklap kijken of er al nieuwe avatars zijn toegevoegd, whahaaaaa

 16. @Sjoukje: Je staat erbij! Tss.. zij moet weer een masker op hoor hahaha, maar wel weer toepasselijk omdat het een kattenmasker is.
  @Margriet: Gisteren ging de teller al over de 200 (unieke bezoekers) voor het eerst. Het is wel een succes hΓ¨? Het leek mij zo’n leuk idee en gelukkig vinden meer mensen dit, anders zou het maar een dun boekje worden.

 17. Wat een leuke serie wordt dit. Zou ik nou weer niet op gekomen zijn. En op die weblogs kom je nu ook die avatars tegen. Gezellig.

 18. @Lisette: Heb je het ondanks die melding wel geprobeerd te verzenden? Want ik kan me ook zoiets herinneren maar kon het wel gewoon verzenden.

 19. @Angel: Ja hoor ging goed, staat er al bij. Die ogen… LOL
  @Maryan: Je staat er inmiddels ook al bij, leuk om zo toch een beetje een beeld van iemand te krijgen.

 20. Die pet van Maryan…dat is hem precies hoor. Ik kan er nu over oordelen.
  Ik zie ook dat Olijfje jouw jurk heeft gepikt, Marika….hoe moet dat nou? Toch maar een berenvelletje dan?

 21. @ plato.. klopt..en nog steeds :p πŸ˜€
  marika.. ik schijn echt van die grote ogen te hebben volgens mijn familie.. nou ja… niet zΓ³ groot natuurlijk πŸ˜€ πŸ˜‰

 22. Ik dacht dat ik al bij je gereageerd had, maar dus niet. Ik vond dat masker wel grappig en ook bij mij passen. Een hele leuke en succesvolle aktie, Marika.
  OT. Yvy begint ook wat dikker te worden, ik zal haar eens wegen.

 23. Wat leuk om te zien dat je verzameling steeds groter wordt! Ik heb je weblog trouwens ook een beetje gepromoot via een logje. πŸ˜€

 24. Jeee, wat een succes hier. Geweldig. EΓ©n grote familie…en ze willen maar niet oud worden. Whahahahaha.
  Xiwel….als ik een keer in Alkmaar ga wandelen dan ga ik naar je uitkijken. Want met deze outfit herken ik je zeker πŸ™‚

 25. @Marika: Leuk dat je die nog gevonden had. πŸ™‚
  @Plato: Geef anders een gil, inmiddels ben ik wel instaat om een aparte rondleiding te geven.

 26. Xiwel: is goed, lijkt me erg leuk. Vraag ik Vedat ook mee, die zou eens bij me langskomen. Alleen moet ie helemaal uit het oosten komen. Even over nadenken.

 27. Krijg ik uitstel tot ik weer terug ben?
  Het wordt uiteraard een Southpark figuurtje, dat kan ik je wel al vertellen. Gebaseerd op Eric Cartman natuurlijk, hoe kan het ook anders?

 28. is het nu plato is het nu willem of is het wim .meneer of of
  ik raak nu in de war ik noem je gewoon bij je naam en dan zeg jij mevr Bgroetjes yvonne

 29. Ik heb een poging gedaan ‘me’ aan je verzameling toe te voegen en het je per email verstuurd.
  Nu maar hopen dat het gelukt is ;-]
  groet
  es

 30. Het wil mij maar niet lukken, misschien ligt het aan Vista?
  Ik ga het nog wel proberen, later πŸ™‚
  Leuk hoor, al die smoelen πŸ™‚

 31. Zo mooi…..een heel schoolklasje knappe meiden en dan ineens twee van die kale kerels er tussen. Whahahahahahaha…..het is ook echt een smoelenboek.


 32. Wat een leuk idee is dit zeg! Heb m dus ook maar aangemaakt en je mag m er bij zetten hoor! De link naar mijn log heb je ook , dus het gaat wel goed komen!
  Zou leuk zijn als dit meer bekendheid zou krijgen….. wellicht dat er dan meer loggers mee gaan doen?
  Fijne dag, lieve groeten, Melody

 33. Hee Marika, wat leuk he al die “smoeltjes”. Bedankt voor je reakties op mijn blogje.
  Maar zo mooi als jouw blogje is hij nog lang niet he.
  Groetjes Els.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s