Uh Oh…

Vrouwtje heeft weer iets besteld… Alsof dat flitsding nog niet genoeg was, ik ga maar vast onderduiken want het is straks gedaan met de rust.

Al is de videofunctie van mijn fototoestel best leuk, toch heeft het nogal zijn beperkingen. Zo kun je tijdens het filmen niet inzoomen en niet opnieuw scherpstellen. De bestandsgrootte is nogal aanzienlijk zodat een 2 GB geheugenkaartje snel vol zit. En het geluid is erg slecht, er zit constant een hoge fluittoon doorheen.

Inmiddels heb ik al 53 GB aan filmpjes op mijn harde schijf staan. Omdat ik steeds vaker film ging ik eens wat rondkijken naar een camcorder. Gewoon iets dat net even beter is dan wat ik nu heb, en niet te duur.

Het is deze JVC mini-DV camcorder geworden, hij wordt vandaag of morgen thuisbezorgd. Met beeldstabilisatie en 35x optische zoom. In een review werd hij beter bevonden dan een vergelijkbare maar duurdere Sony handycam. De JVC gaf bij de optische zoom een veel stabieler en scherper beeld, toch wel belangrijk.

Ik keek net bij tracktrace.nl waar het pakketje nu is, de chauffeur is onderweg las ik, joepie! Nu nog wat ruimte vrij gaan maken op mijn harde schijf voor alle nieuwe filmpjes. Gisteren 25 DVDtjes gehaald om alles over te zetten op DVD, daar ben ik nog wel even zoet mee. Naast de 53 GB aan filmmateriaal heb ik ook nog 20 GB aan foto’s wat op DVD gebrand moet worden… ai ai ai.

14 gedachten over “Uh Oh…

 1. Wat kan een mens tegenwoordig toch bezig zijn met die nieuwe technologie he? IK heb intussen vier digitale foto- en een digitale filmcamera. Mijn mobiele telefoon nog niet meegerekend……Externe harde schijf voor opslag van het materiaal, diverse schijfjes gebrand etc. Mooie tijd….Veel plezier met je nieuwe camera!

 2. @Leo: Het is ook zo’n mooi spul hè? Ik heb 3 digitale camera’s en nu dan (bijna) 1 digitale videocamera. Verder een Sony Ericsson GSM met 3 MP camera die ik vorig jaar gewonnen heb.
  Op zolder ligt nog een oude VHS-C videocamera, daar heb ik vroeger ook heel veel mee gedaan. Maar ja daar heb je niks meer aan, accu is overleden en die worden niet meer verkocht, de bandjes ook niet denk ik. Maar wat een verschil in grootte, gisteren even bij BCC binnengelopen om te zien hoe groot ze ongeveer zijn in het echt. Wat klein!
  Nu moet ik nog een keer zo’n apparaatje hebben waarmee ik mijn (homevideo) videobanden kan overzetten naar de pc, zou zonde zijn als die beelden verloren gaan. Ik durf die videobanden haast niet meer af te spelen omdat ze dan steeds in kwaliteit achteruit gaan.

 3. @J.E. Mulder: Dank je wel! Het is geen DVD camcorder hoor. DV staat voor Digital Video, deze JVC camcorder gebruikt kleine DV tapes. En die kosten maar zo’n 2 euro per stuk voor 60 minuten film.

 4. Marika, heb je ‘m al??? De hele middag op de uitkijk gestaan zeker. 😉
  Enne…. Nickie laat Bibi weten dat ze met haar meevoelt.

 5. @Truus: Ja hij is binnen! Hij is nu aan het opladen, duurt anderhalf uur. Rond 5 uur kan ik hem dus pas proberen. Ik zit me nu te verdiepen in de gebruiksaanwijzing en vraag me af hoe ik de filmbeelden straks van het bandje op de pc krijg. Hij heeft wel USB aansluiting maar in de manual zie ik alleen iets over stilstaande beelden overzetten via USB. De software die erbij zit lijkt ook alleen foto’s over te zetten.
  Zul je zien dat ik straks ook nog een firewire kabeltje nodig heb. Nou ja… zien we dan wel weer.
  Bibi vindt het doosje erg leuk, werd gelijk in beslag genomen.

 6. Je hebt Bibi er hier zo heerlijk op staan. Om op te vreten. Fijn joh, dat je die camcorder al kunt gaan proberen. Wij zien de resultaten straks weer graag netuurlijk. Maar eerst jij heel veel plezier er mee

 7. Dat is een mooie aankoop. Wat zul je daar een plezier van hebben. Ik ben erg benieuwd naar je eerste filmpje. 🙂 En sterkte met die handleiding.

 8. De mijne heb ik nu een jaar en ik heb er ineens heel veel ideeën voor..
  Muziekje eronder (dankzij Maryan).
  Voorpret!!

 9. neeeeeeee niet nog meer filmpjes
  ik ben benieuwd hoe hij je bevalt en hoe de filmpjes er uit gaan zien. heel veel speelplezier ermee

 10. Ik ben benieuwd hoe deze camera jou bevalt. Werns je heel veel plezier ermee. Leuke foto van Bibelotje, ze kijkt zo lekker dromerig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s