Mini meeting

Vandaag was een bijzondere dag, Plato (bekend van Plato online) zou mij met een bezoekje vereren en een aantal boeken meebrengen die hij wel kon missen.

Het hele eind van Noord Holland naar Den Bosch met het openbaar vervoer, als dat maar goed gaat dacht ik, want Plato reist zonder horloge en zonder mobieltje. Erg knap hoor dan moet je veel vertrouwen hebben in het openbaar vervoer, dat alles op tijd rijdt en je dus ook niemand hoeft te bellen i.v.m. vertragingen, ontsporingen, kapingen, overstromingen, aardbevingen… (jaaaa je weet maar nooit). Het was daarom wel even spannend of we elkaar op het afgesproken tijdstip zouden treffen op het station. Als het ergens misgaat onderweg kun je elkaar niet bereiken.

Rond half 11 kwam ik met de bus aan op het station en de trein met Plato erin zou omstreeks 10:36 binnen komen tuffen. Ik zette er stevig de pas in terwijl ik omhoog tuurde naar de borden op zoek naar perron 6. Gelukkig keek ik ook nog een keer recht vooruit want wie stond daar midden in het gangpad… Plato! Hij had een trein eerder genomen en liep daardoor al een kwartier rond op het station. Ik herkende hem direct van de foto’s en hij mij ook, die blik van herkenning ineens, zo grappig. Plato is in het echt precies die aardige en sympathieke vent zoals ik hem ken van zijn weblog. Het voelde daarom helemaal niet vreemd of onwennig.

We namen de bus naar mijn huis, die er in plaats van 15 minuten deze keer een half uur over deed, volgens mij nam de chauffeur de toeristische route. Ach ja heeft Plato gelijk wat van Den Bosch gezien. Mijn ouders wilden ook graag kennismaken met de beroemde Plato en kwamen vrijwel tegelijk met ons aan bij mijn woning. Het was erg gezellig en er werd over van alles en nog wat gekletst. Plato heeft zich heldhaftig door een chocolade bol heengeworsteld en wist na deze zwaar op de maag zoetigheid toch nog een broodje naar binnen te werken. *applaus*

Iets later dan de bedoeling was (soms vliegt de tijd) heb ik Plato eind van de middag weer op de bus gezet richting station, vergezeld door een van mijn bloempotmannetjes die hem gezelschap wilde houden. Zijn afspraak in Tilburg zou hij in elk geval niet meer op de afgesproken tijd gaan halen. Hopelijk is het allemaal goed afgelopen en is de terugweg voorspoedig verlopen.

Plato wist 12 boeken in zijn tas mee te zeulen voor mij, het is een verzameling griezelverhalen en SF boeken, ik ben er heel blij mee en kan haast niet wachten om eraan te beginnen.

16 gedachten over “Mini meeting

 1. Plato reisde om 8.40 af vanuit de Zaanstreek om zich, zonder mobiel en horloge naar Marika te begeven. Hij had daar een heel prettig gevoel bij want Marika was voor hem al die tijd al een open, spontane meid zoals je die niet vaak tegen komt. Dus dan is een dagje reizen ook niet echt een opgave.
  De trein reed perfect op tijd en een paar uur later drentelde ik al op het station rond. Plotseling realiseerde ik me dat ik op een ander perron was aangekomen omdat ik een iets andere trein had genomen. Overal kijken…waar zou ze zijn. En ja…ineens kwam ze daar aanstappen. Ik herkende haar meteen. Een feest der herkenning en iets van: meteen thuis voelen bij…(en dat overkomt Plato, die een kritische knar is, niet vaak) want de Marika die ik ken, is goedlachs, open spontaan en ja…ik moet hier de waarheid zeggen…gewoon een hartstikke lieve meid.
  Na de toeristische route door den Bosch kwamen we aan bij de tuin der tuinen. Aan de voordeur stonden de ouders al te wachten. Ik vond het erg leuk hen te ontmoeten en ja, de onderwerpen vlogen al snel over tafel. De Bosse Bol vond zijn weg en legde een stevige bodem.
  Tijdens de rondleiding door door Paleisje opdeKiek kwamen we ook in de werkkamer waar alle creativiteit losbarst. En dan zie je al snel dat dit bij Marika niet gewoon maar een beetje leuk amateurwerk is. Nee, ze is werkelijk professioneel met een scherp ookg oog voor detail.
  Daarna aten wij van de broodjes die al snel boven op de bosse bollen stuiterden. Zelfs nu ik dit stukje schrijf voel ik alles nog zitten. Zo goed werd er voor mijn inwendige mens gezorgd.
  Zo rond half vier moest ik er weer vandoor omdat ik dochter (die ook in Brabant woont) moest helpen met haar belastingformulier.
  Ik was iets te laat, maar ach…dat had ik er wel voor over. Want deze dag..nou ik had hem echt niet willen missen.
  Marika, hartstikke bedankt. Een enorme knuffel voor jou.

 2. @Plato: Jij ook heel erg bedankt voor de gezellige dag en voor je uitgebreide reactie of ehh zeg maar gerust log. Wie weet kom ik ook nog eens jouw tuin bewonderen in het echt, kijken hoeveel soorten brandnetels er groeien enzo.
  @PeterS: Het was ook heel leuk. En grappig inderdaad nu die twee verhalen achter elkaar staan, van 2 kanten gezien.

 3. Marika, jij bent bij mij altijd van harte welkom. Dus dat Wie Weet, mag van mij zo weg. Frans en Jo zijn beslist ook welkom.
  Ga ik voor je koken (slik, oeps wat zeg ik nou…jullie zijn vast fijnproevers).

 4. Ha Marika Den Bosch dus.. Mooie waterstad. En die mok vond ik bij Plato al schitterend. Bij de raam dacht ik trouwens aan “de Meer”. Die bestaat namelijk, waarom zou er geen de raam bestaan.. Meneer / Mevrouw de Raam ach dat klinkt goed..

 5. @Plato: Mijn ‘wie weet’ sloeg met name op het reizen, da’s een hele onderneming voor zo’n kneus als ik.
  @Min: Ik denk dat Plato’s “MOK” een afkorting is voor Mariek op de Kiek. In Bosch dialect zeggen wij nog wel eens “de raam” i.p.v. het raam, ik merkte dat ik het gisteren een paar keer zei en dat vond ik zelf wat irritant, het was Plato niet eens opgevallen zei hij.

 6. Mokje, dat van de raam viel mij niet op. Toen je er zelf om moest lachen, wist ik het natuurlijk. Ik vind het totaal niet irritant, eerder leuk.
  En ja…MOK is natuurlijk die afkorting. Het leuke is dat er nu altijd een MOKJE bij mij op het dressoir staat. Zo heb ik hem gedoopt.
  Ik ben net naar de Noordgrens van Wormerveer gewandeld. En ik heb daar eens flink tegen staan duwen. Op een bepaald moment meende ik toch een kleine verschuiving zuidwaarts te hebben bewerkstelligd. Maar iets in mij zegt dat dit niet de oplossing is.
  Ik denk er verder over na.

 7. Ghegheghe…verontschuldig je niet. Ik heb jouw mok ook van hyves afgehaald en toen de andere 3 potjes (na de foto te hebben opgeslagen) er afgepicasaat.

 8. Aangenaam hè, zo’n weblogbezoekje! Ik kan er over meepraten, heb er al diverse gehad, maar ook gebracht, een aanrader hoor!
  Mmmm, zo’n Bossche Bol, maar daar moet je je eigenlijk wel een beetje op voorbereiden want het is een hele hap!
  OT @ Met de auto dus… heuvelachtige route las ik, nee dan snap ik dat je niet gaat fietsen, ik heb al moeite bij de lichtste hellingen, niks voor mij dus. Of zo\’n fiets met elektrische aandrijving, dan is het misschien te doen. 😉
  Nou, zo dacht ik er dus ook over! ;-))
  Fietsen is leuk als het niet waait, of met de wind in de rug en dan op het vlakke land!

 9. Wat leuk dat jij en Plato elkaar nu in “het eggies” ontmoet hebben en dat het zo goed klikte. Enne, toen ik MOK bij Plato zag moest ik gelijk aan jou denken, zo van, dat is echt iets voor Marika. Grappig hé.

 10. Wat leuk dat jullie elkaar in het echt ontmoet hebben. Ook erg leuk om van beide kanten een verslag te lezen. Je hebt weer heel wat te lezen Marika, wens je heel veel leesplezier!
  Groetjes Sjoukje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s