Aan de deur wordt niet gekocht

Vroeger had je stickers met daarop de tekst “aan de deur wordt niet gekocht”, om op je voordeur te plakken.
Omdat er steeds meer ergernis ontstaat over de opdringerige manier van verkopen aan de deur door o.a. energieleveranciers, heeft het programma Tros Radar een sticker gemaakt die je vanaf nu bij de voordeur kunt hangen om te laten zien dat je hier niet van gediend bent.

Deze ‘sticker’ kun je inmiddels (23-11-2016) niet meer downloaden bij Radar. Daarom heb ik hem nu hier neergezet waar je hem kunt downloaden/opslaan. Zelf heb ik hem verkleind en afgedrukt en daarna geplastificeerd, zodat het waterbestendig is. Hij hangt nu bij de bel, ik ben benieuwd of ze voortaan mijn deur voorbijlopen. En als ze toch nog aanbellen kan ik nu direct naar dat plaatje wijzen en vragen wat er mis is met de oogjes.
Zouden ze ook zoiets hebben voor Jehova’s getuigen?

18 gedachten over “Aan de deur wordt niet gekocht

 1. Yep, ik heb hem nu ook. Nog even plastificeren en dan hangt ie bij de voordeur. Dank je wel. Dat scheelt weer een stuk irritatie.

 2. Dat is een goed idee, ik ga hem ook bestellen. Wat Yvy betreft kan ik nog niets merken van krolsheid. Volgende maand laten wij haar helpen samen met Shanty. Min zoon en zijn vriendin werken dus brengen wij ze samen naar de dierenarts.
  Groetjes en nog een fijne dag verder.
  Sjoukje

 3. Geen slecht idee, die wil ik ook wel. Dat die mensen aan de deur verkopen vind ik nog gaan, die werken voor de centen. Maar wanneer ze agressief doen denk ik daar meteen héél anders over. Daarbij komen ze ALTIJD ongelegen. We eten nooit op standaard tijden en tóch voelen ze feilloos aan wanneer ze hier de wijk in moeten 😉
  OT; bedankt voor je tip vanwege die balk. Ik had het idd gelezen (heb helemaal geen mail gehad) op een weblog. Nou kon ik er op gokken en even afwachten (hij gaat alleen maar op zwart en als je dan die code weghaalt krijg je ‘m weer terug) maar dat is zo’n gedoe. Uiteindelijk is het lang genoeg goed gegaan. Ik heb vanmiddag een smsje verstuurd. Wegistieweer. Dat lelijke ding hahaha.

 4. Ik ga voor de Jehova’s versie.
  Twee weken terug nog. Een jonge vrouw met haar 3-jarig dochtertje. Kwamen mij de waarheid brengen.
  Tja, voor dat kleine kind probeer je dan toch een beetje netjes te blijven….

 5. Ja, ik heb het ook gezien gisterenavond, maar gelukkig komen ze hier (nog) niet aan de deur, dat is dan weer het voordeel van buiten het dorp wonen (zolang dat nog duurt)
  Zoiets is natuurlijk voor Jehova’s eenvoudig zelf te maken, vrienden van ons kochten ooit een huis waar zoiets al op de voordeur zat, dat hebben ze zo gelaten en het werkte nog ook.
  Wat ook helpt, dat hebben wij zelf in de jaren ’80 eens gedaan, is die mensen aanspreken en vragen of ze alstjeblieft door willen geven bij hun clubje dat ze niet meer bij je aanbellen, dat werkt ook!

 6. vroeger had je toch stickers waarop stond
  “aan de deur wordt niet gekocht……….. en bekeerd zijn we ook al” voila hier je sticker tegen de opdringerige gelovigen

 7. Vroeger hadden wij ook zo’n sticker. Aan de deur wordt niet verkocht………..en bekeerd zijn we ook al.
  Hielp wel tegen verkopers maar niet tegen jehova’s.
  Ik ga de sticker ook even downloaden.

 8. Oh hahaha nou denk ik er ineens aan; gisteren kwam ik van school terug en zag aan het begin van de straat mensen met zo’n koffertje onder de arm bij een voordeur staan. Ik wist meteen genoeg (moest meteen aan deze log denken). Toen ik binnen was ging de bel. Heb ik mooi niet open gedaan (ja duh, kon de voordeur niet vinden hahaha). Is wel vet balen als het straks de postcodeloterij is met de mededeling dat we binnenkort met de straatprijs op tv komen hahaha 😉
  Ik moet die plaatjes dus écht snel op de voordeur plakken ;).

 9. Hallo Marika,
  Ontzettend bedankt voor de sticker. Ik plak hem deze week nog op, ben het zo zat die schooiers aan mijn deur. Vooral als ze niet willen weggaan.
  gr. Marianne

 10. Voor wat betreft de kinderen bij de Jehova’s. Dit is een tactiek;trap er niet in!! Ook deze kinderen moeten er maar aan geloven. Zij leuren straks bij de deuren!!
  Voor een sticker voor Jehova kunt u deze tekst gebruiken: geen geloofgeleur bij deze deur!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s