Toppie joppie

Een jaar geleden hoorde ik voor het eerst iets over joppiesaus, dat schijnt erg lekker te zijn en werd in sommige snackbars verkocht. Eigenlijk was ik hier best wel nieuwsgierig naar en speurde dan ook regelmatig een aantal supermarkten af naar deze saus, helaas zonder succes. Nu kwam mijn broer onlangs joppiesaus tegen bij SuperCoop en bracht deze vanavond mee, want op zaterdagavond bak ik altijd friet.

Ojee ojee die is lekkurrrr… Nu nog op zoek naar een grotere voorraad want zo’n klein bakje is maar net genoeg voor 2 personen.

Na wat googlen kwam ik deze fles joppiesaus tegen, kijk daar kun je wat mee. Nu nog uitzoeken waar ze dit verkopen, weet iemand dit toevallig?

27 gedachten over “Toppie joppie

 1. Ik weet wel dat ze in de AH XL winkels grote bakken met Joppiesaus verkopen. Zit niet in de fles zoals in het plaatje.
  Moet zelf toch altijd een beetje aan de Josti-band denken als ik de “Joppiesaus” hoor πŸ™‚

 2. @PeterS: Ik weet niet of ze hier van die XL winkels hebben. :-/
  Ik moet steeds aan een zekere Jop denken van “De Bus”, weet niet of dit jou iets zegt maar dat was ook vrij erg. πŸ˜‰

 3. Hier hebben ze wel een xl-winkel. Goh joppie-saus. Het klinkt zo grappig. Waar smaakt het naar? Waar lijkt het op? Zoet? Of pittig?
  Kijk eens op het doosje…er staat een url op. Kun je daar iets mee?

 4. Marc zegt dat ze deze zeker weten bij de C1000 hebben. Hij kent die saus blijkbaar ook. Ik gooi ‘m volgende week eens in ons karretje, nou ben ik toch wel nieuwsgierig. Marc weet niet te omschrijven waar ie naar smaakt namelijk πŸ˜‰

 5. Ik heb er nog nΓ³Γ³it van gehoord!!
  Echt geen idee waar je het over hebt. Maar ja, ik ben ook niet zo’n grote friet-eter en de frituurpan is één van de dingen die ik ga weggooien voor ik ga verhuizen, die gebruik ik echt nooit.
  Gezien de enorme lange tijd dat mayonaise en ketchup hier in de koelkast ligt, lijkt het voor mij niet zinvol om een bakje joppiesaus aan te schaffen.
  Misschien dat ik het ooit nog eens bij iemand anders proef….
  Succes met je speurtocht, ik kan je niet helpen. :-))

 6. Hoi Marie
  Je kunt natuurlijk ook 2 bakjes tegelijk kopen, kun je in ieder geval 14 dagen vooruit.

 7. @Emmelinda: Het smaakt een beetje zoals ‘speciaal’ dus uitjes, frietsaus en curry maar dan toch net iets anders. Met die url schoot ik inderdaad niet veel op hehehe.
  C1000 zit hier ook in de buurt, daar zal ik van de week eens gaan zoeken, bedankt! :o)
  @Yvette: Oooh je weet niet wat je mist. Ik eet het altijd 1 keer in de week, heerlijk. πŸ˜‰
  @Mama: Ik denk dat dat duurder is dan 1 grote fles, best prijzig die joppiesaus. Als ze het bij C1000 hebben is het helemaal mooi, dan hoef ik niet helemaal naar SuperCoop. πŸ˜‰

 8. Graag gedaan. Ik had nog op wikipedia gekeken en daar stond het helemaal beschreven hihi (gave site is dat trouwens, kijk ik best vaak op). Maandag mik ik die saus ook in mijn karretje… πŸ˜‰

 9. Bij de Spar, maar ik weet niet of er nog veel Sparwinkels zijn in NL.
  Misschien ken je iemand die boodschappen kan doen bij een horecagroothandel, dan kun je emmertjes kopen (net als de snackbar) of misschien ook wel van die flessen.
  Nou succes met je zoektocht.

 10. Hier kan je het inderdaad gewoon in de snackbar krijgen, kan wel eens vragen waar hij dat besteld, dan krijg je wel een 5 liter emmer.
  πŸ˜€

 11. Ik had er ook nog nooit van gehoord. En de titel deed me inderdaad denken aan die Jop uit De Bus, terwijl ik dat nooit heb gevolgd. πŸ˜‰
  Hier zit wel een AH XL, ik zal eens kijken of ze hem hier hebben.

 12. Die flessen kun je bij de Makro krijgen, tenminste in het filiaal in Amsterdam. Ze verkopen ook van die emmers met Joppiesaus maar die zijn wel erg groot voor ‘klein gebruik’.

 13. Die flessen kun je bij de Makro krijgen, tenminste in het filiaal in Amsterdam. Ze verkopen ook van die emmers met Joppiesaus maar die zijn wel erg groot voor ‘klein gebruik’.

 14. Hallo Marika,
  tegenwoordig zijn ook de grote flessen Joppiesaus bij alle Coop en Supercoop winkels te verkrijgen. Hebben ze het niet vraag er dan naar en ze zullen het zeker voor je bestellen.
  groetjes de Coop kruidenier

 15. Officieel zijn de flessen en emmers Joppiesaus voorbehouden aan de horeca. om zo een exclusieve saus aan te kunnen bieden aan hun gasten. Dit is de reden dat het bijna niet in de supermarkt is te krijgen. Maar er zijn supermarkten die het zelf (na)maken, of die een kant en klare emmer verkrijgen bij de horeca-groothandel en het in bakjes scheppen, vandaar het smaakverschil. Zoals al eerder is geopperd, probeer het bij de Makro, heb je wel klantenpas nodig, krijg je alleen met Kvk-nummer, ze zijn wel prijzig de flessen, iets van 2,35 excl btw, dus een goede 2,85 incl. BTW

 16. @snackbar de Ring: De flessen Joppiesaus verkopen ze bij de Supercoop supermarkten, zoals de Coop kruidenier ook al schreef hierboven. En het is de echte! πŸ™‚

 17. Vandaag bij PLUS in Markelo originele Joppiesaus in plastic fles gekocht voor € 4,49. Staan niet bij de sauzen, maar liggen bij de slagerij in koelvak.

 18. ik zag hem vorige week bij de super de boer in eindhoven. 3,99..
  absurd..zoon fles is echt zo leeg:P Zo lekker is die wel hahaha!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s