Het padden mysterie

De pomp van de waterfontein leek het niet meer te doen, maar toen ik door het luikje van de waterbak keek was dat niet zo verwonderlijk, er zat gewoon te weinig water in de bak. Ergens wel vreemd want ik had hem pas nog met een paar gieters water bijgevuld, even in de gaten houden of de bak niet lek is.

Terwijl ik door het luikje tuurde zag ik ineens weer een pad voorbij zwemmen. Het is toch niet waar?? De laatste keer dat ik de waterbak schoonmaakte, heb ik het deksel met horrengaas afgedekt met keien erop, zodat er nu zeker geen padden meer in de waterbak konden komen. Hier snap ik dus helemaal niks meer van!

Tja, ik heb hem er maar weer uitgevist en ik zal voortaan iedere week even kijken of ik iets zie zwemmen. Het padden mysterie is dus nog steeds niet opgelost…

11 gedachten over “Het padden mysterie

 1. Met handschoenen aan, held! 🙂 Da’s toch raar he, dat ze zelfs door horrengaas komen? Zet er een cameraatje bij…. @ Ik heb geen extrene flitser hoor, flits haast nooit, zeker mijn bloemen en beesten niet. Ik vind het licht danm veel te hard…. Zonnige dag, om een uur of 10, geeft de beste resultaten….

 2. Mooie foto van je pad en het filmpje is erg grappig. Hij vindt het wel best op die gele handschoen, geeft knipoogjes en zo….
  Het is trouwens een aardig grote pad dus hoe die er nu weer inkomt???

 3. Ha Marika,
  Grappig een pad als tuindier, wij hebben wel kikkers in de vijver. oma
  ot. Is er nog nieuws over Sjoukje?

 4. Stuur ze maar naar mij toe, Marika…ik wil graag padden en kikkers in de tuin. Lijkt me zo leuk. Zou die pad daarin geboren zijn en zoveel water hebben gedronken dat…..nee, dat kan toch niet. Wat een mysterie.

 5. @PeterS: Ja maar de vorige keer zat de pomp vol pieren, nu alleen te weinig water in de bak, en het was een levende pad deze keer…
  @Mickey S.: Een kikker kan in een knappe prins veranderen, een pad zal wel een soort Quasimodo worden, dat heb ik dan weer…
  @Miriam: Die handschoenen had ik aan omdat ik misschien weer tussen de pieren moest graaien om de pomp na te kijken, dat ik een pad tegen zou komen wist ik natuurlijk niet. Die zou ik inmiddels wel zonder handschoenen aan durven raken.
  Om een uur of 10 in de ochtend staat de zon hier niet echt gunstig boven de tuin, op het eind van de middag heb je hier vaak het mooiste licht. Op de Canon 10D zit een ‘zelfdenkende’ flitser die flitst minder hard als het object dichtbij is en harder als het veraf is. Met de Powershot flits ik meestal ook iets bij op de laagste stand in macro, anders krijg ik geen scherpe foto, de camera heeft geen beeldstabilisatie. Soms plak ik een stukje keukenpapier over de flitser, dat scheelt ook veel. Bij binnenfoto’s van de katten probeer ik wel zonder flitser te fotograferen.
  @Truus: Het was eigenlijk maar een kleintje, maar op de foto en in het filmpje lijkt hij veel groter. Hij is kleiner dan de eerste padden die ik op de film heb gezet. Maar ja groot genoeg om niet door het horrengaas te passen, ik snap er nog steeds niks van.
  @oma: Ik zag hem vanmiddag weer langshuppen in de buurt van de fontein, hij leeft gelukkig nog.
  @Monumentje: Eindelijk vaste grond onder zijn voeten, hij zal wel moe zijn geweest van het rondjes zwemmen.
  Plato: Misschien toch eens iets verzinnen van een trapje zodat ze in en vooral weer uit de bak kunnen.
  Jij hebt toch een vijver? Dan heb je vast wel padden of kikkers, padden zitten vaak verscholen en gaan meestal pas bij regenachtig weer en in de avond aan de wandel. Moet je eens ’s avonds rondkijken bij je vijver met een zaklamp.
  @Marnix: Hij zat gelukkig niet in de pomp hoor, gewoon in de waterbak. Ik vind het zo grappig dat ze zich zo makkelijk eruit laten halen, ze klemmen zich gelijk vast aan je vingers.

 6. je water verdampt meid.. door de warmte..ook mijn waterpartij moet ik elke dag een heel end bijvullen.. ook al gebruiken de katten m als waterbak… zóveel drinken ze nou ook weer niet.. 😀
  hier huppen ook regelmatig kikkers en padden door de tuin..komt door het vijvertje van de buren..zijn mooie beestjes..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s