Dag tuin…

Dit zag ik vanmorgen toen ik uit het raam keek.
PeterS krijgt toch gelijk, zo te zien worden de rioolbuizen vervangen.
Dwars door mijn voortuin….whèèèèh….Geen enkel bericht van tevoren dat ze dit gingen doen. Ik had net voordat ik dit zag het toilet nog doorgetrokken… gnagna dat zal ze leren!

Mijn plantjes liggen her en der verspreid door de tuin, mijn geranium ligt begraven onder die grote berg zand. Ik ben benieuwd of ze die planten nog terugzetten.

11 gedachten over “Dag tuin…

 1. Soms is het leuk om gelijk te krijgen, soms niet. Dit is een typisch geval van niet.
  Het is inderdaad belachelijk dat ze dit zomaar onaangekondigd doen.
  Maar de postbode kon natuurlijk door die troep niet meer bij je brievenbus komen 🙂

 2. @Mickey S.: We krijgen 250 euro als tegemoetkoming voor de overlast van de renovatie en de onkosten. Wat natuurlijk een lachertje is als je ziet wat je al kwijt bent aan nieuwe raambekleding, want er past niks meer met die nieuwe ramen.
  Oja en we kregen vorige week een plantenbon van Intratuin ter waarde van 25 euro. :-/
  @PeterS: Toch hing er wel wat post in de brievenbus vanmorgen, knap van die postbode. Alleen niks over het openbreken van tuinen.
  Ze hebben net die geul weer dichtgemaakt en nu zijn ze het smalle gedeelte (rechts van het pad) waar die berg zand lag, ook aan het openleggen. De Geranium is nu wel gesneuveld… Hopelijk blijft mijn forsythia staan. 😦

 3. Da’s balen zeg, dat ze dat ook niet even aankondigen. Anders zou je nog wat plantjes kunnn uitgraven die je echt wilt bewaren.
  En 25 euro bij intratuin? Daar ben je snel doorheen…. 😦

 4. @olijfje: Het is nog erger geworden, er gaat veel meer tuin af dan ze gezegd hadden. Minstens 3 grote tuintegels korter want die hebben ze al opgestapeld. Ik denk dat het wel anderhalf tot 2 meter korter wordt.
  @warmhart: Ik heb dus vanavond nog geprobeerd een aantal planten te redden, want ze lagen gewoon met kluit en al boven de grond. O.a. een Hebe struikje, daar heb ik een vrij groot gat voor moeten graven want er zat een grote kluit aan en daarna met heeeel veel moeite die plant in het gat gesleurd pfff… die was zwaar.
  Mijn 7 buxus struikjes heb ik weer bij elkaar gezocht en twee groepjes van gemaakt op een andere plaats. De Geranium heb ik ook nog terug kunnen vinden en weer in de grond gezet, afwachten of hij het zal redden. De Hosta’s heb ik nog niet kunnen vinden. :-/
  Het lijkt wel een reddingsoperatie in rampgebied… ;o)

 5. Zo, dat is schrikken zeg!!!
  Hier zou ik ook ongeloofelijk de pest in hebben :-((
  Gelukkig dat je nog een aantal planten hebt weten te redden, maar lijkt het je niet verstandiger die voorlopig in de achtertuin te laten overleven? Tot je weet tot hoever ze gaan…..
  Ik dacht te lezen over 250 euro bij intratuin, dat vond ik nog wel netjes. 25 euro is inderdaad een lachertje als het om de tuin gaat…

 6. @J.E. Mulder: Nou hier valt het nog mee vergeleken met een aantal andere tuinen. Er zijn namelijk ook woningen die nog geen schuur aan de achterkant hadden, daar hebben ze tijdens de renovatie nieuwe schuren gebouwd en daardoor werd hun achtertuin tot meer dan de helft leeggehaald, gewoon alles weg. En van eentje weet ik dat ze een hele mooie tuin hadden. Daar is echt voor honderden euro’s vernield en zij krijgen ook alleen maar die 25 euro aan plantenbonnen.
  @Yvette: Ik heb die planten nu vrij vooraan gezet vlakbij de muur, daar komen ze in ieder geval niet.
  @Daantje: Tja.. ze overleggen niks. Ik hoorde van een buurvrouw dat ze ook alle tegels die straks over zijn omdat ze de tuinen inkorten gewoon meenemen, dus als je die zelf nog wilt houden moet je ze nu heel snel in veiligheid brengen. Je zou er maar dure tegels/stenen hebben liggen!
  @Lisette: De opzichter die pas hier geweest is vanwege de oplevering van de woning, had wel gezegd dat ik het beste de planten helemaal vooraan even kon verplaatsen. Maar hij had het over een half metertje hooguit wat van de tuin af zou gaan. Wat er nu gebeurt is wel even wat anders, en over die rioolbuizen vervangen heeft hij het al helemaal niet gehad. Vooraan stonden alleen een paar buxus plantjes, ik dacht die heb ik er snel genoeg uitgehaald als ze beginnen. Maar ja er kwam geen waarschuwing… :-/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s