Schilderen

Vorige week ben ik aan de badkamer begonnen, er moest geschilderd en gewit worden. Ik begon met de radiator want die hebben ze bij het plaatsen van het toilet op een andere muur moeten zetten en dat kon blijkbaar alleen op z’n kop. Heel fijn want de onderkant was niet geschilderd.

Ik heb 2 potjes radiatorlak gekocht in gebroken wit en ging aan de slag. Het viel niet mee want het was erg warm en de verf droogde veel te snel. Uiteindelijk radiator en buizen 2 keer geschilderd. Daarna ging ik de badkamer witten, erg mooi wit geworden. Zo wit dat die buizen in ‘gebroken wit’ ineens vies gelig beige leken. Hoe langer ik keek hoe lelijker het werd. En terwijl ik nog twijfelde of ik een potje witte radiatorlak zou halen om het over te doen, las ik in de Veronica gids dit bij mijn horoscoop: “Je hebt heel veel energie in een klus gestoken, maar het resultaat bevalt je niet. In plaats van je te ergeren, kun je het beter opnieuw doen”. Ik hecht gewoonlijk weinig waarde aan een horoscoop maar deze keer vond ik hem sterk whahaha!

Tja toen kon ik er niet meer onderuit natuurlijk, gelijk witte radiatorlak gehaald en gisteren de boel twee keer overgeschilderd. Het ventilatierooster en de rioolpijp achter de wc ook maar gelijk gedaan. Ik ben blij dat ik eraan begonnen ben want daar zou ik me anders aan blijven ergeren.

De douchekop vond ik eigenlijk maar een lelijk ding ook al was hij nieuw, daar heb ik een andere voor gekocht want zo duur zijn ze niet, en ook maar gelijk een nieuwe slang erbij.

Voor en Na

Nu nog de kozijnen schilderen op de badkamer want die nieuwe kozijnen zijn erg donker, doet me aan de jaren 70 denken. Daarna nog alle tegeltjes schoonmaken en dan op naar de volgende kamer om kozijnen te schilderen. Maar gelukkig is het niet zo warm…ahum…

14 gedachten over “Schilderen

 1. Ja, je had helemaal gelijk. Met die witte lak ziet het er veel beter uit.
  Maar ruim je die kranten achter de wc nog op? hahahaha

 2. Waar zo’n horrorschoop toch al niet goed voor is he? Hihi. Maar je hebt gelijk, ik zou me er ook aan storen. Dit is veeeeeel mooier zo! En nou lekker even spetteren met water om het zweet van je rug te wassen 😉

 3. @Remco: Ja dat wel!
  @PeterS: Die kranten liggen daar nog omdat ik nog wat bij moet werken hier en daar, en de kozijnen moeten ook nog dus heb die kranten nog nodig! 😉
  @Lisette: Tja het blijft maar warm, kan het niet blijven uitstellen. :-/ Ik ga zometeen weer naar boven om nog wat te schilderen.
  @JE Mulder: Was maar een vies kleurtje dat andere, net of het nu al oud en vergeeld was.
  @Daantje: Dank je wel *maakt buiging*. 😉
  @Emmelinda: Nou…denk dat ik het zonder ook wel gedaan had hoor. 😛 Ik had zaterdag die lak al willen gaan halen maar het werd maandag. :o)
  @Iwan: Dank je! 🙂

 4. Nou, mij lukt het niet hoor, klussen met deze warmte. Kennelijk is/wordt het wat koeler, dus dit weekend gaat het misschien wel gebeuren.

 5. Zo dat ziet er inderdaad goed uit!
  Mooie douchekop.
  Stom he dat je je zo kan ergeren aan kleine dingetjes. Dat heb ik ook bij mijn huis, maar ja ik blijf bezig op die manier.

 6. stiekum…bij het zien van de voor en na foto`s…moet ik denken aan de reclame voor Antical(k?)….LOL…
  is zo (thumbs up!) geworden zeg…!!!
  (frans toetsenbord typt raar zeg…alle letters zitten ergens anders…hihihi)

 7. Dat heb je maar mooi gedaan met dat warme weer!! Ziet er een stuk beter uit met die witte kleuren.
  Moet wel zeggen dat het nu een stuk beter klusweer is…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s