K’nex zweefmolen

Mijn vader heeft weer een nieuw speledingetje. Hij kwam laatst thuis van het Kruidvat met een K’Nex bouwdoos die in de aanbieding was. Tja mannen, ze blijven altijd een beetje kind hè? Of het nou Lego, miniatuur treintjes of in dit geval K’Nex is, ze blijven het onweerstaanbaar vinden. Ik eigenlijk stiekem ook… ssst.

Pa met zijn zweefmolen

Je kunt met deze bouwdoos 2 verschillende dingen maken, een zweefmolen en nog een ander eng ding dat verdacht veel op een kermisattractie lijkt die ik afgelopen zomer voor de Hema zag staan. Het leuke van deze bouwsets is dat het echt kan bewegen d.m.v. een motortje.

De zweefmolen zit al in elkaar en het werkt nog ook! Ik had toch minstens verwacht dat er her en der onderdelen gelanceerd zouden worden tijdens het rondzwieren maar helaas. Ik heb er uiteraard even een filmpje van gemaakt. Jammer dat YouTube altijd zo’n low res versie van je filmpje maakt. Bij een rustig bewegend beeld valt dat niet zo op maar bij dit snelle gedraai dus wel, zoveel blokjes… het lijkt wel lego.

Ik merkte net dat het filmpje er iets minder blokkig uitziet via Photobucket, dus heb ik de boel even aangepast.

http://s27.photobucket.com/flash/player.swf?file=http://vid27.photobucket.com/albums/c195/mariekopdekiek/weblog3/zweefmolen-1.flvEr worden trouwens ook erg leuke achtbanen gemaakt met K’Nex zoals je in dit filmpje kunt zien, wow!

12 gedachten over “K’nex zweefmolen

 1. Ik vind het monnikenwerk om zoiets in elkaar te zetten.Ik heb het geduld er niet voor. Ik blijf het knap vinden dat je vader dit kan.

 2. oooo gelukkig dus ik kan met gerust hart mn lego van zolder halen
  maar petje af dat je vader t durft (zonder bang te zijn om voor gek te worden verklaard) en dat t ook zo mooi functioneert.
  ps.
  alleen t stoppen is wel erg abrupt volgens mij vlieg je zo uit de stoeltjes whahahaha

 3. Tja.. Knex is natuurlijk wel leuk, maar wat mij betreft gaat er helemaal niets boven Lego. Al was Mecano vroeger een goede concurrent.

 4. Dat ziet er goed uit zeg!
  Ik heb eens bij iemand een K’nex reuzenrad gezien van zo’n 1,5 meter hoog!
  Lego Technic is trouwens ook leuk om te maken.

 5. hey
  altijd leuk he dag bouwen. Ik vind het knap dat je het gedult er voor zou kunnen opbrengen om zo iets helemaal in elkaar te zetten. wij hebben een hele grote lego bak staan. en dat is helemaal een ramp, uren bezig voordat je een onderdeeltje hebt gevonden.
  maar mooi zo’n bezigheid

 6. Het blijft inderdaad gewoon onwijs leuk spul! 🙂
  Heb ook stiekem nog even naar benee gescrolld verder, wow prachtige foto’s! 🙂
  Alvast een prettig weekend toegewenst.

 7. Wow wat een geweldige zweefmolen kan me voorstellen dat het leuk was om hier mee bezig te zijn al lijkt het mij een hele klus. Ik heb mijn ogen uitgekeken wat er allemaal te maken is met Knex echt geweldig….Prettig weekend

 8. Dat heeft je vader leuk gedaan Marika. Frans, mijn complimenten voor je geduld en je creativiteit. Ik zou na 5 stukjes al gek geworden zijn van de handleiding.
  (* Maar leuk is het wel*)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s