Schutting deel 1

Afgelopen donderdag zijn mijn vader en ik bezig geweest om de schutting uit elkaar te halen, die nog altijd tegen de vlakte lag. De schroeven zaten natuurlijk net aan de andere kant, die bij de buurvrouw op de grond lag.

Met mijn schroevendraaier in de aanslag, klom ik langs de zijkant van de schutting naar de tuin van de buurvrouw. Die tuin wordt nooit bijgehouden en is zelfs in de winter nogal een jungle. Natuurlijk groeiden er precies waar ik moest zijn braamstruiken, met doorns van een paar cm lang.

stekel jungle

Als een soort Indiana Jones baande ik mij een weg richting de schroeven, terwijl ik me steeds los moest rukken uit tientallen doorns. Ze staken door mijn jas, door mijn broek, in mijn handen…au..au. Toch ging het nog vrij vlot, lang leve de elektrische schroevendraaier. Eén scherm werd vastgehouden door mijn maagdenpalm, die zich zigzaggend door het scherm had vastgezet aan de onderkant. De maagdenpalm was niet van plan de schutting los te laten, maar met een snoeischaar en grof geweld hadden wij toch nog gewonnen.

De 4 schuttingschermen hebben we tegen de schuur gezet en eens goed gekeken naar de schade. De horizontale lat onderaan was bij twee schermen vrijwel helemaal vergaan, bij een ander scherm was er een verticale lat los, verder leken ze toch nog wel bruikbaar. Twee van de 3 palen waren afgebroken en leken rot aan de onderkant.

We besloten om toch deze schutting weer te gebruiken maar dan moesten we wel het een en ander herstellen. Die horizontale latten zouden we wel kunnen vervangen. Als we de palen af zouden zagen, konden we paalhouders gebruiken en waren de palen nog net lang genoeg. Ik ging een lijstje maken met spullen die we nodig zouden hebben, schroeven, paalhouders, 2 latten, een aantal schermsteunen…

houtrot

We begonnen bij Praxis, maar meer dan wat schroeven en schermsteunen konden we daar niet scoren. Overal pakten we mis op, geen tuinhout, geen paalhouders, tjonge jonge het begon al goed. Misschien was er wel een run op tuinhout en paalhouders geweest net na die storm, want ook bij Karwei zagen wij in eerste instantie alleen maar lege vakken waar paalhouders hoorden te liggen.

Gelukkig lagen er een paar schappen verderop toch nog verzinkte paalhouders, ik had liever staal gehad maar ja beter dan niks. Hier hadden ze ook de latten die we zochten, dat ze 5 cm korter waren dan een tuinscherm namen we maar voor lief. Daarna met de spullen op de fiets weer richting huis. Pa mocht de latten vervoeren, hij is namelijk een betere acrobaat op de fiets dan ik.

tuinscherm steunen

We waren al aardig afgepeigerd van het gesjouw met de schuttingdelen en het was al laat op de middag dus vonden we het wel mooi geweest. De schutting herstellen en plaatsen moest dan maar op een andere dag gebeuren.

De dag erna werd ik vanwege het gesjouw met de schutting, afgestraft met een knallende koppijn. ’s Avonds vroeg naar bed met pijnstillers, want op zaterdag zouden mijn vader en ik aan de schutting beginnen en dat gaat echt niet met hoofdpijn.

Als ik toen al had geweten wat er nog meer tegen zou zitten afgelopen zaterdag, was die hoofdpijn vast niet meer gezakt…

8 gedachten over “Schutting deel 1

 1. t lijkt me meer een schuttinghanger 😉
  je hebt in ieder geval een begin gemaakt met het herstel wat volgens mij nog wel een paar dagen gaat duren 😉
  maar euh heb je de verzekering ingeschakeld meestal ben je voor stormschade verzekerd ?

 2. Ja de kans is groot dat er een run op tuinhout en paalhouders was want op veel webloggen heb ik gelezen dat de schutting omgeblazen was.Die hebben nu profijt van de storm. Die wel :(.
  Spannend, ik wacht natuurlijk vol ongeduld deel 2 af 😉

 3. Aiai….dat belooft niet veel goeds voor het volgende log 😦
  En dat terwijl je zo actief bezig bent geweest. Niet alleen met de schutting, maar ook met snoeien en winkelen.
  Ik ben benieuwd……

 4. Zoals ik op de eerste geplaatste foto van jouw schutting de opmerking maakte dat de schutting met wat kunst-en vliegwerk wel te herstellen zou zijn, is het achteraf toch nog een hele onderneming, maar het gaat je lukken!

 5. Na het nodige kluswerk afgelopen zomer, weet ik ook dat je soms alle beschikbare bouwmarkten langs moet rijden om datgene te vinden wat je zoekt. En er is soms ook een opmerkelijk prijsverschil tussen dezelfde dingen, wat vooral uitmaakt als je er aardig wat stuks van moet hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s