Voortuin mei 2008

De hangflor bakken in de voortuin zijn weer gevuld met plantjes en de rest van de tuin groeit ook goed dicht. Wat gaat dit hard in een jaar tijd!

Eerst even een terugblik, de voortuin van april/mei 2007.Voortuin mei 2008

Ik denk dat ik die forsythia flink ga snoeien, want zo zie ik nog weinig van mijn bloembakken. Eigenlijk zou ik hem eruit willen halen maar de kluit groeit onder de bakken door, ben bang dat de bloembakken op dat punt gaan verzakken als ik hem weghaal. Tja dan maar flink kort snoeien.

Nu nog borderrollen langs het pad plaatsen, zodat ik cacaodoppen tussen de planten kan gaan strooien. Zo’n opstaand randje is geen overbodige luxe, dankzij de merels lagen de doppen vorig jaar steeds midden op mijn pad. Ik heb ze al in huis maar wil ze eerst nog beitsen zodat ze donkerder van kleur worden en langer meegaan.

16 gedachten over “Voortuin mei 2008

 1. Wauw, leuk he al die plantjes in de tuin. Ik hoop ooit ook een mooie tuin vol plantjes en bloemetjes te hebben. Nu heb ik alleen onkruid en heeeeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeel brandnetels (tenminste als ik er niks aan doe, nu zijn ze grotendeels weer ff eruit gerukt…)

 2. Nou, dat is in ieder geval goed gegroeid daar!
  Gewoon doen hoor je forsythia kort snoeien, dan bloeit ie volgend jaar weer heel mooi, maarja, blijft wèl groeien hoor!
  Het ziet er heel gezellig uit, succes met de borderrollen!

 3. Het is inderdaad hard gegaan in een jaar tijd. Het halen van de borderrollen was weer een hele expeditie zag ik. Toch bewondering hoor, wat jij daar, met alleen een fiets, altijd weer voor elkaar weet te scharrelen.

 4. @Monumentje: Hier was de tuin redelijk onderhouden toen ik hier kwam wonen, dat scheelt een hoop, vooral een hoop onkruid.
  @J.E. Mulder: Heb je wel een balkon? Daar kun je ook iets leuks van maken hoor.
  @Vierkatjes: Ja deze week eens de snoeischaar erin zetten, het mooiste is er nu toch al af, bloeit alleen in het voorjaar hè?
  @Margriet: De plantjes doen het er ook erg goed in. Ik heb er hangpetunia’s en hanglobelia’s ingezet net als vorig jaar. Ze moeten nog gaan hangen, hopelijk wordt het net zo mooi als vorig jaar. De bakken aan de andere kant zijn van de buren, die hebben er nog geen plantjes ingezet, maar dat komt vast nog wel.
  @Remco: Wat saai zeg… De meeste voortuinen hier in de buurt zijn niet veel meer dan dat, ze gooien het vol met keien of grind of alles wordt betegeld.
  @Mickey S.: Ik had die rollen eigenlijk met de fietskar willen halen, maar ik had even geen zin om dat ding in elkaar te zetten. Maar 4 rollen op twee fietsen ging prima.
  @Yvette: Ik ben nog vergeten de balkonbakken op de foto te zetten, daar had ik vorig jaar viooltjes in en deze keer voor het eerst hangpetunia’s (Surfinia).

 5. Wat gaat dat hard in een jaar tijd hé! Het ziet er gezellig uit. Zelf heb ik mijn voortuin ook vol met planten staan, kunnen mijn katten zich tenminste verstoppen voor al die honden die hier uitgelaten worden. 😉 En ja, die merels zijn altijd op zoek naar iets eetbaars en als je erover nadenkt hebben ze nu jongen dus meer eten nodig, logisch dat ze dan meer omspitten (lijkt mij).

 6. Dat is inderdaad een verschil hè? Zo kun je goed zien, dat alles toch wat zon en warmte nodig heeft.
  Wat een goed bericht las ik bij Sjoukje.
  Fijn dat je iedere keer de logjes plaatste,
  zodat iedereen en ook ik, op de hoogte bleef.
  Heel erg bedankt daarvoor.
  Groetjes en liefs.
  Trees.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s