Laatste avond

De laatste avond van het jaar is weer aangebroken. Ik word altijd een beetje zenuwachtig tegen de jaarwisseling aan. De ellende met de honden tijdens het vuurwerk zit er nog zo ingebakken na zoveel jaar, dat iedere knal mij nog steeds doet rondkijken hoe het met de honden gaat, terwijl mijn laatste hond toch al meer dan een jaar dood is.

Afgelopen jaar begon erg slecht toen de broer van mijn beste vriend overleed, erg verdrietig allemaal en je wordt weer eens met de neus op de feiten gedrukt hoe fragiel het leven eigenlijk is.

Voor mij persoonlijk stond afgelopen jaar vooral in het teken van de renovatie van mijn woning. Voor mijn gevoel heb ik de zomer helemaal gemist, niets aan mijn tuin kunnen doen, niet buiten kunnen zitten vanwege de steigers. Voor mij mag het dan ook heel snel weer voorjaar worden, zodat ik weer lekker met plantjes en bloemetjes in de weer kan.

Als onderdeel van een re-integratietraject ging ik dit jaar bij een bejaarden-zorgcentrum werken als administratief medewerkster bij de receptie/backoffice. Het is onbetaald werk om mijn belastbaarheid beter in kaart te brengen, dit vanwege mijn WAO verleden en de nog steeds aanwezige fysieke beperkingen. Er wordt gekeken naar wat voor werk nog mogelijk is en voor hoeveel uur per week. Vanwege een vacaturestop en bezuinigingen is de kans op een vaste aanstelling helaas erg klein.

Ik re-integreer me inmiddels al 4 jaar een slag in de rondte, maar veel heeft het nog niet opgeleverd. Het blijkt nu ook dat meer dan 10 tot 12 uur per week niet echt haalbaar is. Dat is financieel gezien natuurlijk niet best, jarenlang op bijstandsniveau leven is geen pretje. Ik probeer er nog maar niet teveel bij stil te staan. Het is dan ook iets waar ik normaal zelden over schrijf op mijn web-log, ik heb het liever over leukere dingen.

Vanavond houd ik het lekker rustig, aan vuurwerk doe ik niet, zonde van het geld. Na twaalven ga ik wel weer proberen wat foto’s te maken van andermans vuurwerk, want dat is natuurlijk wel leuk. Om Tootsie hoef ik me geen zorgen te maken, vorig jaar was hij eerder nieuwsgierig dan bang toen het vuurwerk losbarstte. Zometeen de oliebollen maar eens tevoorschijn halen!

Iedereen veel plezier tijdens de jaarwisseling en alle goeds voor 2007!
En knal je vingers er niet af!>

11 gedachten over “Laatste avond

 1. Ahhhh nou weet ik waarom het dit jaar zo lang zomerachtig bleef! Dat hebben ze voor jou gedaan om een beetje de schade in te kunnen halen 😉
  Ik wens je dan voor volgend jaar een superjaar, inclusief heerlijke zomer, met veel geluk, liefde en plezier!
  Fijne jaarwisseling!!

 2. fantastisch, gezond, liefdevol, humorvol en loggend 2007 toegewenst
  en dat alle wensen en dromen uit mogen komen
  groetjes
  Remco

 3. Heel veel geluk en gezondheid het komende jaar en nog komende jaren. Het leven is idd fragiel, ik kan er over meepraten na een bizar jaar. Pak het leven ondanks alle moeilijkheden bij de strot en geniet ervan!
  Ik heb ook een poging gedaan het vuurwerk op de gevoelige plaat vast te leggen. Straks maar eens kijken of er iets gelukt is, er zal vast wel een lucky shot tussen zitten 😉
  Happy Newyear!

 4. Lieve Marika, ik wens je voor 2007 heel veel geluk, liefde, voorspoed en gezondheid!! Voor jou, maar natuurlijk ook voor je naasten. En Tootsie niet te vergeten.

 5. Ik wil je alle goeds en veel (finacieel- en werk-)geluk toewensen voor 2007!! En weer een heerlijk voorjaar, prachtige zomer en zwoel najaar, zodat je heerlijk van je tuin kunt genieten.
  En dit jaar heb ik voor het eerst mijn jongste hond gedrogeerd……ze wilde dóór het laminaat, onder ieder willekeurige schutting en was volslagen in paniek. De pilletjes hielpen haar gelukkig redelijk.
  De andere hond is nog nooit bang geweest gelukkig.

 6. Heeeeeeeeeel veel geluk in het nieuwe jaar. Ik hoop dat je de lotto wint en het bijstandsniveau achter je kan laten. Je verdient het echt wel.
  Wat betreft vuurwerk. Mijn katten zijn doodsbang en dat vind ik zo zielig dat ik iedere idioot die dagen van tevoren al vuurwerk afsteekt wel iets aan wil doen. Probeer me toch maar in te houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s