Katertje prik

Vandaag moesten Sammie en Tootsie allebei naar de dierenarts voor de jaarlijkse inenting. Twee voor de prijs van 1 ging helaas niet op. Maar voor mij scheelde het in ieder geval een extra fietstocht door met 2 katten tegelijk te gaan. Gisteren heb ik de katten gewogen voor het geval de dierenarts zou vragen naar het gewicht. Tootsie weegt op het moment 6,5 kilo en Sammie maar liefst 8 kilo! Ik had de fietskar weer in elkaar gezet om de twee mormels zo luxe mogelijk te vervoeren.

Het is alweer een tijdje geleden dat Tootsie voor het laatst in de vervoersbox had gezeten, even twijfelde ik of hij er nog wel in zou passen. Tootsie maakte geen aanstalten om er in te gaan, sterker nog hij negeerde de box totaal. Toen ik niet langer kon blijven wachten, ging ik hem maar een handje helpen. Maar Tootsie was helemaal niet van plan om in die box te kruipen. Hij zat nog niet met zijn kop in de box of hij zette zich al in z’n achteruit met heel zijn 6,5 kilo en ik moest heel mijn gewicht in de strijd gooien om hem terug te duwen, en dat is tegenwoordig niet mis. Leuk als je een kat moet wegen, dan moet je eerst zelf op de weegschaal en daarna pas met de kat erbij. Daarom had ik het al een tijdje uitgesteld, sommige dingen wil je niet weten. Laat ik het zo zeggen…het was effe schrikken. Maar goed, na veel heen en weer geduw, rondvliegende haren en een beledigde Tootsie, zat hij dan eindelijk in zijn vervoersbox. Het paste nog ook…net.

Snel ingeladen in de fietskar en op weg naar de volgende patiënt. Bij mijn ouders aangekomen werd Sammie ingeladen en konden we op weg naar de dierenarts. Ik was de straat nog niet uit of ik hoor ineens een oorverdovend gemauw uit de fietskar komen. Sammie miauwt normaal gesproken altijd heel zachtjes, maar nu leek het wel of ik een of ander monster achter me aan trok. Luidkeels ‘zong’ Sammie alle toonladders op en af! Tootsie was er stil van geworden, die hoorde je nog maar af en toe een zacht verbijsterd ‘miauw?!’ uitbrengen, als het monster naast hem even zijn bek hield om lucht te happen. Snel fietste ik door terwijl de sirene achter me van geen ophouden wist. Voorbijgangers keken een beetje angstig richting fietskar en vroegen zich vast af wat daar in hemelsnaam in zat.

Op het spreekuur was het gelukkig niet druk. We moesten ongeveer 10 minuten wachten. De vervoersboxen hadden we naast elkaar op de bank gezet zodat de katten gezellig naar elkaar konden kijken. Sammie keek erg pissig, er kon geen lachje af. Tootsie keek wat geërgerd richting ‘Sammie de Verschrikkelijke’, die zijn gevoelige oren zo mishandeld had. Terwijl ik wat visioenen kreeg van bloedige taferelen in de behandelkamer, waarbij het bloed niet van een kat afkomstig zou zijn…werden wij naar binnen geroepen.

We mochten met beide katten tegelijk naar binnen, wel zo handig zodat ik ook met Sammie mee kon helpen. Ik probeerde hem uit zijn vervoersbak te krijgen maar hij zette zich schrap terwijl hij een vervaarlijk bromgeluid liet horen. De dierenarts nam het toen toch maar over en greep Sammie resoluut in het nekvel, ze sleepte hem ondanks zijn 8 kilo toch zo de behandeltafel op. Hij gromde nog wat harder maar de dierenarts leek niet onder de indruk en ging gewoon door met het onderzoek, met als toegift een spuit in zijn vel. Het was allemaal in orde alleen was hij wel veel te dik, hij moet op dieet. Tootsie was hierna aan de beurt en was ook in orde, maar ook wat te dik. Dit kwam natuurlijk niet echt als een verrassing.

Op de terugweg werden we weer luidkeels muzikaal begeleid door Sammie. In gedachten zag ik Tootsie voor me, wanhopig met zijn poten in z’n oren.

"Grrrr… don’t push me!!"
Sammie de Verschrikkelijke

Inmiddels heb ik Light brokjes gehaald voor Tootsie, eens kijken of dit helpt want zo overdreven veel at hij nou ook weer niet. Sammie zal ook flink moeten minderen en op light voer over moeten stappen (moest ik ook eens doen). Nu nog een zang coach vinden voor hem, en hij kan binnenkort meedoen aan X-Factor.

13 gedachten over “Katertje prik

 1. Whahahahahahahaha…..ik zie je al heeeeeellleeemaaal zitten op de fiets met die sirene erachter, whahahahaa…. ;-)) *grijnzzz*
  Gelukkig dat ze allebei in orde zijn en ik ben benieuwd of dat lightvoer gaat helpen.
  Succes ermee (ook voor de katten, hihi..)
  Groetjes Marion.

 2. Oh whaahaa die foto! En het is normaal zo’n schatje om te zien! Hmmmz wij moeten morgen. Eens kijken of ik de afspraak nog af kan zeggen 😉

 3. Haha ik zie het al helemaal voor me! Grappig geschreven. 🙂
  Misschien kan je de volgende keer gelijk een gehoortest doen bij Tootsie, kijken of daar nog iets van over is.
  Gisteren hoorde ik mijn kat ook de meest vreemde geluiden voortbrengen. Hij zat weer in een ‘bijna-gevecht’ verwikkeld met zijn aartsvijand Douglas. 😉

 4. Vreselijk hè, om zo’n kat in zo’n mandje te krijgen. Op een of andere manier is die opening ALTIJD te klein……
  En ach….je had in ieder geval je fietsbel niet nodig :-))

 5. Wat een gedoe om hem in die vervoersbox te krijgen. Hij wist natuurlijk de rede waarom hij er in moest. Onze dierenarts rekent 1 consult ongeacht het aantal katten. Je betaalt natuurlijk wel de inentingen.
  Fijne dag!
  Sjoukje

 6. Hey meis daar ben ik weer, trug van vakantie.. en ff bijlezen.. mooi geworden je huissie zeg! toppie en om je verslag hierboven heb ik hartelijk moeten lachen! hihi zie ut namelijk zo voor me! niet vergeten toots de hoeveelheid voer te geven voor de kilos die toots moet gaan wegen( dus niet wat hij nu weegt) ach dat zal de dierenarts je al lang verteld hebben denk ik?? grinzzz succes, want het kan ff duren voor het aanslaat! mijn vakantie verslag is hopelijk zondag online, liefs en een dikke knufffffffffffffffffff

 7. Oh, wat een heerlijk herkenbaar verhaal. Op alle fronten! Het gevecht om de katten in de box te krijgen. De te zware katten. Mijn Macho is ook 6,5 á 7 kilo en ik heb wat dat betreft allang de hoop opgegeven. Heb gewoon een grotere box gekocht. Was zo zielig in die oude. Hij kon geen eens meer draaien. Chica kan er echter in dansen.
  En dan dat verhaal dat je je zelf eerst moet wegen. Ook weer zo herkenbaar…………. Ben trouwens al 4 kilo afgevallen met Sonja maar vind het wel een strafregime hoor!

 8. Leuk verhaal, maar met die foto weet ik weer waarom ik weinig met huisdieren heb.
  Hoewel… Toen ik dinsdagmorgen vertrok thuis, ben ik vergeten om een lege bak yoghurt op te ruimen. Dus heb nu heel veel vliegende huisdieren.
  Gelukkig is er Roxasect.

 9. Ik heb de laatste jaren de indruk gekregen dat als je maar weinig (en redelijk goedkoop, want van AH) blikvoer geeft, en altijd duur (ik koop Whiskas senior en adult voor mijn 3 jongens van 4, 11 en 11 jaar) droogvoer voor ze hebt staan, dat zelfs katten die eerder te dik waren op gewoon gewicht komen. Overigens eten ze allemaal het liefste de senior. Die smaakt kennelijk het beste in een ratio van ongeveer 3 senior op 1 adult pakken.

 10. aaah je hebt ook een doggy-ride!
  wij ook! zie hier 🙂
  Dit was o pvakantie op schiermonnikoog toen we volgepakt weer richting huis gingen met 2 chihuahuas en een chineze naakthond.

 11. @Monumentje: Nou Tootsie vind het niet zo geweldig geloof ik, hij eet minder dan hij mag hebben op het moment. 😉
  @J.E. Mulder: En ik twijfelde wel eens of hij wel kón miauwen, hij mauwde altijd heel zachtjes. Nou ja weten we dat ook weer.
  @Emmelinda: Dit was net na thuiskomst bij mijn ouders. Tootsie zat nog in de vervoersbox in de huiskamer en Sammie was in de keuken gaan onderduiken. Hij vond het maar niks, Toots ook niet die heb ik voor het eerst zien blazen tegen Sam. Maar Sam begon hoor met blazen. *hehehe* ;o)
  @Olijfje: Oh ja dat zal vast ook wel een mooi concert geweest zijn!
  @Yvette: Gelukkig kan de bovenkant er ook nog vanaf, maar ja hoe je die er dan weer op krijgt… zie het al voor me, de kat die met een halve kooi op zijn rug door de kamer rent.
  @Sjoukje: Dat zal best wel schelen, nee die van mij rekent gewoon voor iedere kat een consult. 😦
  @Daantje: Ja weet ik hoor dat ik moet kijken naar hoeveel hij zou horen te wegen en niet naar wat hij nu weegt. 🙂 Hadden ze bij de dierenwinkel ook nog gezegd geloof ik.
  @Lisette: Jij hebt dus ook zo’n zwaargewicht erbij? Tootsie bleek toch best nog makkelijk in die box te passen. Vooral toen hij er niet uit wilde en zover mogelijk achterin de box kroop, bleek hij ineens maar de helft nodig te hebben. 😉
  @PeterS: Je bent gewoon bang…tss mietjuhhh! :o)
  @Iwan: Samen met Sammie? Vergeet dan je oordopjes niet.
  @warmhart: Whiskas is niet echt een duur voer hoor. 😉 Tootsie (Sammie ook trouwens) krijgt droge brokjes van Royal Canin. Dat spul kost zo’n 16 euro voor 2 kilo. Eerst heb ik Indoor gegeven speciaal voor binnenkatten, aangepast op minder actieve katten dus. Maar Toots kreeg het toch voor elkaar om dik te worden. Nu krijgt hij van hetzelfde merk de Light versie. De brokken lijken duur maar je doet er een maand mee, dan valt het wel weer mee.
  Blikvoer krijgt hij niet meer, vond hij toch al weinig aan. 😉
  @Jan: Hey wat leuk! Jij hebt de wandelwagen uitbreiding zie ik. Ik had de doggyride eerst voor mijn hond gekocht maar die overleed een paar maanden erna. Nu kunnen de katten erin vervoerd worden. Maar ook tuingrond, zakken kattengrit, tuinplanten, stenen voor mijn waterornament e.d. heb ik er al mee vervoerd. Ik heb hem al heel vaak gebruikt, handig ding!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s