Power of the Dark Crystal

Wie kent de poppen fantasyfilm The Dark Crystal nog uit 1982? Deze film werd geregisseerd door Jim Henson, bekend van de Muppets. De personages en kostuums werden ontworpen door Brian Froud, die voor mij al heel vroeg een bron van inspiratie was.

In die tijd bestond er nog geen computeranimatie en moesten de poppen nog echt met de hand d.m.v. stokjes en draadjes bewogen worden. Ik vond de film echt ontzettend knap gemaakt. Als je het nu terugziet dan zie je wel dat de effecten verouderd zijn, maar goed we hebben het dan ook over 25 jaar geleden.

Volgend jaar komt Power of the Dark Crystal uit, het tweede deel! Dit vervolg zal gebruik maken van zowel poppen als CGI, en speelt zich af honderden jaren na het origineel. Genndy Tartakovsky bekend van o.a. Star Wars: Clone Wars, zal de regie op zich nemen. Brian Froud zal opnieuw de personages ontwerpen. 

Het verhaal gaat over een mysterieus meisje gemaakt van vuur, dat een scherf van de crystal steelt in de hoop de stervende zon nieuw leven in te blazen. Jen en Kira zijn inmiddels koning en koningin en moeten vechten voor het behoud van hun koninkrijk wanneer het beruchte kristal weer barst.

Leven die twee nog steeds zul je denken? Ja blijkbaar kunnen Gelflings erg oud worden, zoals je ziet op de foto zijn ze ook wel iets verouderd.

Ik ben wel erg benieuwd naar deze film, hij wordt ergens begin of midden 2008 verwacht.

Hieronder een clip met beelden uit The Dark Crystal (1982).

13 gedachten over “Power of the Dark Crystal

 1. Oh wat raar dat ik die helemaal niet ken??? Ik heb het filmpje bekeken en die poppen doen me een beetje denken aan die pop van de link naar jouw poppensite. Wat is de muziek trouwens mooi. Mysterieus.Die film wil ik wel eens zien!
  O ja, ik wil je ook nog zeggen dat Stef en ik genoten hebben van de filmpjes met bibi en Toots. Die foto met dat pootje van Toots om Bibi vand ik echt geweldig. Zoooo schattig!

 2. Wat Emmelinda zegt, kwam ook in mij op. Ken de film vaag, maar eerlijk gezegd is dat niet helemaal mijn genre.
  Knap gemaakt, dat wel. Maar vond The Muppets toch leuker 🙂

 3. @Emmelinda: De muziek in deze clip is van Enigma, ik denk dat het filmpje samengesteld is door een fan, de muziek hoort dus niet bij de film maar ik vond het wel mooi passen bij elkaar.
  Ik dacht al wel dat je de filmpjes bekeken zou hebben hehehe, mag je al een kitten erbij of is hij nog steeds niet overtuigd? ;o)
  Welkom terug trouwens!!
  @PeterS: Bij de Muppets ging het om de humor, deze film is een stuk serieuzer hoewel ik toch wel een paar typische muppets voorbij zag komen hoor. Deze film is heel bekend bij met name fantasy liefhebbers, net als de film Labyrinth waar Brian Froud ook aan meegewerkt heeft.

 4. Oh echt waar? Die moet ik zien! Ik ben dol op dit soort films. Vroeger gingen we altijd naar het Poppentheater in Dordrecht, EI-EI van ? van Dalsum, prachtige poppen maakte ze, ik was altijd diep onder de indruk….

 5. De beelden komen me bekend voor.. ik denk dat ik m toen gezien heb..t is helemaal mijn genre film ..maar ja.. toen was ik dus ergens rond de 27.. en das lang geleden.. 😀
  knufff

 6. @Elisa: Maar die film hebben ze later nog wel eens herhaald hoor. 😉 Ken je Labyrinth dan ook niet, die kwam 4 jaar later uit? Met David Bowie als Goblinkoning. Ook die is nog vaak op tv geweest. En Legend met een hele jonge Tom Cruise, die was pas nog op tv.
  @Miriam: Lijkt me geweldig om aan zo’n film mee te werken, bij de special effects afdeling met de poppen uiteraard! 😉
  @angel: Is het nu niet meer je genre film dan? Dit zijn van die fantasy klassiekers die blijven leuk. Ik zag net de DVD van The Dark Crystal bij bol.com voor 9,99 geen geld zeg, denk dat ik die binnenkort koop samen met Labyrinth, die ook slechts een tientje kost. Leuk voor de verzameling. 😉

 7. De beelden komen mij heel bekend voor, maar kan mij er verder weinig van herinneren. Het is ook al zo lang geleden. Het lijkt mij een leuke en mooie film om te zien. Als hij uit is ga ik zeker kijken.

 8. @Lisette: Bedankt voor de tip maar daar doe ik toch maar niet aan mee. Kun je een jaar lang Whiskas voer winnen, die troep krijgen ze bij mij niet hoor *lol*. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s