Ongelukkige spin

Vandaag werden de buitenkozijnen geschilderd aan de achterkant van de woning. Lekker weertje ook voor zoiets. Gelukkig hielden de zeilen van de steiger het meeste water van de eeuwigdurende waterval boven mijn huis tegen. De achterdeur moest een tijdje open blijven omdat hij moest drogen. Ze gebruikten verf op alkydbasis dus het droogde langzaam. Na een paar uur ging ik eens voelen of de verf al droog was. Ik ging met een vinger richting kozijn en ineens viel mijn oog op iets boven aan mijn deur. Daar precies op het randje van de deur zat een spin, zo te zien onlangs geplet tussen deur en kozijn en zo plat als een dubbeltje, nou ja… zo plat als 2 euro’s op elkaar komt meer in de buurt. Ik keek vol afgrijzen naar de ongelukkige spin. Zijn lijf geplet, zijn poten nog in de wegren stand. Ik voelde mijn maag een beetje draaien. Het was zo’n grote renspin die je hier vooral in het najaar nog wel eens aantreft binnen.

Ik dook een kast in op zoek naar een hulpmiddel om de spin eraf te krijgen. Het liefst iets wat ik daarna weg kan gooien, dit in verband met overblijfselen van spin op hulpmiddel. Met een kartonnetje in de aanslag begaf ik me weer naar de achterdeur. Ik kneep mijn ogen dicht en schoof met het kartonnetje over de deur op spinhoogte, ik deed voorzichtig 1 oog open om te zien of de griezel al weg was maar helaas. Hij zat nog net zo vastgeplakt als eerst, er was hooguit een poot de andere kant op gaan staan. Ik haalde diep adem en deed een tweede poging, langzaam kwam de spin, althans het grootste deel, los van de deur. Hij draaide langzaam naar de achterkant van de deur. In plaats van naar beneden te vallen zag ik hem tot mijn ontzetting tot leven komen. Langzaam klauwde hij cm na cm naar beneden. β€˜Dat kan niet!’ dacht ik en bleef verbijsterd staan kijken. Ik zag zijn poten krommen terwijl hij weer een cm lager kroop. Aaaargg…. zei ik, terwijl ik een grijze haar ontwikkelde.

Tot het eindelijk tot me doordrong dat de spin aan de nog natte deur plakte en steeds een paar cm naar beneden buitelde, waarna hij weer even vast bleef hangen. De spin was nog net zo dood als eerst…pfff gelukkig. Ik heb de deur snel dichtgetrokken en die spin halen de schilders er morgen maar mooi vanaf, als de deur voor de tweede keer geschilderd wordt! Brrr….

11 gedachten over “Ongelukkige spin

 1. Aaah ik krijg al de kriebels van jouw verhaal…
  In mijn werk heb ik ook heel erg last van spinnen, ze zitten ook altijd allemaal bij mij. 😦 Van die grote zwarte spinnen die je bijna hoort lopen…brr

 2. whahahahahahahahaha *sorry zal niet lachen πŸ˜‰ *
  arm spinnetje en jij plet hem dan ff ze doen hele nuttige dingen *hoeveel zou ik er gedood hebben dit jaar πŸ˜‰ *

 3. Ik kan je reactie heel goed begrijpen.
  Al ben ik na een reis naar AustraliΓ« (je wilt niet wΓ©ten hoeveel ontzettend grote, hele grote spinnen er op Fraser Island zitten) van mijn spinnenfobie verlost.
  Aanrader??

 4. Arme, arme spin!
  Je zal zelf maar geplet worden door Godzilla die zijn achterdeur dicht doet, terwijl jij net er doorheen aan het lopen bent.

 5. @PeterS: Gna gna πŸ˜€
  @olijfje: Ja die! Hier dus ook, die kunnen niet eens tegen een plafond lopen want daarvoor zijn ze te zwaar. Brrr…
  @Remco: Nou, misschien hebben die schilders hem wel geplet want ’s morgens zat hij er nog niet. Zij hebben die deur een paar keer open en dichtgemaakt. Die spin ging vast op de loop door die verflucht. :-/
  @Yvette: Nou nee dank je wel, getver..!
  @J.E. Mulder: Ik roep Tootsie voortaan als ik een spin zie. πŸ˜‰
  @Daantje: It’s Alive! RÑÑÑhh! πŸ˜€
  @warmhart: Godzilla?? Tss… *MEP*! πŸ˜›
  @Lisette: Hij was echt dood hoor… :o)

 6. Hallo,
  Wat leuk een reaktie van jou op mijn weblog.
  Dank je wel voor je compliment. Ik was eerder hier vanavond door jouw geweldige foto van de kat die water drinkt uit de kraan.Zo verzeilde ik in het verhaal van de spin, brrrrrrr ik ben bang van spinnen hoor!!
  Dat jij me een tegenbezoekje brengt is hartstikke leuk.
  Veel plezier met je schrijfsels!!
  Knuf van Amy en groetjes van haar baasjes

 7. @Amy: Kwam je vanaf het weblog van de vakantiefoto wedstrijd? πŸ™‚ Ik moest op jouw weblog even zoeken naar de nieuwste log, jij hebt de nieuwe logs onderaan staan merkte ik. De meeste mensen hebben de nieuwste bovenaan daarom was ik even de weg kwijt. ;o)
  Ik heb gisteren nog een tijdje rondgekeken op de site van SHHH. Zucht…je zou ze zo allemaal mee willen nemen. πŸ˜‰

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s