Nederland in ‘high res’

Iedereen kent het inmiddels wel….Google Earth. Vorig jaar had ik het er ook al over. Als ik dat programma start kan ik vaak niet meer stoppen, nog even hier kijken en nog even daar inzoomen. Het blijft wonderbaarlijk dat dit allemaal kan.

Ik vond het alleen wel erg jammer, dat er van grote delen van Nederland geen gedetailleerde foto’s te zien waren. En natuurlijk was net mijn stad een van die delen waar je niet echt kon inzoomen.

Maar… nu is er een update en heel Nederland is nu in ‘high resolution’! Dus allemaal snel je Google Earth updaten als je dat nog niet gedaan hebt.

Ra ra waar is dit?

9 gedachten over “Nederland in ‘high res’

 1. Ik weet het! Ik weet het! Hahaha
  Maareh…goed dat je het zegt…ik ben er nog niet geweest. Iedere keer vergeet ik het. Ben er vandoor! *sprint snel naar google earth*

 2. Dat kan alleen maar een sprookjespark zijn.
  Maar leuk is het he? Ik gebruik het nu ook om m’n vakantie in Thailand voor te bereiden. Je kunt de attracties nu wat beter plaatsen.

 3. Ik vind het een geweldig programma. Vorig jaar, voor mijn reis naar zuidelijk afrika, had ik het er ook al over.
  Maar nu is het inderdaad veel leuker!!!
  Ik kan zelfs de geitenwei in ontwikkeling zien op de plek waar mijn huis komt!!
  En de jongens die staan te basketballen op het veldje bij mijn huis (oké, het zijn alleen maar zwarte stipjes, maar die stipjes staan daar alléén wanneer er gebasketbald wordt).
  Het sprookjespark had ik niet zo snel herkent, het wordt hóóg tijd dat ik daar weer heen ga. Dat roep ik al jaren, maar niemand wil met mij mee….. :-((

 4. Oooh wat veel auto’s staan daar! Het moet in een vakantie zijn geweest én prachtig weer zijn geweest! Hier in het noorden (het hoge koude noorden 😉 ) was laatst nog een rel omdat groningen minder goed op de kaart stond dan assen en het heeeeele noorden hield zich ermee bezig. Provincialen hé!
  xx

 5. Ja echt super leuk om mee te spelen en coole plekkies te spotten. De foto hierboven herkende ik direct aan de ingang gebouwen. 😀

 6. Ik was op zoek naar Lange Nek, maar na driftig vergelijken van plattegronden op internet en Google Earth blijkt die een beetje tussen de bomen te staan volgens mij. Had het wel leuk gevonden als z’n nek net als schaduw te zien was geweest. Overigens is het park net zo oud als, nou ja, een paar maandjes ouder dan. Ben er zelf maar 3 keer geweest. Een keer toen ik ergens 10 was, en nog eens zo’n kleine 20 en 15 jaar geleden. Vind ruim 25 euro trouwens ook knap aan de prijs voor een beetje toegang, maar dat zal wel aan mij liggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s