Schutting laatste deel

Waar was ik gebleven… oh ja er moesten 2 nieuwe schuttingpalen worden gehaald, omdat de oude palen rot waren. Nu heb ik geen auto dus dan wordt zoiets al lastiger, hoe krijg ik die dingen thuis. Je kunt het natuurlijk wel thuis laten bezorgen maar dan worden het wel erg dure palen.

Misschien dat ik gewoon lopend kon gaan en dan steeds 1 paal meenemen, zo zwaar zouden ze toch niet zijn? Hoewel… zag mezelf al zeulen met een toch wel zware balk op mijn nek, ‘de lijdensweg van Marika’… En Marika viel voor de eerste keer onder de balk… Bij nader inzien leek het me toch niet meer zo’n goed idee.

Ineens dacht ik aan mijn Doggyride (fietskar), dat zou misschien best kunnen met wat kunst en vliegwerk. Eerst maar eens gaan meten, de oude palen waren 1.62 m lang. Daarna de Doggyride opgemeten, die is zo’n 80 cm lang. Ach het mag wel een stukje uitsteken toch? Laat ik de rits gewoon een eindje open. Ik dacht ik waag het er op, gelijk de fietskar in elkaar gezet, 2 oude palen er in om alvast te oefenen hoe ik dat vast ging zetten. Drie ‘fiets spinnen’ er omheen gedraaid en dit aan de ringen vastgehaakt die aan de binnenkant zitten, normaal om een hond aan vast te zetten, dus dat kan wel wat hebben. Dit moest lukken!

Even later was ik bij Karwei nieuwe schuttingpalen aan het inladen, ik gooide er ook nog een extra paalhouder bij en een grondboor. Ik had heel wat bekijks op de terugweg met mijn vreemde vracht. Toch wel handig zo’n fietskar. De dagen erna was het niks dan regen en zelfs sneeuw, waardoor we niet meer verder zijn gegaan aan de schutting.

Afgelopen donderdag was het echter een prachtige dag en mijn vader zou ’s middags weer komen helpen. Tot mijn verrassing kwam de buurman ook meehelpen. Dus hebben zij ’s middags samen de schutting geplaatst. Na anderhalf uur stond hij al en nog best recht ook! Het was best lastig geweest, want het moest goed uitkomen op het laatste schermdeel dat helemaal achteraan stond. Dat deel stond een stukkie hoger dan het eerste scherm, daardoor moest ieder scherm iets hoger dan het vorige geplaatst worden. Maar goed hij staat en heeft in ieder geval nog nooit zo recht gestaan als nu. En ik hoefde lekker helemaal niks te doen

13 gedachten over “Schutting laatste deel

 1. Het ziet er weer netjes uit!
  En een heel ander verhaal dan de vorige keer πŸ™‚
  En ja…..ik heb mensen de gekste dingen zien vervoeren op een fiets, dus een paar palen moet mogelijk zijn. Dat mensen daar gek van opkijken….. ;-)))

 2. Kijk, dat is mooi dat de schutting weer staat.
  En ohw wat herkenbaar, vanalles op de fiets meenemen.
  Toen ik nog geen auto had, kreeg mijn fietsje het soms flink te voorduren, hihi..

 3. @Yvette: Ja raar hΓ¨, ik was maar 3 meter lang. πŸ˜€
  @warmhart: Er zaten nog wel wat dingen tegen hoor, maar met grof geweld kwamen ze ook een heel eind. πŸ˜‰
  @J.E. Mulder: En nu maar hopen dat het voorlopig niet meer gaat stormen.
  @Monumentje: Die van mij ook, inmiddels beginnen er al wat spaken los te raken aan het achterwiel…oeps. :o)

 4. Haha ‘de lijdensweg van Marika’. Lijkt mij ook wel een heel gesjouw al die palen apart.
  Heb je een foto van die doggyride? Ik heb namelijk ook het probleem dat ik alles op fiets mee moet nemen…

 5. *applaus* 1 vor je schutting en 1 voor jou omdat het je elke keer weer lukt om de vreemdste dingen te vervoeren in je doggy ride ;-))ik vind ut knap! hihi fijne zondag meis, dikke knufffffffffffffffff

 6. @Remco: Ik hoop eigenlijk dat de fiets een beetje lief voor mij is, dat het wiel niet ineens dubbelvouwt onderweg. :-/
  @Olijfje: Ja ik heb wel een paar foto’s. Ik zal ze hieronder plakken.
  Voor meer info zie Doggyride.com

 7. Oja nu snap ik ook hoe je die planken mee hebt gekregen. Het zou ook wel handig zijn voor Punti, al ben ik bang dat het te gevaarlijk is om met een kar te gaan fietsen in Den Haag. Ze rijden hier echt als gekken.
  Dat was zeker Bonnie op die foto?

 8. @Daantje: Ja goed hΓ¨ hehehe, ik heb er al heel wat mee vervoerd. Alleen waar hij voor was bedoeld, een hond dus…die wilde er niet in. πŸ˜‰
  @olijfje: Hij is wel stevig hoor en stabiel tijdens het fietsen. Ik denk niet dat hij groter is dan zo’n fietskar voor kinderen. Er kan tot 55 kilo in vervoerd worden, de bodem is van een stevig kunststof. De goedkopere versie van de doggyride heeft een MDF bodem.
  Ja dat was Bonnie op die foto, ik had de doggyride pas een paar maanden toen Bonnie overleed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s